Hoe de set van 'Beverly Hills, 90210' giftig was voor zijn vrouwelijke sterren

Inhoudsopgave:

Hoe de set van 'Beverly Hills, 90210' giftig was voor zijn vrouwelijke sterren
Hoe de set van 'Beverly Hills, 90210' giftig was voor zijn vrouwelijke sterren
Anonim

Ben jij Team Brenda of Team Kelly?

Tijdens de eerste twee seizoenen van Darren Star's Beverly Hills, 90210 was het geweldig; er waren hoogte- en dieptepunten in de vriendengroep van Brenda en Brandon Walsh op school, maar Brenda en Dylan waren verliefd… totdat Brenda en Donna voor de zomer naar Parijs moesten… en Dylan haar bedroog met Kelly. Dit verdeelde fans. Bij wie zou bad boy Dylan echt moeten zijn? Brenda, het gouden meisje, of Kelly, de fragiele ziel die gewoon geliefd wilde worden.

Misschien veroorzaakte dat zoveel vijandigheid tussen Jennie Garth en Shannen Doherty. Ze werden vergeleken op de show en vergeleken in het echte leven, het werd te veel en de spanningen liepen op. Tussen hun fysieke ruzies en de giftige aard tussen de meisjes op de set, wilden ze geen van beiden daar zijn.

Nu kunnen ze erom lachen, wat goed is, maar de eerste vier seizoenen waren zwaar. Je hebt een gezond stuk perziktaart uit de Peach Pit nodig nadat je alle sappige details hebt gelezen.

Er waren problemen vanaf de eerste dag

Het ging soms niet goed met Garth en Doherty. Meer dan eens waren er fysieke woordenwisselingen tussen hen.

In een optreden op Watch What Happens Live with Andy Cohen legde Garth één woordenwisseling uit, maar als hij erop terugkijkt, denkt hij dat ze gewoon dom waren. Tori Spelling (Donna en de dochter van de producer van de serie, Aaron Spelling) speelde vredeshandhaver… totdat het te veel werd.

Voordat ze elkaar echt kwaad konden doen, greep de beveiliging in. De schade aan hun relatie was echter al aangericht. "We zijn gewoon allebei erg sterke Ram-vrouwen die hoe dan ook niet terugdeinzen", zei Garth.

In Garth's memoires uit 2014, Deep Thoughts From a Hollywood Blonde, schreef ze over haar worsteling met Doherty en schreef: "We waren elke dag 14-16 uur opgesloten in dit geluidsbeeld. Er waren tijden dat we van elkaar hielden andere, en er waren momenten dat we elkaars ogen uit wilden klauwen."

Hoewel Spelling vaak de vredestichter was, denkt ze ook dat zij de reden is waarom Doherty de show verliet. Tijdens een interview op Celebrity Lie Detector, een Lifetime special, zei Spelling dat ze na verschillende woordenwisselingen tussen de actrices rechtstreeks naar haar vader ging.

"Ik had het gevoel dat ik deel uitmaakte van iets… een beweging… die iemand zijn levensonderhoud kostte. Was ze een vreselijk persoon? Nee - ze was een van de beste vrienden die ik ooit heb gehad", legt Spelling uit.

Dat en andere bijdragende factoren leidden ertoe dat Spelling Doherty in seizoen vier uit de show schreef. Hij vertelde Entertainment Weekly in 2000 dat Doherty's te laat komen de rest van de cast van streek maakte.

"Het was niet alsof ze de show verpestte of zo. Het maakte de castleden gewoon enorm van streek", zei hij. "Ik herinner me dat ze me belden en zeiden: 'Alsjeblieft, kun je haar niet op tijd hier krijgen?'"

De voormalige uitvoerend producent van de show, Charles Rosin, zei dat Doherty waarschijnlijk te laat was omdat ze niet op de set wilde zijn, maar Doherty herinnert zich dat ze maar een paar keer te laat was.

"Er zijn dingen die ik bullst zou noemen, en [de aanklacht wegens te laat komen] is daar waarschijnlijk een van", vertelde ze ook aan Entertainment Weekly. "Ik was misschien vier keer te laat in vier jaar tijd. Een aantal keren [andere castleden] waren extreem laat."

Rosin had echter gelijk dat Doherty soms niet ongesteld wilde worden. "Er was zeker een tijd dat ik daar niet wilde zijn", zei ze. "Ik was ongelukkig. Het klinkt vreemd om te zeggen dat ik in een hitshow zat en veel geld verdiende, en ik was ongelukkig omdat ik daardoor niet gewaardeerd werd - dat was ik niet."

De constante media-aandacht eiste ook zijn tol. "Het is gewoon dat het offer op dat moment me te groot leek", legde Doherty uit. "Het offer van een camera die 24 uur per dag in mijn gezicht werd gericht terwijl ik wanhopig probeerde op te groeien, mijn spiritualiteit te ontdekken, mijn vriendjes te achterhalen. Ik bedoel, ik was een tiener."

Nu lachen Garth en Doherty erom. In een gezamenlijk interview met Entertainment Weekly spraken ze over een andere geruchten woordenwisseling.

"Een vuistgevecht? Dat laat ons zo stoer klinken", zei Garth. 'Ik weet het. Alsof we serieuze gangsters waren,' voegde Doherty eraan toe. Garth zei: "Ik denk niet dat we elkaar ooit hebben geslagen." Doherty gaf toe: "We hadden onze momenten."

Doherty zei: "Ik denk dat als je 18 bent, je persoonlijkheden conflicteren, en dan ontmoet je elkaar 10 of 15 jaar later, en het speelveld is totaal anders, en je bent in orde."

Garth geeft toe dat het giftig was

Garth en Spelling spraken over hun tijd op de set tijdens een aflevering van hun iHeartRadio 90210MG-podcast.

"De show bracht een supercompetitief deel van mij naar voren in die omgeving waarin ik werd beoordeeld op mijn uiterlijk of hoe ik eruitzag in een outfit. Het was gewoon een andere dag en leeftijd, en het gaf ons jonge meisjes veel gemengde berichten. Ik heb er jarenlang mee geworsteld, "zei Garth.

"Als jong meisje gaf ik het misschien ook aan de jongens - het was allemaal hun schuld. Maar het was hoe ik het zag, "legde ze uit. "Als ik eerlijk ben, denk ik dat de show me heeft geleerd om bedreigd te worden door andere meisjes, bedreigd te worden door andere vrouwen en competitiever te zijn omdat ik de goedkeuring of aandacht van onze costars wilde."

Garth vond het heerlijk om Kelly te spelen, maar deze mentaliteit bleef bij haar gedurende haar hele tijd in de show en daarna.

"Het heeft op een dieper niveau met me geknoeid en pas later in mijn leven denk ik dat het nooit om de andere meisjes ging," zei ze. "En waarom heb ik ooit van de andere meisjes een vijand gemaakt in mijn gedachten?"

Het belangrijkste is dat ze nu allemaal met elkaar kunnen opschieten, samen kwamen voor BH90210. Maar laten we eerlijk zijn, al die drama-compensatie maakte het drama op het scherm waarschijnlijk veel beter, omdat ze hun echte woede naar elkaar toe geleidden. Tenminste geen van de cast ging met elkaar uit. Oh, wacht, dat deden ze.

Aanbevolen: