Stars Of Beverly Hills 90210: waar zijn ze nu?

Inhoudsopgave:

Stars Of Beverly Hills 90210: waar zijn ze nu?
Stars Of Beverly Hills 90210: waar zijn ze nu?
Anonim

Beverly Hills 90210 was een fenomeen in de jaren '90. De show liep van oktober 1990 - mei 2000. De jonge cast werd meteen beroemdheden en werd overal belaagd door fans.

Het uitgangspunt van de show was dat de tweeling, Brenda en Brandon, met hun gezin van Minnesota naar Beverly Hills verhuisden. Twee kinderen uit het Midwesten proberen zich aan te passen aan het leven in het zonnige Californië. De verhalen draaien om de tweeling en de vrienden die ze maakten op de fictieve West Beverly High School. Het droeg deze kinderen door de middelbare school, universiteit en daarbuiten.

BH 90210 behandelde onderwerpen als jonge liefde, driehoeksverhoudingen, vriendschap, verkrachting, drugsgebruik, alcoholisme, veilige seks en nog veel meer. De cast heeft door het jaar heen veel veranderingen en toevoegingen ondergaan, maar de originele cast wordt het meest herinnerd. Er was een reboot in 2019 met het grootste deel van de OG-cast, die maar één seizoen duurde.

8 Luke Perry als Dylan McKay

Luke Perry was een van de grootste hartenbrekers van de jaren negentig. Meisjes werden verliefd op zowel Luke als zijn badboy-personage Dylan McKay.

Luke verliet 90210 in 1995, maar keerde daarna terug voor de laatste twee seizoenen. Toen de show was afgelopen, ging Luke verder met acteren. Hij sloeg opnieuw een grote hit in de serie Riverdale, waar hij deze keer een vader speelde.

Helaas kreeg Perry in 2019 een zware beroerte en stierf op 52-jarige leeftijd. Zijn 90210-collega's en vele anderen brachten hulde aan de acteur op sociale media. Hij was geliefd en wordt door iedereen gemist, vooral zijn twee kinderen.

7 Gabrielle Carteris als Andrea Zuckerman

Gabrielle Carteris speelde de slimme Andrea Zuckerman. Andrea stond een beetje aan de buitenkant van de kerngroep in West Beverly, maar altijd dichtbij Brandon.

Gabrielle's echte zwangerschap werd geschreven in haar personage, die een baby kreeg en met haar vriend trouwde terwijl ze nog op de universiteit zat.

Ze verliet de serie in 1995 en presenteerde een kortstondige talkshow. Ze werd SAG-AFTRA-president in 2016, nadat ze vice-president was. Sinds 2021 is ze sinds 2021 voorzitter van de Internationale Federatie van acteurs.

Ze is sinds 1992 getrouwd met Charles Isaacs en ze hebben twee dochters.

6 Brian Austin Green As David Silver

David Silver, gespeeld door Brian Austin Green, begon als een nerd in West Beverly. Zijn karakter heeft een lange weg afgelegd in de tienjarige serie 90210. David en Donna werden een van de meest populaire koppels in de show. Ze waren de afgelopen 10 jaar aan en uit, maar trouwden uiteindelijk in de finale.

Brian bleef acteren nadat de serie was afgelopen en verscheen in Desperate Housewives, Anger Management en Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Hij heeft een zoon met ex-verloofde Vanessa Marcil, drie kinderen met ex-vrouw Megan Fox, en verwelkomde onlangs een zoon met vriendin Sharna Burgess.

5 Ian Ziering als Steve Sanders

Ian Ziering speelde de rijke jongen Steve Sanders. Hij was de ex-vriend van Kelly Taylor en een goede vriend van Brandon Walsh. Steve was verwend en leek zichzelf altijd in de problemen te brengen. Hij is door de jaren heen volwassener geworden en wordt een getrouwde vader.

Ziering bleef acteren nadat 90210 was afgelopen, maar kreeg een echte tweede act in de culthit Sharknado in 2013.

Hij is een vader van twee dochters met ex-vrouw Erin Ludwig.

4 Tori Spelling als Donna Martin

"Donna Martin Graduates" werd een gezang over de hele wereld na de prom-aflevering van Beverly Hills 90210.

Tori Spelling speelde de engelachtige Donna Martin. Een van Donna's verhaallijnen was dat ze zeven seizoenen maagd bleef, totdat ze haar eerste keer had met een oude liefde David Silver. Tori is de dochter van 90210-maker en producer Aaron Spelling.

Sinds het einde van de serie is Tori in veel films gemaakt voor televisiefilms. Ze is een bestsellerauteur, een realityster en een podcasthost. Ze is getrouwd met acteur Dean McDermott, en ze hebben hun ups en downs gehad. Het echtpaar heeft samen vijf kinderen.

3 Jennie Garth als Kelly Taylor

Jennie Garth speelde het populaire meisje Kelly Taylor, de beste vriendin van Brenda Walsh. Fans zullen de liefdesdriehoek Kelly/Brenda/Dylan nooit vergeten, toen Dylan uiteindelijk voor Kelly koos. Later was er een liefdesdriehoek van Brandon/Dylan/Kelly, waar Kelly zichzelf koos.

Jennie bleef acteren nadat 90210 was geëindigd, met in de hoofdrol in de serie What I Like About You. Ze verschijnt ook in veel Hallmark-films en host de podcast 90210MG met haar vriend Tori Spelling.

Jennie heeft drie kinderen met haar ex-man, Peter Facinelli.

2 Jason Priestly als Brandon Walsh

Jason Priestly was Brandon Walsh, een van de tweeling uit Minnesota. Jasons populariteit explodeerde met 90210 en meisjes werden gek op de ster.

Brandon was slim en verantwoordelijk en vrienden gingen vaak naar hem toe voor hulp en begeleiding. Hij ging ook door veel liefdes en liefdesverdriet, vooral met stoute meid Emily Valentine en goede vriend Kelly Taylor.

Jason begon met het regisseren van enkele afleveringen van Beverly Hills, 90210, en ging zowel acteren als regisseren voor andere projecten. Hij speelde in de Canadese serie Call Me Fitz van 2010 tot 2013. Hij is ook een autocoureur en heeft deelgenomen aan evenementen.

Hij is getrouwd met Ashlee Peterson en ze hebben twee kinderen.

1 Shannen Doherty als Brenda Walsh

Shannen Doherty en haar personage, Brenda Walsh, waren allebei controversieel tijdens hun tijd op 90210. Brandons tweelingbroer had het moeilijk na haar breuk met Dylan McKay. Shannen stond ook bekend als een onruststoker op de set. Ze verliet de show in 1994, maar Brenda werd vaak genoemd.

Shannen speelde toen in de serie Charmed, maar verliet die show na drie jaar. Ze verscheen in Riverdale na de dood van Luke Perry om hem eer te bewijzen.

Shannen heeft sinds 2015 een zeer openbare strijd met borstkanker gehad. Ze ging in 2017 in remissie, maar kondigde in 2020 aan dat haar kanker weer in stadium IV was. Tijdens een panel voor haar film, List of a Lifetime, zei ze: Ik heb het gevoel dat ik een verantwoordelijkheid heb in mijn meer openbare leven, dat ik scheid van mijn acteerleven … om over kanker te praten en misschien mensen meer voor te lichten en mensen te laten weten dat mensen met stadium IV springlevend en zeer actief zijn.”

Aanbevolen: