Prinses Diana was van plan naar de VS te verhuizen om te ontsnappen aan de media, net als Meghan

Inhoudsopgave:

Prinses Diana was van plan naar de VS te verhuizen om te ontsnappen aan de media, net als Meghan
Prinses Diana was van plan naar de VS te verhuizen om te ontsnappen aan de media, net als Meghan
Anonim

Er zijn veel overeenkomsten tussen prinses Diana en Meghan Markle, en een nieuwe onthulling in Protecting Diana zorgt voor een nieuwe parallel tussen de koninklijke vrouwen.

Diana's voormalige lijfwacht Lee Sansum heeft zijn ervaring met het werken voor de prinses beschreven in Protecting Diana: A Bodyguard's Story, dat op 30 augustus werd uitgebracht. Een van zijn bekentenissen is dat Diana het Verenigd Koninkrijk wilde verlaten.

Prinses Diana wilde weg uit het VK

Prinses Diana was van 1981 tot 1996 getrouwd met prins Charles en ze kregen samen twee jongens. Maar ze werd het middelpunt van de Britse roddelbladen zodra ze begonnen te daten.

De media waren niet alleen een invasie van haar persoonlijke leven, maar ze waren ook kritisch over Diana, vooral na haar scheiding van Charles. De paparazzi kregen later de schuld van het auto-ongeluk dat haar het leven kostte, omdat ze haar voertuig hadden achtervolgd. Het lijkt erop dat Diana ergens heen wilde waar ze niet zoveel aandacht zou krijgen en een meer ingehouden levensstijl zou kunnen leiden.

"Het zou een geweldige bom zijn en ik was gealarmeerd, want als we dachten dat het perspakket buiten nu enorm groot was, alleen voor haar vakantie, zou het waarschijnlijk vertienvoudigen als ze hen een verhaal zou geven dat zo groot is als dit, " vervolgde hij.

Lee zegt dat hij er meteen aan dacht hoe de pers zou reageren bij het horen van het nieuws. "Het krioelde van de paps, wanhopig op zoek naar foto's van de prinses die op het punt stond alles achter te laten om naar Amerika te vluchten," zei hij.

Meghan vertrok naar de VS vanwege de media

Diana stierf in 1997 voordat ze officieel naar de VS kon verhuizen. Maar haar wens om het Verenigd Koninkrijk te verlaten lijkt overeenkomsten te vertonen met Meghans wens om buiten Londen te wonen.

Meghan trouwde in 2018 met prins Harry (de jongste zoon van Charles en Diana). Ze woonden na hun huwelijk in het Verenigd Koninkrijk en verwelkomden hun zoon Archie in 2019. Maar kort na zijn geboorte verhuisde het paar naar Canada en vervolgens Los Angeles.

Harry en Meghan hebben zich sindsdien uitgesproken over de impact die de media hadden op haar geestelijke gezondheid. Ze hebben de koninklijke familie er ook van beschuldigd Meghan te discrimineren en niet te accepteren. Sinds de verhuizing naar de Verenigde Staten (waar Meghan oorspronkelijk vandaan komt), heeft het paar een tweede kind verwelkomd, dochter Lilibet.

Aanbevolen: