Prinses Diana was 'van plan om naar de VS te verhuizen zonder William en Harry

Inhoudsopgave:

Prinses Diana was 'van plan om naar de VS te verhuizen zonder William en Harry
Prinses Diana was 'van plan om naar de VS te verhuizen zonder William en Harry
Anonim

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Diana, de prinses van Wales, overleed.

Prinses Diana was 'van plan om naar Amerika te verhuizen' voor haar tragische auto-ongeluk

De prinses van Wales was naar verluidt van plan om naar de Verenigde Staten te verhuizen - zonder haar zonen - slechts enkele weken voordat ze stierf, beweert een van haar voormalige lijfwachten. In zijn memoires, "Protecting Diana: A Bodyguard's Story", vertelt Lee Sansum hoe de prinses op het punt stond naar Amerika te verhuizen. Het was haar laatste wens om aan de Britse pers te ontsnappen en prins William en Harry te beschermen tijdens hun vakantie met haar vriend, Dodi Al-Fayed, in St Tropez in juli 1997.

Maar helaas betekende het dat ze haar zonen moest achterlaten. Volgens Sansum, die de koninklijke vakantie bekeek op het luxe jacht van zakenman Mohammed Al-Fayed, was de prinses aan het einde van haar lijn met de paparazzi. "De pers was overal de vloek van haar leven, niet alleen in St. Tropez", schrijft Sansum. "En ze zei tegen me: 'Er is niets dat ik kan doen in het VK. De kranten daar vallen me aan, wat ik ook doe.'

"Toen vertelde ze me: 'Ik wil naar de VS en daar wonen, zodat ik er even helemaal tussenuit kan. In Amerika mogen ze me tenminste en zullen ze me met rust laten.'" Op dat moment, Sansum zei dat hij zich herinnert dat hij Diana vroeg of haar zonen met haar mee wilden doen. Maar de toegewijde moeder van twee legde uit dat ze hen nooit zou mogen wegnemen van hun koninklijke plichten. Diana zei naar verluidt: "Ik zal ze waarschijnlijk alleen in de schoolvakanties kunnen zien."

Prinses Diana werd 'elke dag van haar leven meedogenloos achtervolgd'

Sansum schrijft in zijn memoires: "Je kon zien dat Diana een geweldige moeder was, zo liefdevol en attent voor haar twee jongens, maar het zag ernaar uit dat ze ze allebei in het VK moest achterlaten om te ontsnappen aan de pers, die haar elke dag van haar leven meedogenloos achtervolgde."

Prinses Diana heeft haar verhuisplannen nooit bekend gemaakt

Na de vakantie, schrijft Sansum, kondigde Diana aan dat ze de pers ging vertellen dat ze het VK voorgoed zou verlaten. "Ik was gealarmeerd, want als we dachten dat het perspakket buiten nu enorm was, alleen voor haar vakantie, zou het waarschijnlijk tien keer zo groot worden als ze hen een verhaal zou geven dat zo groot was als dit", vertelt Sansum. "Het krioelde van de paps, wanhopig op zoek naar foto's van de prinses die op het punt stond alles achter te laten om naar Amerika te vluchten."

Prinses Diana stierf in 1997 bij een auto-ongeluk

Sansum zei dat de prinses die dag inderdaad met de pers ging praten - maar haar plannen over een mogelijke verhuizing naar de VS niet onthulde. Helaas stierf in de vroege ochtend van 31 augustus 1997 Diana, prinses van Wales, aan de verwondingen die ze opliep bij een auto-ongeluk in de Pont de l'Alma-tunnel in Parijs, Frankrijk. Dodi Fayed en Henri Paul, de bestuurder van de Mercedes-Benz W140 S-Klasse, werden ter plaatse dood verklaard.

Aanbevolen: