15 dingen die BTS van Riverdale gebeurden na het overlijden van Luke Perry

Inhoudsopgave:

15 dingen die BTS van Riverdale gebeurden na het overlijden van Luke Perry
15 dingen die BTS van Riverdale gebeurden na het overlijden van Luke Perry
Anonim

Riverdale is een van de meest populaire mysterieshows op televisie geworden sinds het voor het eerst debuteerde in 2017. De show werd niet alleen geprezen door bijna elke criticus, maar bleek ook een groot succes te zijn voor The CW. Het leed echter iets van een tragedie in 2019 toen Luke Perry stierf.

Luke Perry was de acteur die Fred Andrews speelde in de televisieserie, de vader van het hoofdpersonage Archie Andrews. Helaas kreeg hij op 4 maart 2019 een zware beroerte, slechts een paar weken voordat de opnames voor het derde seizoen waren afgelopen. Perry was niet alleen een belangrijk personage op Riverdale, maar een belangrijke persoonlijkheid achter de schermen. Zoals je zou verwachten, had zijn vroegtijdige dood grote gevolgen voor Riverdale, zowel op de set als in de bredere productie.

15 Luke Perry had scènes gefilmd voor aflevering 19 van seizoen 3

Voor zijn dood had Luke Perry de opnames voor een aantal scènes voltooid in afleveringen die nog niet waren uitgezonden. Deze omvatten aflevering 19 van Riverdale. Hoewel hij maar heel kort in een klein aantal scènes verscheen, betekende de verschijning dat het personage niet meteen verdween.

14 Zijn laatste scènes zijn opgenomen in de aflevering 'Fear The Reaper'

De laatste verschijning van Luke Perry als Fred in Riverdale kwam in de aflevering 'Fear the Reaper' van seizoen 3, waar hij een emotioneel gesprek heeft met zijn zoon Archie. Dit waren de laatste beelden die de crew had van de acteur uit de show en het bleek dus de laatste keer dat hij een rol op het scherm had.

13 Producenten en schrijvers namen de tijd om te beslissen hoe hij zijn dood het beste kon aanpakken

Nadat het droevige nieuws de schrijvers en de productieploeg bereikte, namen ze niet meteen beslissingen over de toekomst van de show. In plaats daarvan namen ze de tijd om ervoor te zorgen dat ze geen overhaaste beslissingen namen. Het betekende ook dat ze een manier zouden vinden om afscheid te nemen van Perry's karakter.

12 Alle resterende afleveringen van seizoen 3 waren opgedragen aan Luke's geheugen

Eén beslissing die de producenten hebben genomen, was om elke volgende aflevering van seizoen 3 op te dragen aan Luke Perry. De showrunners wilden hun liefde en waardering voor de acteur tonen nadat hij jarenlang zo'n integraal onderdeel van de show was geweest tegen de tijd dat hij stierf.

11 De productie van de show werd onmiddellijk na de dood van Luke stopgezet

Omdat Luke Perry zo'n belangrijke figuur en geliefd onderdeel van de cast was, veroorzaakte zijn overlijden enorm veel verdriet. Daarom hebben de producenten de verstandige beslissing genomen om alle opnames onmiddellijk op te schorten. De productie werd enkele dagen volledig stilgelegd om cast en crew de tijd te geven om te rouwen.

10 De showrunner wilde dat de geest van Luke doorging in de show

Eén ding dat producenten wilden verzekeren, was dat Perry's geest en enthousiasme iets waren dat ze in de serie zouden blijven opnemen. Showrunner en uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa zei: "Zijn geest - die zo genereus, wijs en levendig was - we hopen dat hij elke aflevering zal doordringen."

9 Een in Memoriam-bericht verscheen in de eerste aflevering na zijn overlijden

Zoals je zou verwachten van een tv-show waarin een centraal lid van de cast of crew is overleden, werd een 'in memoriam'-bericht opgenomen. Het verscheen aan het einde van de eerste aflevering die werd uitgezonden nadat Perry was overleden. Zoals de traditie is, bevatte het zowel zijn naam als de jaren van zijn geboorte en dood.

8 Het oorspronkelijke plan was om Molly Ringwald een actievere rol te laten spelen

Met het overlijden van Luke Perry was het oorspronkelijke plan om Molly Ringwald veel taken van zijn rol in de show te laten overnemen. De actrice zou al vaker verschijnen. Het was dus logisch om haar rol uit te breiden om het personage een actievere rol te laten spelen.

7 Een vierde seizoen wordt uitgezonden zoals gepland

Het vierde seizoen van Riverdale was al bevestigd vóór de dood van Luke Perry. Sommigen speculeerden echter dat de tragedie mogelijk heeft geleid tot de annulering of vertraging van het volgende seizoen. Producers lieten fans echter snel weten dat seizoen 4 zoals gepland zou worden uitgebracht.

6 Zijn personage kwam gewoon niet opdagen voor verschillende afleveringen

Omdat de schrijvers de tijd namen om precies te plannen hoe het personage van Luke Perry uit de show zou vertrekken zonder de acteur, betekende dit dat Fred gewoon een aantal afleveringen niet in Riverdale verscheen. Hij werd niet veel genoemd en er werd geen verklaring gegeven voor zijn plotselinge verdwijning in de show.

5 De schrijvers schreven uiteindelijk het personage uit in de eerste aflevering van seizoen 4

Na wat tijd te hebben besteed aan het nemen van een beslissing over het personage van Luke Perry, heeft de schrijver uiteindelijk besloten hem het volgende seizoen te laten vermoorden. De eerste aflevering van seizoen 4 onthulde dat Fred was aangereden door een auto en gedood. De aflevering ging over de reactie van zijn vrienden en familie.

4 Shannen Doherty maakte een gastoptreden ter ere van Luke

Luke Perry had vaak met de producenten gesproken over het feit dat Shannen Doherty op Riverdale zou verschijnen. Hij was nog steeds goede vrienden met haar nadat het paar samenwerkte aan 90210. Ze voldeden aan zijn wens en namen een cameo voor Doherty op als eerbetoon aan Perry in de aflevering waarin zijn personage sterft.

3 Showrunners waren voorzichtig om zijn vertrek naar seizoen 3 niet te haasten, omdat ze wilden dat hij een held zou worden

Het enige dat producenten en schrijvers niet wilden doen, was Perry's vertrek uit de show overhaasten. Omdat ze hem recht wilden doen, besloten ze dat hij zou sterven terwijl hij een heldhaftige daad verricht. Dit gebeurde in seizoen 4 toen hij omkwam bij een vluchtmisdrijf terwijl hij een vrouw hielp die pech had langs de kant van de weg.

2 Luke's familie was zwaar betrokken en leverde jonge foto's van de acteur

Om ervoor te zorgen dat ze respectvol met het vertrek van het personage omgingen, omvatte het productiepersoneel de familie van Perry zwaar. Er werden scripts opgestuurd die ze moesten lezen, zodat ze konden zien dat de schrijvers Perry trouw waren. Familieleden hebben zelfs foto's van de acteur in zijn jeugd verstrekt, zodat ze in de show konden worden gebruikt.

1 De cast en crew deelden hun gelukkigste herinneringen aan het filmen met Luke tijdens de opnames van seizoen 4

Tijdens de openingsaflevering van seizoen 4 delen de personages allemaal hun dierbaarste herinneringen aan Perry's personage Fred. Acteur Lili Reinhart onthulde dat bijna precies hetzelfde gebeurde tijdens het filmen voor de aflevering. De cast en crew deelden constant verhalen over Perry en hun tijd om met hem samen te werken.

Aanbevolen: