Zal Britney Spears ooit weer touren? (Haar grootste tour verdiende meer dan $ 130 miljoen)

Inhoudsopgave:

Zal Britney Spears ooit weer touren? (Haar grootste tour verdiende meer dan $ 130 miljoen)
Zal Britney Spears ooit weer touren? (Haar grootste tour verdiende meer dan $ 130 miljoen)
Anonim

Toen Britney Spears voor het eerst haar hitsingle 'Hit Me Baby One More Time' uitbracht, stal ze meteen de harten van velen over de hele wereld. Bijna van de ene op de andere dag werd ze meteen een popsucces en werd ze de 'prinses van de pop' binnen de muziekindustrie genoemd. Sinds haar aanvankelijke roem heeft ze veel succes geboekt, met vier nummer één singles in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en zes nummer één albums in de Billboard 200. Dankzij haar enorme succes heeft de Baby One More Time-zangeres de wereld rondgereisd en als een mep over de hele wereld gesprongen om voor miljoenen fans op te treden.

Britney heeft echter ook jaren van ontbering doorgemaakt vanwege het conservatorium dat haar vader haar oplegde. Hoewel het grotendeels afgeschermd was van het publieke oog, begonnen fans te voelen dat er iets mis was naarmate de tijd verstreek, en er kwamen steeds meer aanwijzingen in het spoor van Britney. Ondanks zoveel ontberingen achter de schermen, ging Britney door en toerde de wereld rond voor haar aanbiddende fans. Zal de zanger, gezien wat we nu weten, ooit nog op tournee gaan?

Britney's grootste tour verdiende $ 131,8 miljoen

Sinds ze beroemd werd, is Britney Spears begonnen aan in totaal tien tours en heeft ze haar eigen residentie in Las Vegas. Hoewel ze allemaal grotendeels op zichzelf succesvol waren, met welke tour verdiende ze eigenlijk het meeste geld?

Van al haar tours blijkt dat Britney's Circus-tour de meeste inkomsten opleverde. In totaal bracht de tour $ 131,8 miljoen op, en het werd als een enorm commercieel succes beschouwd. Het was zelfs zo succesvol dat het een van de meest winstgevende tours van het decennium werd.

De tour begon in maart 2009 en eindigde in november van hetzelfde jaar, met in totaal 97 shows ter ondersteuning van haar zesde studioalbum, Circus. De tour bezocht Noord-Amerika, Europa en Australië, met in totaal 1,5 miljoen bezoekers. Haar zesde album werd haar 'comeback'-album genoemd, na een turbulente maar commercieel succesvolle periode tijdens haar 'Blackout'-tijdperk.

Hoewel het haar zevende wereldtournee was, kunnen we gerust stellen dat het zeker een daverend succes was. Haar tweede meest succesvolle tour was haar 'Dream Within a Dream'-tour, die plaatsvond tussen 2001 en 2002, waarbij ze zowel Noord-Amerika als Azië aandeed. De tour bracht in totaal $ 80. 580.000 US dollar op, verdeeld over in totaal 69 shows, waarmee zowel het publiek als het publiek versteld stonden.

Hoe vindt Britney het om terug te gaan touren?

Hoewel Britney Spears bekend is geworden als een geboren artiest, blijkt de zangeres al jaren te kampen met negatieve gevoelens. Ondanks dat ze een lange reeks succesvolle tours op haar naam heeft staan, onthulde de zangeres in 2021 hoe ze echt over touren denkt.

Opende op Instagram, onthulde de Gimmie More-zangeres dat ze haar eerste drie jaar op tournee 'geweldig' vond, wat erop wees dat het een periode van haar toerenleven was waar ze enigszins van genoot. Na jaren onderweg te zijn geweest, lijkt het erop dat de impact van constant toeren eindelijk zijn tol heeft geëist.

In hetzelfde bericht ging Britney verder door te zeggen hoe erg ze haar oude, moeizame tourschema 'haat', en vertelde fans dat ze denkt 'dat ze het niet eens meer wil doen'. Yikes.

“Ik weet dat ik niet meer in grote arena's speel met mijn luide band, maar ik zal eerlijk zijn en zeggen dat het leven onderweg moeilijk is!!! Na die drie tours en het tempo waarin ik ging… Ik denk niet dat ik het ooit nog een keer wil doen!!! Ik haatte het !!!”

Tussen 1999 en 2018 kopte Britney in totaal tien tours, waaronder haar eigen residentie in Las Vegas in 2013. Dus hoewel het lijkt alsof de geliefde zangeres tijdens het debuut van haar carrière enorm genoten heeft van het touren, lijkt het erop dat het zware en intense tourschema heeft nu zijn tol van haar geëist.

Zal Britney Spears ooit weer touren?

Britney's laatste tour vond plaats meer dan vier jaar geleden in 2018, wat de hoop voor fans wekte dat ze op een dag de touwtjes in handen zou kunnen nemen en weer kan optreden. Echter, terugspoelend naar 2020, onthulde Britney haar echte gevoelens met betrekking tot touren, waarbij het nieuws voor sommige fans als een enorme teleurstelling kwam.

Terwijl sommigen teleurgesteld waren, waren anderen over het algemeen meer begripvol, gewapend met de wetenschap dat de zangeres van Piece Of Me het moeilijk had.

In officiële gerechtelijke documenten had Britney beschreven dat ze 'geen zin had om op te treden' en er op dat moment sterk tegen was. Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing, vanwege de inspannende hoeveelheid touren die ze in de loop van haar carrière heeft gedaan, naast het omgaan met financiële stressoren in verband met haar conservatorium.

Na een lange en harde strijd met haar conservatorium te hebben ondergaan, en ook haar negatieve gevoelens over haar tourschema te hebben geuit, moet nog worden bezien of de zangeres zelfs maar overweegt om weer op het podium te springen.

Aanbevolen: