Aaliyah-fans herinneren R&B-legende op de 21e verjaardag van haar overlijden

Inhoudsopgave:

Aaliyah-fans herinneren R&B-legende op de 21e verjaardag van haar overlijden
Aaliyah-fans herinneren R&B-legende op de 21e verjaardag van haar overlijden
Anonim

Aaliyah-fans van over de hele wereld herdenken de overleden zangeres op de verjaardag van haar dood.

Aaliyah was pas 22 jaar oud toen ze stierf

Aaliyah Dana Haughton was ooit een van de beroemdste artiesten ter wereld. Maar tragisch genoeg kwam op 25 augustus 2001 de "One In A Million"-zanger om in de Bahama's bij een nachtmerrieachtig vliegtuigongeluk. Ze was pas 22 jaar oud.

De muzikant en actrice was naar de Bahama's gevlogen om de opnames voor haar nieuwe nummer, Rock The Boat, af te ronden. Aaliyah zou op zaterdagavond 25 augustus 2001 terugkeren naar Miami, Florida. De ster Romeo Must Die en de acht anderen aan boord van piloot Luis Morales III, kapper Eric Forman, Anthony Dodd, bewaker Scott Gallin, familievriend Keith Wallace, make-upstylist Christopher Maldonado en Blackground Records-medewerkers Douglas Kratz en Gina Smith - werden allemaal vermoord.

Aaliyah werd begeleid door zangeres R. Kelly

Op 12-jarige leeftijd tekende Aaliyah bij Jive Records en het label van haar oom Barry Hankerson, Blackground Records. Hankerson stelde haar voor aan zanger R. Kelly, die haar mentor werd. Hij werd de lead songwriter en producer van haar debuutalbum, Age Ain't Nothing but a Number. Het album verkocht drie miljoen exemplaren in de Verenigde Staten.

R Kelly heeft in de rechtbank toegegeven een illegale relatie te hebben met de zanger

In 1994 trouwde een 27-jarige Kelly met een 15-jarige Aaliyah. De regering beschuldigde hem van het omkopen van een staatsfunctionaris om een valse identiteitskaart voor de minderjarige zanger te verkrijgen. Vorig jaar werd Kelly door een jury in New York schuldig bevonden aan mensenhandel en afpersing. Hij werd veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf in de zaak en gaf uiteindelijk toe dat hij "minderjarig seksueel contact" met haar had.

Aaliyah werkte samen met platenproducenten Timbaland en Missy Elliott voor haar tweede album, One in a Million, waarvan drie miljoen exemplaren werden verkocht in de Verenigde Staten en meer dan acht miljoen exemplaren wereldwijd. In 2000 verscheen Aaliyah in haar eerste film, Romeo Must Die. Het nummer was aanleiding tot de superhitsingle Try Again. Na het voltooien van Romeo Must Die filmde Aaliyah haar laatste rol in Queen of the Damned en bracht in 2001 haar titelloze derde en laatste studioalbum uit, dat bovenaan de Billboard 200 stond.

Aanbevolen: