Deze iconische superster had bijna een rol in Grease

Inhoudsopgave:

Deze iconische superster had bijna een rol in Grease
Deze iconische superster had bijna een rol in Grease
Anonim

Sinds de vroegtijdige dood van Olivia Newton-John in 2022 stromen de eerbetonen binnen voor de overleden ster van over de hele wereld, ook van haar Grease-medesterren. Haar dood heeft ook geleid tot een hernieuwde interesse in de klassieke film, die fans de perfecte musical noemen.

Grease werd zo legendarisch dat het moeilijk is om je voor te stellen dat de film met een andere cast van acteurs zou spelen. Maar in werkelijkheid duurde het even voordat de filmmakers genoegen namen met de cast zoals we die kennen, en in de tussentijd werden er verschillende andere namen overwogen voor rollen.

Hoewel de hoofdopstelling (Danny, Sandy, Kenickie en Rizzo) er heel anders uit had kunnen zien, waren er ook enkele kleinere rollen in de film die eerst aan andere acteurs werden aangeboden. Een kleinere rol in het bijzonder werd aangeboden aan een van 's werelds beroemdste supersterren.

Elvis heeft bijna een ster in vet

Het is moeilijk voor te stellen dat Grease nog populairder had kunnen zijn dan het al is. Misschien wel de grootste musical van de 20e eeuw, de film heeft generaties fans gewonnen en heeft een blijvende erfenis over de hele wereld.

Maar de line-up van sterren veranderde een paar keer voordat de definitieve cast werd bevestigd, en er waren enkele figuren in gesprek om cameo's te maken die de film naar een geheel nieuw niveau van iconisch hadden kunnen lanceren.

Volgens Vanity Fair, de King of Rock and Roll zelf, was Elvis Presley in gesprek om een gastoptreden te maken in de film. Het gerucht ging dat hem de rol werd aangeboden van de Teen Angel die aan Frenchy in het restaurant verschijnt en 'Beauty School Dropout' zingt.

Er wordt aangenomen dat Presley de rol van Teen Angel afwees, die uiteindelijk naar Frankie Avalon ging. Hoewel Avalon uiteindelijk indruk maakte met zijn optreden, was het moeilijk om zijn nummer te filmen omdat hij last had van hoogtevrees.

Presley stierf in augustus 1977, terwijl Grease nog aan het filmen was. Griezelig genoeg zou hij zijn overleden op de dag dat de scène van het slaapfeestje werd gefilmd, waarin Rizzo over hem zingt in het nummer 'Look at Me, I'm Sandy Dee'.

Heeft Elvis spijt gehad dat hij de rol niet heeft aangenomen?

Hoewel het niet precies duidelijk is waarom Elvis Presley uiteindelijk niet de Teen Angel speelde, gaan er geruchten dat hij de rol heeft afgewezen. Express meldt dat de legendarische zanger zijn vriendin Kathy Westmoreland enkele maanden voor zijn dood toevertrouwde dat hij wenste dat hij in een klassieke film zou spelen die mensen zich zouden herinneren.

"Hij zei: 'Niemand… hoe zullen mensen me herinneren? Niemand zal zich me herinneren. Ik heb nog nooit iets blijvends gedaan, nog nooit een klassieke film gemaakt'", herinnert Westmoreland zich. Ze zei dat het gesprek plaatsvond in mei 1977, toen ze met hem op tournee was.

Presley speelde in meer dan 40 films tijdens zijn carrière, waaronder Jailhouse Rock uit 1957 en Blue Hawaii uit 1961. Geen van de films waarin hij speelde, heeft echter de populariteit en blijvende erfenis van Grease overtroffen, dat meer dan 40 jaar na de release nog steeds wordt gevierd.

Er wordt algemeen aangenomen dat Presley acteerrollen op zich nam waar hij niet gepassioneerd over was om zijn manager, kolonel Tom Parker, te sussen, met wie hij een gecompliceerde relatie had, en van wie werd gezegd dat hij de ster had gemanipuleerd en financieel had misbruikt.

Welke andere acteurs hadden in Grease kunnen spelen?

Er waren ook verschillende andere acteurs in gesprek om rollen in de film te spelen voordat de definitieve cast werd bevestigd. Henry Winkler, die The Fonz speelde in de sitcom Happy Days, was de eerste acteur die in aanmerking kwam voor de rol van Danny Zuko. Winkler wees de rol echter af uit angst om getypecast te worden, aangezien hij een soortgelijk personage speelde in de op de jaren vijftig geïnspireerde sitcom.

Ondertussen kwam Carrie Fisher in aanmerking voor de rol van Sandy omdat Grease-regisseur Randal Kleiser bevriend was met George Lucas, die op dat moment Star Wars aan het filmen was met Fisher. Naar verluidt kon Kleiser Fisher's zang- of dansvermogen echter niet afmeten aan de beelden die hij van haar had gezien in Star Wars.

Actrice Marie Osmond kwam ook in aanmerking voor de rol van Sandy, maar ze wees het af omdat ze zich niet op haar gemak voelde bij de transformatie die het personage laat in de film doormaakt, van conservatieve Sandy tot in leer geklede slechte Sandy.

Voor de rol van Tom Chisum, de voetballer die met Sandy omgaat terwijl ze hard-to-get speelt met Danny, werd Steven Ford overwogen. Hij was de zoon van de voormalige Amerikaanse president Gerald Ford. Ford zou echter tijdens de repetities "verdwenen" zijn.

Pornografische acteur Harry Reems kwam in aanmerking voor de rol van coach Calhoun, die uiteindelijk naar Sid Caesar ging. De studio besloot echter niet door te gaan met het casten van Reems vanwege zijn bekendheid. Reems werd later een succesvolle makelaar en stierf in 2013 op 65-jarige leeftijd.

Aanbevolen: