Twitter walgt nadat R. Kelly wordt vergeleken met MLK tijdens proces voor seksueel geweld

Twitter walgt nadat R. Kelly wordt vergeleken met MLK tijdens proces voor seksueel geweld
Twitter walgt nadat R. Kelly wordt vergeleken met MLK tijdens proces voor seksueel geweld
Anonim

Mensen zullen alles zeggen als ze het argument verliezen, en het lijkt alsof de advocaat van R. Kelly precies dat heeft gedaan.

De in ongenade gevallen voormalige R&B-crooner staat terecht in een rechtbank in Brooklyn en wordt beschuldigd van afpersing en mensenhandel. Hij wordt ervan beschuldigd tientallen jaren te hebben besteed aan het rekruteren en verzorgen van vrouwen en jonge meisjes en jongens voor zijn eigen seksuele bevrediging, hen de controle te ontnemen en "draconische regels op te leggen over wanneer ze mochten eten, slapen en naar het toilet te gaan", en hen onder druk te zetten om seksuele handelingen die hij vaak filmde.

In een bizarre slotverklaring vergeleek zijn advocaat hem gisteren met de gerespecteerde historische figuur Martin Luther King in een metafoor die niet helemaal duidelijk was.

Verdedigingsadvocaat Deveraux Cannick vertelde de jury dat Kelly van aanklagers eist "buiten redelijke twijfel te bewijzen dat hij schuldig is", op dezelfde manier waarop Martin Luther King vocht voor grondwettelijke rechten. Hij ging verder met het citeren van Dr. King's "I've Been to the Mountaintop"-toespraak, maar liet de jury en het publiek onduidelijk over wat zijn metafoor precies was.

Cannick vergeleek de zanger ook met Hugh Hefner en Mike Pence in zijn slotpleidooi, verwijzend naar Kelly's leven als een 'playboy' en 'sekssymbool'.

"Hugh Hefner, dat was zijn leven", zei Cannick. "Geen misdaad."

De "honderden bewijsstukken" die in het proces worden gepresenteerd, suggereren echter dat dit geen geval is van een man die een neiging heeft naar jongere vrouwen, en dat er inderdaad een misdaad was, zoals de assistent-Amerikaanse advocaat Nadia Shihata weerlegd “u kunt de beklaagde alleen op basis van de getuigenverklaring veroordelen, maar er is zoveel meer dan dat.”

Natuurlijk walgt Twitter, niet alleen van de vergelijking, maar ook van de verdediging van Kelly in de eerste plaats.

Sommige critici verwezen naar de wanhoop die duidelijk was in Cannicks toevlucht tot Dr. King in de eerste plaats: "Het proces gaat zo slecht dat ze naar strohalmen grijpen", schreef een waarnemer, terwijl een ander eraan toevoegde: "Alexa speelt 'You about om je baan te verliezen'."

"Wat een belediging voor MLK!!!" begon een verontwaardigde criticus. "Dit varken staat terecht voor seksuele handelingen met minderjarigen, en hij vergelijkt hem met een HISTORISCH PICTOGRAM!!"

"De advocaat zou moeten worden opgesloten omdat hij dat zei", schreef een ander.

Velen verwezen naar de absurditeit van de claim en hoe respectloos het was om een persoon die beschuldigd wordt van vele seksueel gewelddadige misdaden te vergelijken met iemand die zo gewaardeerd wordt als Dr. King.

"Wacht MLK p ook op 14-jarigen? Ik leer elke dag iets nieuws!!" schreef een verontwaardigde criticus, zoals anderen vroegen: "Kan dat nog beledigender zijn?"

"Ja, ik heb altijd gedacht, als er één man is die ik zou vergelijken met MLK, dan MOET het f R Kelly zijn. Smh lol" noemde een andere.

De jury moet nog een beslissing nemen. Kelly riskeert tot 15 jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld.

Aanbevolen: