Sofia Coppola's acteerrollen voordat ze regisseur was

Inhoudsopgave:

Sofia Coppola's acteerrollen voordat ze regisseur was
Sofia Coppola's acteerrollen voordat ze regisseur was
Anonim

Zeggen dat Sofia Coppola een volleerd regisseur is geworden, zou een groot understatement zijn. De dochter van een van de meest gevierde regisseurs aller tijden, Francis Ford Coppola, en de neef van Nicolas Cage (over Cage gesproken, heb je je ooit afgevraagd wat er met zijn carrière aan de hand is?), Sofia is erin geslaagd een paar Academy Awards en regisseer enkele van de meest geprezen films van haar tijd.

Coppola begon haar regiereis in 1999 met The Virgin Suicides en bleef een hele reeks moderne klassiekers regisseren. Maar vóór haar uitstapje achter de camera was Coppola een actrice. Toen ze in veel van haar vaders films verscheen, was het nauwelijks een schok dat Coppola in de voetsporen trad van haar beroemde tante (Talia Shire) en neef (de eerder genoemde Cage). Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de films waarin Coppola verscheen voordat we ons achter de camera waagden, zullen we?

8 The Godfather Part III

The Godfather is een van de meest geliefde en gerespecteerde films in de geschiedenis. De Ford Coppola-klassieker uit 1972 bracht twee vervolgen voort, waarbij de tweede film door velen als superieur werd beschouwd. The Godfather Part III daarentegen is niet zo hoog geprezen. De film is opmerkelijk omdat Sofia Coppola schittert als de dochter van Michael Corleone, Mary Corleone. Het is ook vermeldenswaard dat Coppola een last-minute vervanger was voor Winona Ryder, die oorspronkelijk in de rol was gecast. Alles bij elkaar genomen leek Ryder het qua carrière goed te doen.

7 Inside Monkey Zetterland

Veel van de beroemdste Hollywood-sterren krijgen hun start in kleine, onafhankelijke films. Sommige films hebben het geluk om meer dan één toekomstige ster of zelfs een gevestigde beroemdheid te bevatten. Een van die films was een film met een microbudget, geschreven en geregisseerd door voormalig kindsterretje Steve Antin. Inside Monkey Zetterland was een onafhankelijke film uit 1992 met Patricia Arquette, Rupert Everett, Ricki Lake en natuurlijk Sofia Coppola als Cindy. De film, die slechts in beperkte mate werd gedistribueerd, heeft zelfs platenproducent en man die verantwoordelijk is voor The Backstreet Boys, Lou Perlman, in de hoofdrol.

6 Peggy Sue is getrouwd

Francis Ford Coppola's lijst met films gaat terug tot het begin van de jaren '60. De veelgeprezen regisseur heeft alles geregisseerd, van horror (Dementia 13), drama's zoals The Godfather en komedies zoals Peggy Sue Got Married. In de fantasie/komedie/drama uit 1986 speelde de zwoele stem van Kathleen Turner Peggy Sue (Turner) terug naar de jaren '60. De film bevat een jonge pre-fame Jim Carrey, Francis Ford Coppola's neef Nicolas Cage, en de 15-jarige (destijds) dochter, Sofia, als Nancy Kelcher. De film was een kassucces en werd genomineerd voor drie Academy Awards.

5 Frankenweenie

Tim Burton is tegenwoordig een erkende naam en veelgeprezen filmmaker, maar dat was niet het geval in 1984. Lang voor Batman, Beetlejuice en zelfs Pee-Wee's Big Adventure worstelde Burton om naam te maken in Hollywood. Een van de films die Burton regisseerde voordat hij beroemd werd, was Frankenweenie uit 1984. De Disney-film was een parodie op het verhaal van Frankenstein, met een gereanimeerde Bull Terrier als de titulaire Frankenweenie. Daniel Stern, Shelley Duvall en Jason Hervey zijn allemaal te zien in de film, samen met Sofia Coppola als Anne Chambers.

4 Rumble Fish

Rumble Fish was een drama uit 1983, gebaseerd op de gelijknamige roman. De door Francis Ford Coppola geregisseerde klassieker is opmerkelijk omdat het de film is met vroege optredens van Matt Dillon, Mickey Rourke, Diane Lane en Nicolas Cage - een cast wordt niet meer gestapeld dan dat. Onder de opkomende cast was Sofia Coppola als de zus van Diane Lane's personage, Donna. Leuk weetje: Stewart Copeland van de politie componeerde de muziek voor de film.

3 De Buitenstaanders

Nog een Coppola-klassieker (er zijn er hier veel van), The Outsiders was een periodestuk, een coming of age-verhaal dat een cultklassieker werd. De film bevat een stellaire, "voordat ze sterren waren" cast met respectievelijk Rob Lowe, Emilio Estevez, Matt Dillon, Tom Cruise, Patrick Swayze, Ralph Macchio en Diane Lane. De film kenmerkte ook Sofia Coppola als een jong kind, hoewel ze werd gecrediteerd als Domino Coppola. Het is ook vermeldenswaard dat Nicolas Cage, Melanie Griffith en A Nightmare on Elm Street's Heather Langenkamp niet genoemd worden in de film.

2 The Godfather Part II

The Godfather Part II heeft sinds zijn debuut een plek gekregen in de top tien van de meeste cinefielen. Wat zijn de beste scènes van The Godfather 2? Is de film superieur aan het origineel? Deze vragen worden vaak gesteld over de klassieker uit 1974. Een andere vraag over de film is: is dat kleine meisje Sofia Coppola? Inderdaad, de dochter van Francis maakt een kleine cameo als een jong meisje aan boord van het schip dat Vito naar Ellis Island vervoert.

1 De peetvader

The Godfather is een van de meest geciteerde, veelgeprezen en geliefde filmperiodes. Beroemd om het veranderen van Al Pacino (wat was Al Pacino werd betaald voor zijn rol in de Godfather-trilogie?) in een ster en als een van Brando's meest memorabele uitvoeringen, is de film de meest gerespecteerde film van Ford Coppola in de ogen van velen. Pacino staat bekend om zijn verschijning in alle drie de Godfather-films; de Scent of a Woman-ster deelt dat onderscheid echter met een ander. Sofia Coppola duikt op in een kleine scène als het zoontje (ja, zoon) van Connie Corleone (gespeeld door Talia Shire) Michael Francis Rizzi.

Aanbevolen: