8 beroemdheden die voor het eerst op Star Search verschenen

Inhoudsopgave:

8 beroemdheden die voor het eerst op Star Search verschenen
8 beroemdheden die voor het eerst op Star Search verschenen
Anonim

Stardom is niet altijd gemakkelijk voor mensen zonder connecties. Terwijl de wereld van realityshows de afgelopen decennia is geëxplodeerd om meer mensen hun vijftien minuten roem te bieden, maakten de jaren '80 en '90 het moeilijker voor een opkomende ster om indruk te maken. Vóór de dagen van American Idol en America's Got Talent was Star Search een show die komieken, zangers en dansers de kans bood om hun vaardigheden te demonstreren. Deze beroemdheden uit de A-lijst begonnen te strijden om een prijs in de populaire talentenjacht.

8 Beyoncé gaf meidengroepen een kans

Terwijl haar start in Destiny's Child haar naam echt in de schijnwerpers zette, begon Beyoncé eigenlijk samen met Kelly Rowland in een band genaamd Girl's Tyme. De groep deed in 1993 auditie en maakte hun weg naar de show om uiteindelijk de competitie te verliezen. Ze lieten zich daar niet door tegenhouden toen ze door een aantal nieuwe leden gingen voordat ze uiteindelijk genoegen namen met hun trio dat Destiny's Child vormde en de radio's en hitlijsten inhaalde en zelfs een paar Grammy's pakte.

7 Usher begon jong

Usher is een voorbeeld van Star Search die het goed doet, want hij werd gekroond tot de beste tienervocalist toen hij in 1991 op de show verscheen. Zijn optredens trokken de aandacht van de beroemde A&R-vertegenwoordiger en platenlabelmanager L. A. Reid, leidt tot een platencontract. Usher is sindsdien een enorm succes, met acht Grammy Awards en tweeëntwintig nominaties.

6 Brad Garrett deed zijn best

De vriendelijke reus Brad Garrett, vooral bekend van zijn rol in Everybody Loves Raymond, verscheen voor het eerst aan het publiek op Star Search in 1984 in de categorie Comedy. Een nieuwe toevoeging aan de show, de comedy-sectie, gaf Garrett het podium dat hij nodig had om opgemerkt te worden door Johnny Carson en Ray Romano. Het helpt natuurlijk dat hij uiteindelijk de eerste winnaar in de categorie Comedy werd, wat hem een mooi nestje opleverde om mee te werken voor zijn grote doorbraak.

5 Justin Timberlake kwam binnen met land

Velen geloven dat Justin Timberlake in het bedrijf inbrak met de hulp van 'N SYNC, maar de ster bracht zijn naam op het scherm voordat de puberteit zelfs maar toesloeg. Op slechts 11-jarige leeftijd begon Timberlake op Star Search met een countrynummer onder de naam Justin Randall. Hoewel hij niet veel succes zag in de show, gelooft Timberlake dat deze verschijning ertoe leidde dat hij The Mickey Mouse Club boekte, wat hem vervolgens in een nummer één jongensband bracht.

4 David Archuleta pakte de titel

Velen beweren dat de bekendheid van David Archuleta uitsluitend voortkwam uit het feit dat hij tweede werd op American Idol, maar de jonge ster verscheen vijf jaar eerder op het scherm op Star Search. De zanger nam in het enige seizoen van de reboot deel aan de categorie Junior Vocalist en nam de eerste plaats in, won zijn categorie en claimde de overwinning voordat hij doorging naar zijn volgende optreden in een zangshow. Sindsdien is de popster verschenen in de Billboard Hot 100 en heeft ze acht studioalbums uitgebracht.

3 Britney Spears werd een sensationele zangeres

Ondanks haar ongelooflijke carrière en populariteit had Britney Spears niet meteen succes. De ster verscheen in 1992 op Star Search in de categorie Junior Vocalist, maar verloor onvermijdelijk van Marty Thomas. Hoewel ze de titel niet pakte, vond de zangeres toch succes. Haar carrière werd van de ene op de andere dag een hit en haar plaats in de popcultuur werd verstevigd. Haar faam schoot nog meer omhoog toen ze in 2022 vrijkwam van het conservatorium, waardoor de ster volledig zichzelf kon zijn.

2 LeAnn Rimes kwam als kind op het scherm

Populair in de wereld van countryzangers, was LeAnn Rimes niet meteen een succes. De zangeres begon met Star Search toen ze pas acht jaar oud was. Rimes pakte de titel van kampioen van een week, maar haar intrede in 1991 zag geen succes verder. Toch was slechts een klein voorproefje van het optreden voldoende om de jonge zangeres ervan te overtuigen dat ze een carrière in het land wilde en tegen 1996 had ze haar eerste nummer één hit.

1 Billy Porter zong zoete noten

Populair en evenwichtig door zijn rol in Pose, heeft Billy Porter furore gemaakt voor zijn klasse, stijl en vaardigheid. Voordat hij naar Broadway ging voor Kinky Boots en A Strange Loop, bracht Porter een serenade over de wereld op Star Search. De zanger kwam binnen in 1992 en nam de titel en won de prijs van $ 100.000. Porter beweerde dat de belastingen een flinke hap namen, maar hij slaagde er toch in om zijn tanden te laten repareren waar hij ongelooflijk dankbaar voor was.

Aanbevolen: