Waarom wordt KeKe Palmer vergeleken met Zendaya?

Inhoudsopgave:

Waarom wordt KeKe Palmer vergeleken met Zendaya?
Waarom wordt KeKe Palmer vergeleken met Zendaya?
Anonim

Onlangs realiseerden fans zich dat Hollywood al die jaren "heeft geslapen" op Keke Palmer. Velen denken dat ze niet genoeg erkenning heeft gekregen sinds haar start als Disney- en Nickelodeon-ster in 2007.

Dit leidde tot vergelijkingen met Zendaya, een andere Disney-aluin die nu bekend staat om haar Emmy-winnende optreden in Euphoria, en ook in 2022 een nieuwe golf van historische Emmy-nominaties ontving. Palmer reageerde op de opmerkingen en noemde het 'colorisme'. Dit is waarom.

Waar zijn de vergelijkingen tussen Keke Palmer en Zendaya begonnen?

Het begon toen een Twitter-gebruiker genaamd Melinda Eg een diepe duik nam om de verschillen tussen de carrières van Palmer en Zendaya te vergelijken. Ze beweerde dat de eerste te maken had met 'colorisme' en daarom worstelde ze om 'mainstream populariteit' te bereiken.

"Ik zou graag willen dat iemand een diepgaand onderzoek doet naar de overeenkomsten en verschillen tussen de carrières van Keke Palmer en Zendaya. Dit is misschien wel een van de duidelijkste voorbeelden van hoe colorisme zich afspeelt in Hollywood", schreef de gebruiker. "Ze waren allebei kindersterren, maar hun mainstream populariteit is heel anders."

Ze merkte ook op dat Palmer "zooo veel heeft gedaan in haar carrière", maar mensen beweren dat Nope haar "doorbraakrol" is, eraan toevoegend dat "Euphoria is wat wordt beschouwd als de doorbraakrol van Zendaya, maar dat is logisch." Vele anderen waren het ermee eens, met één die zei: "Keke Palmer liep zodat Zendaya kon rennen."

Eg's tweet was oorspronkelijk een reactie op de tweet van Aiyana N. Ishmael: "Het is zo interessant om te zien hoe het gesprek rond Keke Palmer haar doorbraak- of superstermoment heeft en het is wild dat we in verschillende werelden leven, want in mijn huishouden was Keke een ster voor altijd was Akeelah & The Bee de favoriete film van mijn vader, het werd driemaal platina bij mij thuis."

Keke Palmer's reactie op de Zendaya-vergelijkingen

Een dag nadat de tweet viraal ging, reageerde de T rue Jackson-ster in een tweet: Een goed voorbeeld van colorisme is te geloven dat ik met iedereen kan worden vergeleken. Ik ben de jongste talkshowhost ooit. eerste zwarte vrouw die schittert in haar eigen show op Nickelodeon, en de jongste en eerste zwarte Assepoester op Broadway. Ik ben een onvergelijkbaar talent. Baby, DIT, is Keke Palmer.' De actrice sprak ook haar dankbaarheid uit voor al haar prestaties.

"Ik ben een leidende dame sinds ik 11 jaar oud was," vervolgde ze. "Ik heb meer dan 100 credits en speel momenteel in een origineel scenario, dat is de nummer één film aan de kassa NOPE. Ik heb tot nu toe een gezegende carrière gehad, ik kan niet om meer vragen, maar God blijft me verrassen."

Ondanks de krachtige reactie van Palmer, waren de fans nog steeds verdeeld onder de antwoordensectie. "Nooit van je gehoord. Wees nederig, " merkte een fan op. Een ander schreef: "Het is zo frustrerend om te zien hoe mensen getriggerd worden als zwarte vrouwen zelfvertrouwen uitstralen! Ppl reageert alsof het een persoonlijke aanval op hen is, alsof ze je op je "plaats" moeten zetten. Als je iemand anders MAAR een zwarte vrouw was, zouden deze opmerkingen anders zijn…."

Wat zei Zendaya over de Keke Palmer-vergelijkingen?

Zendaya heeft niets gezegd over de virale tweet of de reactie van Palmer. Het is echter vermeldenswaard dat de MCU-ster tijdens haar carrière ook te maken kreeg met hevige kritiek. Zo werd ze ooit door fans uit een biopic van Aaliyah gedwongen. 'Aaliyah was een tengere vrouw met een bruine huidskleur. Wie is een meisje met een cherubijngezicht, een ivoorkleurige huid, Harpo?' een geërgerde fan tweette terwijl een ander eraan toevoegde: "Dit moet echt een grap zijn. Zendaya cast als Aaliyah? Ze nemen letterlijk iemand in dienst voor deze rol zie ik? Ik kijk niet."

De Spider-Man-ster verliet de film vanwege problemen met de productiewaarde. In de daaropvolgende jaren begonnen critici haar te bestempelen als 'Hollywood's symbolische zwarte meid'. De actrice vond echter manieren om dat te gebruiken om anderen te inspireren. "Als zwarte vrouw, als zwarte vrouw met een lichte huidskleur, is het belangrijk dat ik mijn voorrecht, mijn platform gebruik om je te laten zien hoeveel schoonheid er is in de Afro-Amerikaanse gemeenschap", zei ze op het BeautyCon NYC-evenement van 2018. "Ik ben Hollywood's, je zou kunnen zeggen, acceptabele versie van een zwart meisje, en dat moet veranderen."

Aanbevolen: