The Rings Of Power kan de duurste ramp ooit worden

Inhoudsopgave:

The Rings Of Power kan de duurste ramp ooit worden
The Rings Of Power kan de duurste ramp ooit worden
Anonim

Jeff Bezos heeft misschien genoeg geld om een herenhuis van $ 165 miljoen te kopen en zelf de ruimte in te vliegen, maar zelfs hij kan in de kou staan als The Rings of Power een flop wordt. Oké, dus hij zal niet verhongeren. Maar als de Lord of the Rings-prequelserie geen publiek weet te bereiken, kan Amazon Studios in gevaar komen. De show was tenslotte een investering van een miljard dollar …

Ja, miljard met een "B".

Hoewel sommige fans al eeuwen boos zijn over de cast van de show en zich zorgen maken over de algehele kwaliteit, wordt hun gevoelens nu pas bevestigd. Veel critici hebben absoluut een hekel aan Rings Of Power en hebben gewaarschuwd dat de eerste twee afleveringen (nu beschikbaar op Amazon Prime) een ramp betekenen voor de duurste tv-show ooit gemaakt …

The Tone Of The Rings Of Power is een puinhoop

"Turkije is niet het woord. Geen enkele kalkoen, hoe opgeblazen en dom ook, zou ooit groot genoeg kunnen zijn om de betoverende afschuwelijkheid van Amazon's Tolkien-epos van miljarden dollars over te brengen."

Dit is hoe de Daily Mail-filmcriticus Christopher Stevens zijn zinderende verwijdering van Rings Of Power begint.

Maar hij doet niet alleen gemeen om gemeen te zijn. Hij heeft eigenlijk een paar opmerkingen. Het meest opvallend is zijn kritiek op de toon.

"Prachtige beelden zijn zinloos als niemand weet wie het publiek moet zijn. En het is onmogelijk om te raden of The Rings Of Power bedoeld is voor kinderen, voor hardcore fans of voor algemene kijkers - omdat het ze allemaal niet lukt, " schreef Christopher.

Christopher ging verder met het beschrijven van twee vechtscènes. Je had het gevoel alsof het uit Disney's Star Wars was. Het was "bloedeloos" en "zeer gestileerd" alsof het uit een tekenfilm kwam. Terwijl de andere meer lijkt op een gevecht in HBO's House of The Dragon.

"Ze steken [een orc] neer, spietsen erop, rennen er doorheen, hangen het op en zagen uiteindelijk door zijn nek met een mes", schreef Christopher.

Als de show zijn toon niet kan achterhalen, zal hij zijn publiek niet vinden en zal hij die helemaal kwijtraken.

The Rings Of Power is een slechte prequel

Darren Franich bij Entertainment Weekly noemde The Rings Of Power 'een catastrofe'. Hoewel hij veel kritiek had, had het meeste te maken met het feit dat het gewoon niet opv alt als een waardige prequel op Peter Jackson's originele Lord Of The Rings-trilogie.

"Er zijn manieren om een prequel te doen, en The Lord of the Rings: The Rings of Power doet ze allemaal verkeerd. Er zijn zes of zeven dingen nodig die iedereen zich herinnert uit de beroemde filmtrilogie, een watertank toevoegen, niemand leuk, plaagt mysteries die geen mysteries zijn, en stuurt het beste personage op een zinloze omweg."

Hij merkte verder structurele overeenkomsten op tussen The Fellowship Of The Ring en de eerste aflevering. En deze overeenkomsten lieten net zien hoe "lam" deze nieuwe incarnatie is.

The Rings Of Power-personages zijn niet ingewikkeld

Stephen Kelly van de BBC was opmerkelijk vriendelijker dan de critici van Entertainment Weekly en The Daily Mail. Dit komt omdat hij absoluut weggeblazen werd door de visuele effecten en de sets die "geleefd" voelden.

Daarna ging hij echter verder met het bespreken van de minpunten van de archetypische aard van de personages. Hoewel dit altijd zo is geweest voor de werken van J. R. R. Tolkien in vergelijking met die van George R. R. Martin, lijkt het hier moe en zorgelijk.

Simpel gezegd, Stephen weet niet zeker of een van deze nieuwe personages "complex" is.

"De personages hebben zichzelf nog niet als complex onthuld, terwijl het nog te vroeg is om te zeggen of het de catharsis van Tolkiens werk of Peter Jacksons films zal verpesten."

Hij ging vervolgens in op de verwachtingen die aan de serie werden gesteld om succesvol te zijn.

"Er zijn berichten dat The Rings of Power de toekomst van Amazon's streamingstrategie zal bepalen. Of het de hit zal zijn die Amazon Prime nodig heeft, gezien de hoeveelheid geld die het kost, v alt nog te bezien. Op basis van de eerste twee afleveringen zijn de tekenen veelbelovend, maar misschien is veelbelovend niet genoeg als de verwachtingen zo hoog zijn."

The Rings Of Power neemt niet genoeg risico's

Judy Berman at Time lijkt te denken dat het gigantische budget van de show het succes ervan in de weg leek te staan.

"Ondanks de inventiviteit die de makers hebben moeten inzetten om Tolkiens wereld te bevolken met frisse, niet-canonieke personages, heeft het geheel de sfeer van doodsbange leidinggevenden die een buitengewoon dure vaas over een gladde vloer dragen."

Een groot deel hiervan kan worden toegeschreven aan het feit dat degenen die de touwtjes in handen hadden, wilden proberen het publiek iets te geven waarvan ze wisten dat ze het leuk vonden, in plaats van iets nieuws te doen. En als de blockbuster-sequels van vandaag iets hebben bewezen, wil het publiek niet teveel nostalgie.

The Rings Of Power Is Nostalgia-Bait

Clint Worthington op Roger Ebert.com gaf in wezen het 'Member-Berry'-argument. Zoals veel projecten die tegenwoordig op bestaande IP zijn gebaseerd, gaat The Rings Of Power voor nostalgie boven alles wat inventiever is.

"Het is een serie die zichzelf heel graag wil onderscheiden als een frisse kijk op het materiaal, tot aan een heel tijdperk vóór de avonturen van Frodo Baggins en zijn Fellowship. Maar het doet er ook alles aan om wekt onze heimwee op naar de Jackson-films, van kostuum tot muziek tot algeheel ontwerp, waardoor het af en toe een winkelmerkversie van hetzelfde kan zijn. En toch, voor al het "Game of Thrones"-lite-gevoel, het weelderige productieontwerp en de belofte van vijf seizoenen om het verhaal te vertellen, doet me denken dat er potentieel zit in dit avontuur, zelfs als we het nog niet kunnen zien."

Aanbevolen: