Trump-supporters lieten Alec Baldwin vrezen voor zijn leven na 'roest'-opnames

Inhoudsopgave:

Trump-supporters lieten Alec Baldwin vrezen voor zijn leven na 'roest'-opnames
Trump-supporters lieten Alec Baldwin vrezen voor zijn leven na 'roest'-opnames
Anonim

Alec Baldwin is het onderwerp geweest van een onderzoek sinds hij de trekker overhaalde van het pistool waarmee Halyna Hutchins omkwam op de set van Rust.

Maar juridische gevolgen zijn niet het enige waar de acteur bang voor is sinds het ongeluk. Hij gaf onlangs toe dat hij bang was voor de aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, nadat de zakenman had getweet dat Alec met opzet de trekker overhaalde.

Hoe de opmerkingen van Trump het leven van Alec in gevaar brachten

“De voormalige president van de Verenigde Staten zei dat hij haar waarschijnlijk expres heeft neergeschoten”, zei Alec vrijdag in een interview.

Alec verwees naar de aanval van 6 januari op het Capitool. Na een oproep tot actie van Trump via sociale media, kwamen honderden van zijn aanhangers naar het Capitool in een poging om Trump aan de macht te houden na de verkiezing van president Biden.

“Duizend procent ben ik nerveus dat een stel mensen die door de voormalige president werden geïnstrueerd om naar het Capitool te gaan en een wetshandhaver hebben vermoord,” vervolgde Alec. 'Ze hebben iemand vermoord. En je denkt toch niet bij mezelf dat sommige van die mensen me komen vermoorden.”

Alec is nog steeds niet van de haak voor de schietpartij

Eerder deze week heeft het Office of the Medical Investigator in New Mexico een autopsie-onderzoek afgerond. De lijkschouwer stelde vast dat de schietpartij een ongeluk was en dat Alec niet strafrechtelijk zou moeten worden vervolgd voor het dodelijke incident.

Alec heeft ontkend dat hij de trekker heeft overgehaald, hoewel hij toegaf het pistool op Halyna te hebben gericht terwijl hij op de set was, volgens haar instructies. Hij geeft ook de schuld aan de assistent-regisseur en de rekwisietenmanager. Een FBI-onderzoek heeft echter eerder vastgesteld dat het pistool in goede staat verkeerde en niet zou hebben geschoten tenzij het gespannen was en de trekker overhaalde. Het blijft onduidelijk of Alec zal worden aangeklaagd voor de dood.

Alec is genoemd in verschillende rechtszaken met betrekking tot de schietpartij. In maart bekritiseerde hij de lopende zaken louter als geldschieters. "Waarom mensen aanklagen als je geen geld krijgt? Daar doe je het voor", zei hij destijds.

De acteur zegt ook dat hij verschillende carrièremogelijkheden heeft gemist sinds het ongeluk, dat vorig jaar plaatsvond.

Aanbevolen: