Staat Netflix op het punt om The Sandman seizoen 2 aan te kondigen?

Inhoudsopgave:

Staat Netflix op het punt om The Sandman seizoen 2 aan te kondigen?
Staat Netflix op het punt om The Sandman seizoen 2 aan te kondigen?
Anonim

Netflix heeft onlangs The Sandman uitgebracht, de nieuwste fantasyserie geïnspireerd op DC Comics. In de show speelt Tom Sturridge Dream, die op een zoektocht is om zijn wereld te herstellen nadat deze onbeheerd en in wanorde was achtergelaten toen hij tientallen jaren gevangen zat.

Sinds de première is The Sandman een enorme hit geweest onder zowel fans als critici, zozeer zelfs dat de streamer de serie al wil vernieuwen. En hoewel daar nog geen officieel woord over is, lijkt het erop dat Netflix per ongeluk heeft onthuld dat het zich voorbereidt om precies dat te doen.

Sandman-maker Neil Gaiman wachtte 30 jaar om zijn personage naar het scherm te brengen

Er was een tijd dat Gaiman niet dacht dat het ooit zou gebeuren. Decennialang besteedde de maker van de stripreeks zijn tijd aan het vernietigen van elk Sandman-show of filmidee dat zijn creatie meer kwaad dan goed zou doen.

“De schade die je Sandman moest aanrichten om het 15 jaar geleden op netwerk-tv te zetten en met het soort budget en de manier waarop je het kon doen, betekende gewoon dat het Sandman niet was. Het was de Rose Walker-show of zoiets, 'legde hij uit.

“Het kon me niet schelen dat het gemaakt werd. Ik zou zo graag willen dat het nooit gemaakt wordt dan dat er een slechte versie gemaakt wordt.”

Maar toen kwam de kans voor Gaiman zelf om als een van de uitvoerende producenten van de serie te dienen. Toen besloot hij dat hij ervoor zou gaan. Samen met Allan Heinberg en David S. Goyer pitchten ze het idee bij Netflix, die enthousiast was over het maken van een Sandman-serie.

“We gingen eigenlijk naar Warner om de presentatie te horen van Neil Gaiman en David Goyer en Allan Heinberg en het hele team daar. En het was een heel bijzondere presentatie. Ik denk dat we allemaal wisten dat dit iets was waar we heel blij mee zouden zijn voor Netflix, herinnerde Peter Friedlander, hoofd van de scriptseries in de VS en Canada, zich.

“En het voelde alsof de timing eindelijk goed was. De manier waarop ze het verhaal wilden vertellen, ik denk echt dat de technologie op de plaats was waar ze de visuele effecten echt konden gebruiken om het verhaal dat ze wilden via het medium te vertellen."

Maakt Netflix zich klaar om The Sandman te vernieuwen?

Hoewel er nog geen officieel bericht van de streamer is, hebben fans de indruk dat er uiteindelijk een verlengingsaankondiging zal worden gedaan. Het begon allemaal toen het I Like To Watch You-kanaal van Netflix op YouTube scènes uitzond van The Sandman die nooit in een van de 10 afleveringen van de show verschenen.

En hoewel Netflix heeft gezegd dat dit onderdeel zou moeten zijn van een tweedelige bonusaflevering (die al is uitgevallen), hebben fans nog steeds de indruk dat er meer aan de hand is. Degenen die de strips volgen, hebben erop gewezen dat de scènes uit latere nummers van The Sandman komen (met name nummers 17 en 18), wat lijkt te impliceren dat er interesse is om de wereld van Dream snel genoeg te verkennen.

Neil Gaiman heeft plannen voor The Sandman Beyond Netflix

Ondanks de bonusafleveringen geeft Gaiman toe dat Netflix nog niets heeft gezegd over een verlenging. Hoewel het erop lijkt dat de streamer de nummers van de show aandachtig in de gaten heeft gehouden sinds de première.

“Nou, je krijgt broodkruimels, en nog belangrijker, de meeste broodkruimels die ze je geven zijn dingen die je publiekelijk kunt controleren. Ik denk dat mensen op deze planeet vorige week 127 miljoen uur naar Sandman hebben gekeken”, onthulde Gaiman. “Dat is ontzettend veel van Sandman. En het op één na meest bekeken ding werd 65 miljoen uur of wat dan ook bekeken. Dus het gaat goed met ons. We doen het echt geweldig.”

En hoewel de cijfers van de show buitengewoon positief zijn, weet hij ook dat de beslissing van Netflix om de serie te vernieuwen uiteindelijk zal worden bepaald door de kosten om de serie draaiende te houden.

“Dit is geen goedkope show. Dit is het tegenovergestelde van een goedkope show. Dit is dood duur , gaf hij toe. “En dat betekent dat we, om vernieuwd te worden, zo goed moeten presteren als iedereen zou kunnen, mogelijk hopen. Dus iedereen is erg hoopvol. Het ziet er allemaal geweldig uit. We liggen er zeker voor op schema.”

Ondertussen, voor het geval Netflix niet doorgaat met een tweede seizoen, heeft Gaiman ook onthuld dat hij al andere plannen heeft voor de serie. "Toen we de deal sloten, zorgden we ervoor dat er manieren waren om door te gaan met Sandman", legde hij uit.

“Maar we hoopten ook allemaal dat geen van hen nodig zou zijn, omdat we van onze Netflix-mensen houden, en zij van ons. En ze waren geweldig. Ik bedoel, ze hebben zelfs een geheime 11e aflevering van Sandman gemaakt.”

Op basis van wat Gaiman heeft gezegd, lijkt het erop dat Sandman-fans zich echt geen zorgen hoeven te maken. Of Netflix de show nu voor een tweede seizoen oppikt, de show heeft toekomst.

Aanbevolen: