Shonda Rhimes zegt dat ze 'geen biopic aan het vertellen waren' met het uitvinden van Anna

Inhoudsopgave:

Shonda Rhimes zegt dat ze 'geen biopic aan het vertellen waren' met het uitvinden van Anna
Shonda Rhimes zegt dat ze 'geen biopic aan het vertellen waren' met het uitvinden van Anna
Anonim

Toen Inventing Anna in februari in première ging op Netflix, trok het allerlei buzz. De miniserie, die Shonda Rhimes produceerde sinds ze haar Shondaland naar de streamer verplaatste, vertelt het verhaal van Anna Sorokin, een echte veroordeelde die erin slaagde zich een weg te banen door de high society van New York door zichzelf voor te stellen als een rijke Duitse erfgename genaamd Anna Delvey.

De show heeft drie Emmy-nominaties verdiend, waaronder één voor Julia Garners verbazingwekkende vertolking van Anna. En hoewel de serie een echt onderwerp behandelt, heeft Rhimes duidelijk gemaakt dat de show verre van een feitelijk verslag biedt van gebeurtenissen die plaatsvonden toen Sorokin haar wandaden beging.

Het uitvinden van Anna is gebaseerd op een artikel van Jessica Pressler

Het is veilig om te zeggen dat Rhimes werd aangetrokken door het verhaal van Pressler vanaf het moment dat het in mei 2018 in New York Magazine werd gepubliceerd.

“Het was ongeveer een maand of zo later. Ik herinner me dat ze in juni 2018, vrij snel nadat ik thuis was gekomen uit het ziekenhuis, of misschien zelfs toen ik nog in het ziekenhuis lag, contact met hen opnam, herinnerde Pressler zich.

“En ik zei iets als: 'Het spijt me, ik loop achter met e-mails, ik ben verstrikt geraakt in het krijgen van een baby', waarop Shonda me dit absoluut iconische antwoord stuurde, dat ik nog steeds op mijn muur en die de regels omvat: 'Verontschuldig u NOOIT voor het werk van een vrouw en een moeder. Als je een man was, zouden mensen je op de cover van Time magazine zetten omdat je voor kinderen zorgt en ELK werk doet tegelijkertijd.' En ik was meteen verkocht."

De samenwerking tussen Pressler en Rhimes ging van daaruit verder. Het team van Rhimes begon met het ontwikkelen van de serie en Pressler leverde input wanneer ze de lege plekken moest invullen. Het ontwikkelingsproces ging ook door toen Sorokin naar de rechtbank ging.

"We begonnen eraan voordat Anna zelfs maar voor de rechtbank kwam, dus we waren aan het schrijven tijdens het proces en probeerden erachter te komen hoe de show zou eindigen en wachtten tot het proces voorbij was en allerlei dingen," zei Rijm. “In die zin was het een heel interessant project.”

Shonda Rhimes zei dat ze 'geen biopic vertelden' bij het uitvinden van Anna

Inventing Anna mag dan wel gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal, Rhimes zou nooit zo ver gaan als te beweren dat haar miniserie een biopic is.

“We vertelden geen biopic, want dat is een belangrijk onderscheid om te maken,” legde Rhimes uit.

“En er waren zoveel elementen van die show die feiten waren … ik weet niet eens zeker of ik het aan iemand zou kunnen vertellen omdat ze ergens uit een soort geheime aantekeningen kwamen. Maar er waren ook dingen die we hebben uitgevonden omdat het uitgevonden moest worden om het verhaal echt te laten zingen en te laten zijn wat het zou moeten zijn.”

Tegelijkertijd wees Rhimes erop dat Sorokin misschien wel "de meest onbetrouwbare verteller ter wereld" was.

"De vrouw staat terecht, dus het is niet alsof ze ons haar waarheid gaat geven", voegde de showrunner eraan toe. Daarom was het doel van het produceren van de serie om in het hart van Sorokins verhaal te duiken, maar niet precies alle gebeurtenissen te presenteren zoals ze zich hebben voorgedaan.

“Er is zoveel van de show dat voelt alsof het rechtstreeks uit Anna's mond komt, waar we wat vrijheden mee moesten nemen, maar we hebben heel hard geprobeerd een balans te vinden tussen vasthouden aan de feiten die er echt toe deden, en de accounts die er echt toe deden, legde Rhimes verder uit.

"En dan gewoon proberen de momenten op te bouwen, een moment uit te drukken dat misschien in het leven is gebeurd, maar niet gebeurde op de manier waarop we het ontvouwden."

Niet alles bij het uitvinden van Anna kwam rechtstreeks uit het echte leven

Van haar kant heeft Pressler opgemerkt dat sommige delen van de serie niet precies in het echte leven zijn gebeurd. Om te beginnen, terwijl Anna Chlumsky's Vivian een fictieve versie van Pressler is, stuitte ze niet op weerstand toen ze Sorokins verhaal aan haar bazen vertelde.

“Onze bazen zijn precies het tegenovergestelde,” legde Pressler uit. Ik denk dat de showbazen een stand-in zijn voor patriarchale kantoren in het algemeen. Maar dit is iets waar feit is vervlochten met fictie. Het was geen goed idee om een verhaal van 8.000 woorden te schrijven over een niet-beroemd persoon.”

En wat betreft de scène waarin de fictieve Anna de gerechtelijke procedure zou vertragen omdat ze geen outfit zou dragen, het echte verhaal bleek ingewikkelder dan dat.

"Dit was niet allemaal vanwege Anna's ijdelheid - beklaagden moeten burgerkleding dragen tijdens het proces, want als ze een gevangenispak dragen, kan dit de jury schaden", legde Pressler uit.

“Dus, iedereen zat gewoon te wachten. Zo zat de man van de City National Bank uren in de gang met zijn advocaat omdat Anna geen broek had.'

Zo kreeg Pressler kleding voor Sorokin bij H&M.

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat Rhimes zelf Sorokin nooit heeft ontmoet tijdens het werken aan de serie.

“Ik wilde Anna met opzet niet ontmoeten omdat ik twee dingen wist door de verhalen van iedereen te horen: of mensen werden verliefd op haar en verloren alle objectiviteit, of ze haatten haar lef en konden het gewoon niet aan,” legde ze uit.

"En ik had het gevoel dat ik niet vast wilde zitten in een positie waarin ik deze gevoelens voor deze persoon had die zouden bepalen hoe ik het verhaal zou vertellen."

Sinds juni 2022 verblijft Sorokin in ICE-bewaring in de Orange County Correctional Facility in Goshen, New York. Na de release van Inventing Anna heeft ze gewerkt aan een docuserie die zich zal verdiepen in het leven na de gebeurtenissen in de miniserie van Rhimes.

Aanbevolen: