Wat u moet weten over Jinkx Monsoon, RuPaul's Drag Race All Stars 7-winnaar

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over Jinkx Monsoon, RuPaul's Drag Race All Stars 7-winnaar
Wat u moet weten over Jinkx Monsoon, RuPaul's Drag Race All Stars 7-winnaar
Anonim

De onlangs gekroonde koningin van alle koninginnen en de internationaal befaamde drag-artiest Jinkx Monsoon uit Seattle heeft dragliefhebbers laten zien dat het altijd moessonseizoen zal zijn. Hun nooit eindigende humoristische eigenaardigheden, veelzijdige talenten en onweerstaanbare charmes hadden fans voor hen geworteld toen ze de kroon pakten in RuPaul's Drag Race seizoen 5, en toen besloten om nog een keer te gaan in de race voor de legendarische status van drag in All Stars 7 (Alle winnaars seizoen).

Het hele zevende seizoen versloeg Jinkx Monsoon de catwalk in extravaganza-ensembles en iconische stukken, lip-gesynchroniseerd tot in de perfectie, stond bovenaan elke wekelijkse fanpolls en ging alle uitdagingen aan, dat het bijna onmogelijk was om een andere drag queen voor te stellen het winnen van All Stars 7 zo niet Jinkx Monsoon, ongeacht hoe getalenteerd de andere koninginnen waren. Dus blijf scrollen om meer te weten te komen over RuPaul's Drag Race All Stars 7 Winnaar en fan-favoriet Jinkx Monsoon aller tijden.

10 Jinkx Early Drag Days

Afbeelding
Afbeelding

Zou het mogelijk zijn om je voor te stellen dat Jinkx Monsoon niet de eerste drag-naam was die de drag-superster in gedachten had? Nadat ze op 16-jarige leeftijd voor het eerst optraden, zou hun oorspronkelijke dragnaam Heidi Destruction zijn, maar kozen ze vervolgens voor Jinkx Monsoon, een personage dat hen hielp hun Joodse erfgoed te verkennen. Voorafgaand aan de dragrace speelden ze de hoofdrol in de Funny or Die-webserie met de titel Monsoon Season, waarin ze een alleenstaande moeder speelden tegen de vervreemde zoon Nick Sahoyah.

9 Jinkx's zangcarrière en uitgebrachte albums

Jinkx bracht in 2014 hun eerste studioalbum The Inevitable Album uit, dat positief werd ontvangen. Vervolgens brachten ze in 2018 haar tweede studioalbum The Ginger Snapped uit. Het bevatte Fred Schneider, Amanda Palmer en Lady Rizo. Ze speelden ook in musicals zoals rockmusical Spring Awakening, Angel in RENT en Hedwig in Hedwig and the Angry Inch.

8 Jinkx Monsson's acteercredits

Jinkx heeft niet alleen de beheersing van drag- en zangbereik, ze hebben ook de acteerprestaties die daarbij horen, ze verschenen in hun eigen documentaire Drag Becomes Him, Blue Bloods, Capital Hill, AJ and the Queen, The Jinkx & Dela Holiday Special en Hulu's Happiest Season naast Kristen Stewart. Ze uitten ook personages in Steven Universe, Bravest Warriors en Mighty Magiswords.

7 Jinkx lijdt aan narcolepsie

In seizoen vijf van RuPaul's Drag Race onthulde Jinkx dat ze last hadden van narcolepsie. Narcolepsie is een aandoening waarbij de slaap-waakcyclus niet kan worden gecontroleerd of gereguleerd. Dit betekent overmatige slaperigheid overdag, waar kijkers Jinkx soms mee betrapten in seizoen 5. Hun aandoening werd niet genoemd in All Stars 7, maar zou door kijkers kunnen worden afgeleid.

6 Jinkx greep de kroon in RuPaul's Drag Race seizoen 5

Met hun vlekkeloze Little Edie snatch game performance, die nog steeds de beste snatch game performance lijst is van de drag race fandom, bewees Jinkx een allround talent te zijn in seizoen 5 van RuPaul's Drag Race, en alleen gemaakt het was officieel toen ze dat seizoen wonnen van de zeer competitieve en op televisie uitgezonden show. Sinds het winnen van RuPaul's Drag Race doet de roodharige het goed en doet ze zeer lucratieve activiteiten.

5 Jinkx werd de eerste persoon die twee seizoenen won

Toen het All-Stars 7 All-winnaarsseizoen in april werd aangekondigd, zou het selecteren van een winnaar uit supersterren die eerder de kroon hadden gegrepen, geen wandeling in het park zijn. Dat betekende twee keer zoveel werk en twee keer zoveel beheersing van drag-perfectie. Als de eerste editie van de franchise met alle winnaars sinds de spin-off in 2012 begon, werd Jinkx de winnaar van het seizoen met de titel "Queen of All Queens", en werd de eerste persoon die twee seizoenen won, en een van de weinigen die snatch game won. tweemaal. Sinds ze hun respectievelijke seizoenen hebben gewonnen, doen alle terugkerende koninginnen van All Stars 7 het niet slecht, en hun verrukkelijke vermogens laten het alleen maar zien.

4 Jinkx heeft een podcast genaamd Hi Jinkx

Jinkx begon vorig jaar met haar gloednieuwe podcast-onderneming, die wordt geproduceerd door mede-drag queens Willam en Alaska. Ze hebben gasten openhartig laten worden over zeer intieme kwesties. Over waarom ze een podcast begonnen, sprak Jinkx over het hebben van een luide stem en veel meningen, en een podcast was daar de perfecte omgeving voor, evenals het terugbrengen van de kunst van eerlijke gesprekken over de entertainmentindustrie en marginalisme waarmee wordt geconfronteerd.

3 Jinkx is sinds 2021 getrouwd met partner Micheal Abbott

Jinkx trouwde in januari 2021 met Michael Abbott in een rustige en kleine ceremonie. De huiskamerbruiloft werd geleid door komiek Deven Green en er waren slechts drie mensen aanwezig, terwijl anderen de intieme ceremonie vanuit huis bekeken. De twee ontmoetten elkaar in een club in 2019, waar de partner van Jinkx een barman was en nog nooit van Jinkx Monsoon had gehoord.

2 Jinkx is genderfluïde

Jinkx Monsoon sprak in 2017 over hun seksualiteit, toen ze uit de kast kwamen als non-binair. In een interview met Hey Kween zeiden ze: "Ik heb me altijd geïdentificeerd als meer gender-vloeiend of gender-ambigu, maar ik kende nooit de woordenschat om het voor mezelf uit te leggen." In 2017 spraken ze zelfs over hun genderidentiteit op Twitter. Hun voornaamwoorden op hun Instagram-pagina zijn zij/zij, met zij/haar voornaamwoorden in slepen en zij/zij buiten slepen.

1 Jinkx is besties met mede-RPDR-ster BenDeLaCreme

Als er een afhaalma altijd is voor BenDeLaCreme van RuPaul's Drag Race afgezien van de kroon, dan moet het zijn tienjarige vriendschap met Jinkx zijn. BenDeLaCreme nam deel aan het zesde seizoen van de drag-competitieshow, waar hij Miss Congeniality won. Hij nam ook deel aan All-Stars 3, maar verliet vrijwillig de show na een winning streak van vijf records. De beste vrienden hebben een reeks shows en tours samen met een aanstaande vakantieshow. Ze hebben zelfs samen een film over Hulu The Jinkx en Dela Holiday Special.

Aanbevolen: