Komt Zack Snyder ooit terug naar de DCEU?

Inhoudsopgave:

Komt Zack Snyder ooit terug naar de DCEU?
Komt Zack Snyder ooit terug naar de DCEU?
Anonim

De wereld van de DC Comics Extended Universe (DCEU) is de laatste tijd met zoveel controverse opgeschrikt. Er is de voortdurende kwestie of de betrokkenheid van Amber Heard bij het komende Aquaman-vervolg aanzienlijk is verminderd. En dan is er de sloop van Batgirl, die zonder veel waarschuwing werd gedaan. En natuurlijk is er de hele andere kwestie van Ezra Miller die verstrikt raakt in schandalen als de releasedatum van zijn solofilm, The Flash, nadert.

Afgezien hiervan is er ook gespeculeerd over de toekomst van de DCEU na de overgang van het moederbedrijf van Warner Bros. naar Warner Bros. Discovery. Fans vragen zich vooral af wat de toekomst is van Zack Snyder's SnyderVerse in de DCEU. De regisseur die de DCEU aftrapte, is afwezig sinds het afronden van zijn Snyder Cut of Justice League. En nu is het onduidelijk of Snyder ooit rekening zou houden met de komende plannen van DCEU.

Zack Snyder heeft al een tijdje een verbroken relatie met Warner Bros

Zoals bijna alle partnerschappen, begon deze optimistisch. Destijds kwam Snyder van het kassucces van de door Gerard Butler geleide 300. Natuurlijk had Warner Bros. de regisseur in de gaten. Hij werd voor het eerst binnengehaald voor Man of Steel, wat Henry Cavill naar het sterrendom dreef.

En hoewel de film niet de enorme kaskraker werd waar de studio op hoopte, had hij het goed genoeg gedaan om hen ervan te overtuigen dat Snyder Batman v Superman: Dawn of Justice zou moeten regisseren. Rond deze tijd begon de relatie echter te breken. De tweede DC-film van Snyder kreeg slechte recensies.

"Toen Batman v Superman uitkwam en we kregen een negatieve reactie van de fans, was het ontmoedigend voor ons allemaal", herinnert productiehoofd Greg Silverman zich.“Zack had deze films gemaakt, zoals 300, die zulke publiekstrekkers waren. En dat was onze taak: publiekstrekkers maken. En hier hebben we samen een film gemaakt, en het publiek beviel niet echt.”

Ondanks dit was de tweede film ook een opzet voor Justice League, dus natuurlijk zou Snyder nog een keer terugkeren. Tegen die tijd botste de regisseur soms met de studio omdat hij in een creatieve richting bleef gaan die iets anders was 'dan wat ze wilden'.

De spanning was ook duidelijk op de set toen de toenmalige voorzitter en CEO Kevin Tsujihara ervoor zorgde dat iemand toezicht hield op Snyder terwijl hij de ensemblefilm opnam. Desondanks nam Snyder de situatie ter harte. "Het stoorde me niet te veel omdat ze niet zo bedreigend waren", legde hij uit. "Ik voelde gewoon de ideeën die ze hadden, waar ze humor probeerden te injecteren en dat soort dingen, het was niet iets dat te schandalig was."

De dood van zijn dochter, Autumn, zou er uiteindelijk toe leiden dat Snyder het project zou verlaten (hoewel hij een vier uur durende ruwe versie van de film op zijn laptop zou maken) samen met Warner Bros.de heerschappij overdragen aan Joss Whedon. Justice League zou een flop worden en jaren later zou de Snyder Cut-beweging geboren worden.

Zelfs toen Warner Bros. Snyder vroeg om zijn versie van Justice League uit te brengen, was de spanning voelbaar. Toen de studio suggereerde dat hij gewoon zijn onbewerkte beelden uitbracht, had Snyder meteen twijfels.

"Ik ga, 'Hier is waarom. Drie redenen: Ten eerste krijg je internet van je af, wat waarschijnlijk de belangrijkste reden is om dit te willen doen. Twee, je krijgt het gevoel dat je het recht hebt gekregen om dingen goed te maken, denk ik, op een bepaald niveau. En dan drie, je krijgt een s-versie van de film waar je naar kunt wijzen en zeggen: 'Zie je wel? Het is toch niet zo goed. Dus misschien had ik gelijk, '" herinnerde de regisseur zich.

"Ik had zoiets van, geen kans."

Uiteindelijk deed Snyder wat reshoots voor zijn Justice League, maar hij weigerde te betalen. "Ik wilde aan niemand verplicht zijn, en het stelde me in staat om mijn onderhandelingsbevoegdheden met deze mensen behoorlijk sterk te houden," legde hij uit.

Komt Zack Snyder ooit terug naar de DCEU?

Op dit moment lijkt er geen indicatie te zijn dat Snyder op korte termijn terugkeert naar de DCEU. DC Chief Creative Officer Jim Lee sloot ook de verdere betrokkenheid van de regisseur uit toen hij fans toesprak op de San Diego Comic-Con.

“Ik denk dat de Snyder Cut de visie van Zack was die werd gerealiseerd, en het was een heel bevredigend verhaal dat werd verteld, maar er zijn geen plannen voor extra werk aan dat materiaal”, bevestigde Lee.

Misschien, nog veelzeggender, heeft Warner Bros. Discovery ook beslissende stappen ondernomen om zich nog verder van Snyder te distantiëren. De veelgeprezen filmmaker Leslie Iwerks werkte aan een docuserie die de geschiedenis van DC belicht en vroeg om licenties voor clips van Zack Snyder's Justice League, maar haar verzoek werd naar verluidt afgewezen.

Iwerks kreeg te horen dat er maar één Justice League is, de film van Whedon uit 2017.

Dat gezegd hebbende, is het ook vermeldenswaard dat Snyder onlangs is teruggekeerd naar DC Comics, zij het in geanimeerde vorm. De regisseur sprak zichzelf uit voor de animatieserie Teen Titans Go!. Verder is het voorlopig een gok van iedereen. En Snyder liet zelfs een keer doorschemeren dat hij bereid is terug te keren als de kans zich voordoet.

“Ik ga altijd, wat is waarschijnlijker? Dat Warner Bros. mij zou vragen om een vervolg te maken op Justice League? Of dat ze een drie jaar oude film nieuw leven zouden inblazen, miljoenen dollars zouden uitgeven om het in mijn oorspronkelijke [visie] te herstellen en het dan uit te brengen?” vertelde hij eens aan Entertainment Weekly.

“Ik denk dat het vervolg een waarschijnlijker scenario zou zijn geweest dan wat er net is gebeurd. Dus ik denk dat ik in het licht daarvan zeg: 'Wie weet wat de toekomst in petto heeft?'”

Op dit moment werkt Snyder hard aan zijn vervolg op Army of the Dead, Planet of the Dead. Er is ook de spin-off-serie, Army of the Dead: Los Vegas. Het lijkt erop dat Snyder al bezig is met het bouwen van een heel ander SnyderVerse op Netflix.

Aanbevolen: