Alicia Keys' echtgenoot Swizz Beatz heeft deze geliefde artiesten daadwerkelijk geproduceerd

Inhoudsopgave:

Alicia Keys' echtgenoot Swizz Beatz heeft deze geliefde artiesten daadwerkelijk geproduceerd
Alicia Keys' echtgenoot Swizz Beatz heeft deze geliefde artiesten daadwerkelijk geproduceerd
Anonim

Alicia Keys' echtgenoot van 12 jaar is Kasseem Dean, die ook bekend staat als Swizz Beatz. Swizz Beatz wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke producers in de muziekindustrie en hij heeft met enkele van de grootste namen ter wereld gewerkt.

Geboren en getogen in New York City, begon hij zijn muziekcarrière in 1998. Hij is niet alleen een muzikant, hij is ook afgestudeerd aan de Harvard Business School en een kunstverzamelaar. Beatz is meer dan de echtgenoot van Alicia Keys, hij is een muziekproducent, rapper, platenbaas, zakenman en kunstverzamelaar.

Beatz is genomineerd voor acht Grammy Awards en heeft in 2010 één Grammy gewonnen voor Best Rap Performance By a Duo. Bovendien bereikte zijn muziek de hitlijsten, met negen nummers in de Billboard Hot 100. De succesvolle muziekproducent werkte samen met enkele van de grootste sterren zoals Whitney Houston, Eminem, Lil Jon, Bow Wow, 50 Cent en nog veel meer mensen.

Beatz produceerde deze 10 geweldige artiesten vooral, en creëerde enkele van de beste beats.

10 Swizz Beatz werkt samen met Jay-Z

Swizz Beatz en Jay-Z gaan ver terug.

Ze werken al samen sinds Beatz 18 jaar oud was, en ze beschouwen elkaar als broers. Ze hebben aan meerdere nummers gewerkt, maar hun beste nummer was 'On To The Next One'. Samen wonnen ze er in 2010 een Grammy Award voor Best Rap Performance by a Duo of Group voor en kregen ze een Grammy-nominatie voor het beste rapnummer.

De track was ook nummer 37 op Billboard's Hottest 100 in maart 2019 gedurende 14 weken op rij.

9 Swizz Beatz en Kanye West zijn nooit gestopt met samenwerken

Kanye West en Beatz vormen samen een geweldig duo. Als twee van de meest succesvolle producers van onze tijd hebben ze samengewerkt aan een aantal headbangende beats. Ze werkten samen aan het veelbesproken duo-album "Watch The Throne", West en Jay-Z.

Beatz werkte ook met West aan zijn album "The Life Of Pablo" op nummers als "Ultralight Beam" en "Famous". Beiden kregen een Grammy-nominatie voor het beste rapnummer in 2016.

Over het werken met West zei Beatz: "Ik had het genoegen om aan een paar nummers voor het album te werken. Het is een van de beste albums die ik hem in tijden heb horen produceren. Het is een geluid dat ik erg prettig vind.” Hun volgende samenwerking was op West's album "Donda" in 2021, dat ook een Grammy-nominatie kreeg voor album van het jaar.

8 Swizz Beatz heeft geproduceerd en Beyoncé

De volgende op de lijst is koningin B, met wie Beatz goed bevriend is. Je kunt je voorstellen dat je Beatz en Keys zou vinden op een dubbele date met Jay Z en Beyonce, omdat ze als familie zijn. Samen werkten ze aan veel nummers, zoals 'Get Me Bodied', 'Upgrade U (feat, Jay-Z)', 'Ring The Alarm' en 'Lost Yo Mind'.

7 Swizz Beatz en Lil Wayne zijn oude vrienden

Beatz gaf eerder toe dat hij het leuk vindt om met Lil Wayne samen te werken, omdat het een kans is om 'meer conceptuele' nummers te maken die zo anders zijn dan andere nummers van Wayne. Samen hebben ze aan zoveel nummers gewerkt en in 2008 een Grammy-nominatie gekregen voor Album van het Jaar voor Carter III, waarop Beatz het nummer 'Dr. Carter.”

Ze hebben ook aan veel andere nummers gewerkt, waaronder die waar Wayne een rol speelde. Hun beroemdste en meest iconische nummer is echter 'Uproar'.

6 Swizz Beatz en Nicki Minaj werken goed samen

Samen hebben ze gewerkt aan "Roman's Revenge", waarin Eminem te zien was. Minaj is ook een functie geweest op Beatz' eigen nummer, 'Hands Up'. "De samenwerking tussen Nicki en Swizz Beatz, het is een probleem", gaf Beatz toe in een interview met Hip Hop Wired.

“Wat ik leuk vind aan Nicki is dat ze een student is en dat ze leergierig is, dus ik waardeer haar inbreng omdat ik weet dat ze goede beslissingen neemt.”

5 Swizz Beatz en Chris Brown doen sfeer op het podium

Een van de beste nummers waar Chris Brown en Beatz aan werkten, was 'I Can Transform Ya', waar Wayne ook op speelde. Deze track stond in 2009 19 weken op nummer 20 in de Billboard Hot 100. Ze hebben ook aan andere nummers gewerkt, zoals 'Sweet Serenade' en 'Everyday Birthday', een Beatz-nummer met Brown als functie.

4 Swizz Beatz produceerde Eve

Eve werkt graag met Beatz. Ze zei: "Werken met Swizz is het gemakkelijkste ooit." Ze heeft reden om dat te denken en met hem te blijven werken, aangezien enkele van haar meest populaire nummers werden geproduceerd door Beatz. Ze hebben samen gewerkt aan 'Tamborine', 'Gotta Man' en 'Love Is Blind'. Beatz staat altijd klaar om met haar samen te werken omdat ze uit de familie Ruff Ryders komt.

3 Swizz Beatz Geproduceerd DMX

Voor Beatz, de Amerikaanse rapper en acteur, is DMX een broer die voor iedereen zou zorgen voordat hij voor zichzelf zorgde. DMX werkte samen met het muzieklabel Ruff Ryders, het familiebedrijf van Beatz. Samen hebben ze de beste beats van deze generatie gemaakt, waaronder 'The Ruff Ryders Anthem', 'Black Out', 'Party Up', 'Get It On The Floor' en vele andere nummers.

2 Swizz Beatz en Busta Rhymes werken nog steeds samen

Dit is een andere artiest die Beatz een broer noemde toen hij hem interviewde voor i-D. Ze hebben samen gewerkt aan 'Tear Da Roof Off', 'The Purge' en het beroemde 'Touch It'. Ironisch genoeg werd "Touch It" oorspronkelijk geproduceerd met Eve in gedachten als de hoofdartiest, maar Rhymes werd er verliefd op en klopte erop. Beiden zijn onlangs betrapt op samenwerking, dus wie weet wat de toekomst biedt?

1 Swizz Beats is de geliefde echtgenoot van Alicia Keys

Alicia Keys werkte met haar man, Swizz Beatz, aan veel nummers zoals "New Day", "Wait Til You See My Smile" en nog veel meer nummers voor haar albums, evenals functies die ze op zijn albums. Een van hun nummers samen bevatte Beyoncé, namelijk "Put It In a Love Song."

Met wie Swizz Beatz van plan is in de toekomst samen te werken is onbekend, maar de wereld is nog steeds klaar voor meer muziek.

Aanbevolen: