The Real Way Heath Ledger getransformeerd in The Joker

Inhoudsopgave:

The Real Way Heath Ledger getransformeerd in The Joker
The Real Way Heath Ledger getransformeerd in The Joker
Anonim

In deze tijd, precies 14 jaar geleden, waren er maar weinig grotere gespreksonderwerpen in Hollywood dan Heath Ledger. De Australische acteur was in januari 2008 overleden na een accidentele overdosis van een aantal voorgeschreven medicijnen.

Ongeveer zes maanden later kwam een van zijn allerlaatste rollen op de schermen, toen Christopher Nolans The Dark Knight in bioscopen over de hele wereld werd uitgebracht. Ledger's optreden als de Joker in de film wekte brede belangstelling van filmliefhebbers over de hele wereld, en werd vervolgens gevolgd door eindeloze lof van zowel fans als critici.

Het was een enorme eer voor de acteur dat hij zo opviel, aangezien hij deel uitmaakte van een zeer met sterren bezaaide cast in The Dark Knight. Christian Bale, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal en Morgan Freeman speelden allemaal verschillende rollen in wat een van de meest gevierde moderne superheldenfilms zou worden.

Naast degenen die de film hebben bekeken, hadden de castleden zelf alleen maar goede dingen te zeggen over hun ervaring met Ledger.

Eén ding viel op aan Ledger's ster in The Dark Knight: de verbluffende transformatie die hij onderging om de Joker te worden.

Wat voor soort rollen had Heath Ledger gespeeld voor The Dark Knight?

Heath Ledger had een aantal serieuze rollen op zich genomen voor zijn gedenkwaardige speelfilm in The Dark Knight. Er kan echter worden gezegd dat geen van deze zo zwaar was als zijn Joker in de DC-productie.

Twee andere films die ook op de lijst van Ledgers meest opmerkelijke werk staan, zijn 10 Things I Hate About You en Brokeback Mountain. De eerste was een romantisch tienerdrama met Julia Stiles en Joseph Gordon-Levitt.

Ledger was pas 19 jaar oud toen hij in de film verscheen, maar hij werd alom geprezen om zijn optreden erin. Een recensie destijds beschreef hem als 'moeiteloos charmant'. 10 Things I Hate About You ging verder met een brutowinst van $ 60 miljoen aan de kassa, met een oorspronkelijk budget van $ 13 miljoen.

In Brokeback Mountain portretteerde Ledger een schaapherder met de naam Ennis Del Mar die verliefd wordt op een andere man: Jack Twist van Jake Gyllenhaal.

Ledger speelde ook in films als The Patriot, Lords of Dogtown, Candy en Monster's Ball naast Halle Berry en Billy Bob Thornton.

Heath Ledger was bang om de Joker In The Dark Knight te spelen

Heath Ledger's Joker wordt gezien als een van de allerbeste portretten van het iconische personage. Voor hem waren er echter een paar acteurs die de rol ook in andere producties hadden genageld.

Cesare Romero viel in dit opzicht vooral op, omdat hij in de jaren zestig de rol speelde in een tv-serie genaamd Batman. Jack Nicholson werd ook de Joker in een gelijknamige film in 1989, waar hij het opnam tegen Michael Keaton als de Batman.

Ledger was oorspronkelijk overweldigd door het idee om in zulke legendarische voetsporen te treden. Desalniettemin maakte hij gebruik van deze angst die hij had en gebruikte die om een voorstelling te produceren die hem postuum een Academy Award, een Golden Globe Award en een BAFTA voor 'Beste Mannelijke Bijrol' zou opleveren.

"Ik was er absoluut bang voor", vertelde Ledger in 2007 aan Empire Magazine. "Hoewel alles wat me bang maakt, denk ik me tegelijkertijd opwindt."

“Ik weet niet of ik onverschrokken was, maar ik moest zeker een moedig gezicht opzetten en geloven dat ik iets in petto had. Iets anders…” voegde hij eraan toe.

Hoe transformeerde Heath Ledger in The Joker?

Dankzij het werk dat hij verzette voor zijn transformatie naar de Joker, wordt Heath Ledger nu vaak beschouwd als een van de beste method-acteurs in de moderne filmgeschiedenis. Voor alles begon de acteur zich vertrouwd te maken met het personage en hem vervolgens door meditatie in zijn eigen psyche in te bedden.

“Het [was] een combinatie van het lezen van alle stripboeken die ik kon die relevant waren voor het script en dan gewoon mijn ogen sluiten en erover mediteren,” zei Ledger in het interview met Empire Magazine.

Om de metamorfose uit te voeren, sloot de ster zich wekenlang op in een hotelkamer. Hij zou later onthullen dat deze extreme actie hem bijna op het randje bracht. "Ik belandde uiteindelijk meer in het rijk van een psychopaat - iemand met heel weinig tot geen geweten over zijn daden", vervolgde Ledger. Het was deze versie van zijn personage die hij tot leven bracht op het scherm, een Joker die hij beschreef als 'een absolute sociopaat, een koelbloedige, massamoordende clown'.

Helaas zouden fans Ledger daarna niet veel langer op het scherm te zien krijgen; zijn enige andere volgende film was The Imaginarium of Doctor Parnassus, ook uitgebracht na zijn dood.

Aanbevolen: