8 keer muziekicoon Tom Waits rocked in interviews

Inhoudsopgave:

8 keer muziekicoon Tom Waits rocked in interviews
8 keer muziekicoon Tom Waits rocked in interviews
Anonim

Tom Waits is om verschillende redenen geliefd bij zijn fans. Zijn edgy avante-gardemuziek, zijn donkere maar poëtische teksten, zijn gevoel voor mode en zijn sombere maar nonchalante houding. Telkens wanneer hij wordt geïnterviewd, komt Tom Waits zowel over als een man die om zichzelf kan lachen als een intrigerende en mysterieuze man.

Er zijn zoveel hilarische en fascinerende interviewmomenten met Tom Waits, hier zijn enkele van zijn meest iconische momenten tijdens late night shows met Fallon en Letterman, talkshows en meer.

8 Toen hij een rattenval naar David Letterman bracht

Een van de meest frequente interviewers van de Waits was David Letterman. Waits had altijd iets te zeggen in elk Letterman-interview, ook al onthulde hij zelden veel over zijn persoonlijke leven. Hoewel we in een interview vernamen dat hij naar verluidt 'op de achterbank van een taxi was geboren'. In een beroemd Letterman-interview onthulde Waits dat hij was begonnen met verzamelen. Op de klassieke Waits-manier kon hij niet echt een label plakken op wat hij verzamelt, maar hij noemde het 'odds and ends'. De eigenaardigheid die hij besloot te delen met Letterman was een concrete, niet-dodelijke rattenval, een gemaakt vóór de dagen van de dodelijke veerbelaste ratten die de meesten kennen.

7 Uitgaan naar het westen in Arsenio Hall

Het maakt niet uit wie hem interviewt, Waits verandert nooit zijn gedrag. Het is bijna alsof hij altijd in karakter is. Wanneer we in The Arsenio Hall Show verschijnen, zien we een schril contrast tussen de presentator van de show en de muzikant. Hall glimlachte altijd, was energiek en werkte snel in een grap. Waits begreep ook zijn grappen, maar op zijn beroemde subtiele manier. Het is interessant om te zien hoe een gastheer die altijd lacht een man interviewt wiens humeur altijd zo beroemd zacht is, maar toch grappig en onderhoudend. Waits was op de show om zijn album Bone Machine te promoten en hij speelde zijn hit "Going Out West", die Fight Club-fans misschien herkennen van de soundtrack van de film uit 1999.

6 Zijn beroemde Fernwood Tonight Interview

Fernwood Tonight was de spooftalkshow. De show bespotte de pratende hoofden van talkshows uit de jaren 70 en lanceerde de carrières van Fred Willard en Martin Mull. De interviews van de show waren allemaal grappen en Waits mocht pronken met zijn acteerprestaties door mee te doen. Het interview bevat enkele van Toms beroemdste citaten uit interviews, zoals "Ik heb liever een fles voor me dan een frontale lobotomie", en "Ik heb altijd beweerd dat de realiteit voor mensen is die niet tegen drugs kunnen." Het interview begon met Waits die de pompeuze gastpersonages deed schrikken met een uitvoering van "The Piano Has Been Drinking", waardoor de beroemde raspende stem van Waits te zien was.

5 Zijn Australische televisie-interview

The Don Lane Show was een populaire interviewshow in Australië, vergelijkbaar met die van Dick Cavett in Amerika. Waits ging naar Australië voor een interview met Lane en werd gevraagd naar zijn zangstijl, zijn roem en of hij 'zich zorgen maakt over prestaties'. Waarop Waits antwoordde: "Nee. Ik maak me over veel dingen zorgen, maar ik maak me geen zorgen over prestaties. Ik maak me vooral zorgen over dingen als… zijn er nachtclubs in de hemel?"

4 Zijn interview met Jimmy Fallon

Mensen hebben zeer gemengde gevoelens over hoe Fallon zichzelf behandelt in interviews. Maar nogmaals, we zien een kalme en beheerste, en zeer citeerbare, Tom Waits die op de bries schiet zonder tekenen van ergernis over Fallon's grappen of zijn constante gegiechel. Waits was nogal poëtisch toen hij met Fallon sprak, en hij liet opnieuw een aantal van zijn beste citaten vallen met hete takes zoals: "De mensen die het meest gekwalificeerd zijn om het land te besturen, zijn meestal het knippen van haren en rijden taxi's."

3 Zijn persconferentie

Waits is geen vaste klant op sociale media. Er is een YouTube-kanaal dat zijn muziek en de hoogtepunten van zijn carrière promoot, maar hij heeft geen account dat hij zelf de leiding heeft. Maar hij had wel een geweldig online moment toen hij een "persconferentie" hield om zijn tour van 2008 te promoten. Na het beantwoorden van vragen van 'reporters' en het uitspugen van een wartaal acroniem over de sterrenkaart die hij gebruikte om zijn tour te plannen, besluit Waits de video. Als het eindigt, trekt de camera zich terug om te onthullen dat hij alleen wacht in een kamer vol lege stoelen voordat hij een naald van een platenspeler trekt. De hele "persconferentie" was allemaal een act voor een online video.

2 De laatste keer dat hij op Letterman was

Voordat David Letterman in 2015 stopte met The Late Show, droeg Waits een optreden op aan zijn vriend. Wat vooral leuk was aan het interview, was dat hij op hetzelfde moment was als George Clooney, die zichzelf een tijdje aan de gastheer had geboeid. Nogmaals, Waits kwam met zijn tas met offertes en prikte naar Letterman's aanstaande pensionering. "Het is maar goed dat je niet in de bandenbusiness zit… je kunt niet met pensioen gaan in de bandenbusiness. Het klinkt gewoon alsof je je aanmeldt voor meer tijd." Hij introduceerde ook zijn nieuwe politieke zaak, "Free The Glutens!"

1 De tijd dat hij duidelijk maakte dat hij nooit meer reclame zal maken

"Ik heb liever een hete loden klysma. Ik haat het." waren Waits' exacte woorden aan NPR-verslaggever Joel Rose. Waits vertelde in de jaren tachtig wel een commercial voor hondenvoer en hij haatte de ervaring zo erg dat hij zwoer nooit meer commercials te maken, en hij maakte er een punt van nooit toe te staan dat zijn liedjes erin werden gebruikt. Toen hij een aanbod van Frito-Lay weigerde, ging het bedrijf achter Waits' rug om een zanger in te huren die op hem leek, en ze schreven een jingle die gevaarlijk veel leek op zijn hit 'Step Right Up'. Waits klaagde het bedrijf aan met het argument dat hij "geen jingleschrijver is", en dat zo'n opzettelijke commerciële kopie van zijn stijl zijn anti-commerciële imago schaadde. De rechtbank koos de kant van Waits en kende hem meer dan $ 2 miljoen aan schadevergoeding toe.

Aanbevolen: