Sterren en iconen die in de radio zijn begonnen

Inhoudsopgave:

Sterren en iconen die in de radio zijn begonnen
Sterren en iconen die in de radio zijn begonnen
Anonim

De gouden eeuw van radio was bijna een eeuw geleden, maar radio leeft voort tot ver in de 21e eeuw, hoewel de technologie iets diverser en verfijnder is. Of het nu gaat om AM-talkshows, FM-muziekstations, podcasts of NPR, velen hebben nog steeds een soort audio-uitzendset bij de hand in hun huishouden.

De geschiedenis van de radio is zo lang dat veel carrières van A-lijststerren en iconen vanaf het platform zijn gelanceerd. Ja, er zijn radiomagnaten die tegenwoordig allemaal bekend zijn, zoals Howard Stern, Terry Gross en Ira Glass, maar velen vergeten dat enkele van de meest prominente komieken, muzikanten en televisiesterren ooit in de audio-industrie werkten.

9 Orson Welles

Voordat hij de regisseur was van Citizen Kane, een van de meest iconische films in de geschiedenis van Hollywood, was Welles slechts een jonge acteur wiens ontluikende carrière groeide in de radiowereld. De stem van superhelden zoals The Shadow en andere verhalen, Welles werd ook een stukje Amerikaanse geschiedenis met een van zijn radio-optredens. In 1938, op de dag voor Halloween, vertelde Welles een bewerking van H. G. Wells verhaal The War of the Worlds, een verhaal over buitenaardse wezens die de aarde binnenvallen. Dit veroorzaakte een nationale paniek dat buitenaardse wezens daadwerkelijk binnenvielen, omdat sommige luisteraars die afstemden niet wisten dat de show een stuk fictie was. Welles verloor veel werk bij de radio dankzij de paniek, maar het feit dat zijn uitzending zo geloofwaardig was, spreekt tot de diepten van zijn talent.

8 Lucille Ball

Voordat ze de televisiegeschiedenis veranderde met haar sitcom I Love Lucy, kon Lucille Ball alleen werk krijgen als ondersteunende speler in radioshows, meestal met haar man Desi Arnaz. Maar naarmate Ball meer werk kreeg, realiseerde het publiek zich snel hoe getalenteerd en hilarisch ze was. Toen televisie de markt voor entertainment begon te domineren die de radio ooit had, stapte Ball over naar het nieuwe formaat en werd een van de meest geliefde komische actrices die ooit hebben geleefd.

7 Raar Al

Weird Al's leven is geweldig. Niet veel mensen realiseren zich dat de parodiemuzikant die bekend staat om zijn accordeonsolo's en spottende popsongs, buitengewoon intelligent is. Hij studeerde vroeg af van de middelbare school en begon aan de universiteit toen hij nog maar 16 was. Daar raakte hij geïnteresseerd in muziek, en terwijl hij zijn draai vond, werkte hij als DJ bij zijn universiteitsradiostation. Toen hij begon met het opnemen van zijn parodie-tracks, met als doorbraak "Eat It", een parodie op Michael Jackson's "Beat It", nieuwe muziek die DJ Doctor Demento regelmatig speelde Weird Al's tracks, wat Al naar het pad van het sterrendom leidde dat hij nu geniet.

6 Oprah Winfrey

Iedereen heeft de smerige details over Oprah's traumatische vroege leven gehoord. Hoe ze aan armoede ontsnapte en langzaam het rijk opbouwde waar ze nu bovenop staat met miljarden dollars op haar naam. Maar iedereen moet ergens beginnen. Heb je je ooit afgevraagd hoe Oprah haar tv-show in de eerste plaats kreeg? Nou, ze kreeg de show nadat ze een aanhang had opgebouwd als nieuwsanker voor Nashville-televisie. Hoe kwam ze aan die baan? Oprah had eerder als nieuwslezeres voor een radiostation gewerkt toen ze nog maar 16 was.

5 Ryan Seacrest

De presentator van American Idol runt nu een reality-tv-imperium dat hem enorme invloed heeft vergaard in Hollywood en honderden miljoenen dollars. Net als Oprah Winfrey begon hij bij de radio te werken toen hij nog maar 16 jaar oud was als een nederige stagiair. Van daaruit ging hij naar televisiehosting, eerst voor spelshows voor kinderen en uiteindelijk American Idol, wat een culturele sensatie was die Seacrest voor altijd opsloot in de wereld van het sterrendom. Hij blijft bij de radio werken als presentator van zijn show On Air With Ryan Seacrest.

4 Carson Daly

Daly heeft verschillende shows gehost, waaronder Today op NBC, en het meest bekend was zijn rol als de videojockey op MTV's TRL. Daly's eerste optreden was radio. Voor TRL was Daly presentator op 106.7 KROQ-FM, een van de meest populaire radiostations in Los Angeles en het grootste deel van Zuid-Californië.

3 Ludacris

De rapper, producer en ster van de Fast and Furious-films had een bescheiden begin op de radio voordat albums als Chicken N Beer platina werden. Hij begon als stagiair bij het Atlanta-radiostation Hot 97.5, maar groeide uiteindelijk op tot DJ en presentator. Hij ging echter nog niet langs Ludacris. Luda, wiens voornaam Christopher Brian Bridges is, was dj onder de naam Chris Lova Lova voordat hij doorging met zijn succesvolle rapcarrière.

2 David Letterman

Letterman heeft het komische spel aantoonbaar veranderd met zijn openbare grappen en het omarmen van zijn ongemakkelijke houding op Late Night en The Late Show. Hij gebruikte zelfs zijn liefde voor grappen om komiek Andy Kaufman te helpen de wereld te misleiden door te denken dat hij ruzie had met worstelaar Jerry Lawler omdat hij zijn nek had gebroken. Daarvoor en zijn andere iconische momenten in de televisiegeschiedenis, vond Letterman zijn stem op de universiteit als nieuwspresentator voor zijn universiteitsradiostation. Uiteindelijk zou hij daar ontslagen worden en naar een ander radiostation gaan. Misschien was zijn stem niet bedoeld voor serieuze onderwerpen zoals het nieuws.

1 Wendy Williams

Williams heeft misschien een stap terug gedaan van het hosten van haar talkshow overdag, maar dat verandert niets aan haar staat van dienst die haar carrière als expert, commentator en presentator heeft opgebouwd. De carrière van Williams gaat terug tot haar studententijd en de Northeastern University in Boston, MA. Daar begon ze in de jaren tachtig als DJ voor haar universiteitsstation, WRBB. Haar radiowerk is gedurende haar hele carrière goed doorgegaan, ondanks het intense heen en weer dat het veroorzaakte met controversiële figuren, zoals Bill Cosby bijvoorbeeld.

Aanbevolen: