Universitaire studenten studeren nu Taylor Swift's songwriting

Inhoudsopgave:

Universitaire studenten studeren nu Taylor Swift's songwriting
Universitaire studenten studeren nu Taylor Swift's songwriting
Anonim

Voor de eerste keer zal de 11-voudig Grammy Award-winnaar Taylor Swift haar plaats innemen naast literaire grootheden als William Shakespeare, Robert Frost en John Keats.

Literaire wedstrijden en contexten: The Taylor Swift Songbook, is een unieke nieuwe literatuurcursus die wordt aangeboden aan eerstejaars studenten van de universiteit. Gepresenteerd door de Engelse professor Dr. Elizabeth Scala, zal de cursus zich richten op de benadering van de Shake It Off-componist bij het maken van songteksten.

Scala, die afgelopen november door haar dochter kennismaakte met Swifts muziek, was onder de indruk van de schrijfvaardigheid van de ster en hoe ze metaforen en verwijzingen in haar teksten gebruikt.

Swift's nummers worden vergeleken met de klassiekers

De professor Engels geeft meestal lessen met speciale aandacht voor de middeleeuwse schrijver Chaucer. Studenten pakken zijn Canterbury Tales aan, een werk dat voor het eerst verscheen in 1392. Geschreven in het Midden-Engels, kan het moeilijk zijn om het onder de knie te krijgen. Scala zegt dat ze Swifts werk zal gebruiken als een eigentijdse lens om studenten over het oudere materiaal te leren.

De professor zegt dat studenten in de cursus die ze aanbiedt, de manier waarop de songwriter traditionele schrijftechnieken gebruikt, zullen vergelijken met het werk van de literaire reuzen uit het verleden. De leerlingen analyseren fragmenten uit de albums Red (Taylor's Version), Lover, Folklore en Evermore. Ze mogen ook hun eigen liedjes meenemen voor hun studie.

De Taylor Swift-cursus adverteren In een Facebook-bericht in mei zinspeelde de Engelse afdeling van de universiteit op de verborgen berichten die Swift in haar liedjes opneemt. "Laten we het zoeken en lezen van paaseieren in detail veranderen in academische doeleinden", luidt de flaptekst.

De cursus, die naar verwachting vol zal zijn, heeft een Instagram-account onder de naam @swiftieprof.

Het is niet de enige universitaire cursus die zich richt op Taylor Swift

In januari van dit jaar waren de studenten opgetogen toen het Clive Davis Institute van de New York University zijn Taylor Swift-cursus lanceerde.

Gegeven door Brittany Spanos van Rolling Stone, was het een doorslaand succes. In tegenstelling tot de cursus Texaan, omvatte de schets van NYU een analyse van de zangeres als muziekondernemer en gericht op de songwriters die haar werk hebben helpen vormgeven.

Swift werd in 2022 ook op een andere manier gehuldigd door NYU toen ze een eredoctoraat voor schone kunsten ontving van de instelling. Swift trad ook op tijdens de diploma-uitreiking van de NYU.

Pop Culture Icons Feature in een aantal cursussen

Terwijl de tijden zijn veranderd, zijn universiteiten over de hele wereld begonnen met het aanbieden van cursussen die gericht zijn op cultuur waar hun studenten zich mee kunnen identificeren.

In 2014 had de universiteit van Kopenhagen zo'n goede respons op een cursus die over Beyoncé werd aangeboden, dat deze moest worden verplaatst naar een grotere collegezaal. Met de titel Beyoncé, Gender and Race, het studiemateriaal zag studenten de liedjes en muziekvideo's van de Break My Soul-zanger analyseren.

En het was niet de eerste keer; een paar jaar eerder was er al een cursus over Queen Bey opgedoken aan de Rutgers University in New Jersey. Die cursus onderzocht Beyoncé vanuit een feministisch perspectief en keek naar hoe de diva haar rol als zwart icoon, sekssymbool, moeder en echtgenote beheerde.

Recente cursussen over Beyoncé werden ook gelanceerd via Harvard University.

Tv-series, films en musicals zijn allemaal te zien in onderzoeken. De University of Virginia heeft een Game of Thrones-cursus van vier weken aangeboden. En in het VK heeft Staffordshire University een cursus over David Beckham-studies gegeven.

Over de hele wereld bestuderen studenten de Harry Potter-films en moderne musicals zoals Hamilton. Enkele andere popiconen die zijn omarmd in syllabussen aan universiteiten en instituten over de hele wereld zijn Lady Gaga, Kendrick Lamar, Jay-Z en Miley Cyrus. Volgend voorjaar geeft de Texas State University een cursus over Swifts ex-vriend Harry Styles.

Academici zoals Rik Scarce, voorzitter van de afdeling Sociologie van Skidmore College in New York, zeggen dat het interessant is om de lagen af te pellen om te zien wat er achter sociale fenomenen schuilgaat.

De cursus heeft wat kritiek opgeleverd

Natuurlijk zijn er academici die kritisch staan tegenover de vergelijking tussen Swift en literaire giganten als Shakespeare, wiens werk al meer dan 400 jaar standhoudt.

De toneelschrijver schreef in de jaren 1600, en woorden als eenzaam, elleboog en zelfs magere melk behoren tot de meer dan 300 woorden die hij eeuwen geleden creëerde.

Zijn werken zoals zijn Romeo en Julia worden nog steeds over de hele wereld uitgevoerd. Love Story is een van Swifts meest duurzame nummers. Haar kijk op het werk van Shakespeare heeft geleid tot onvermijdelijke vergelijkingen tussen de zangeres en de bard.

Scores van sites op internet vergelijken Swift's schrijven met die van Shakespeare, waarbij veel van haar fans geloven dat zij de betere schrijver is. Mensen aan beide kanten zeggen dat de tijd het zal leren.

Conventionele leraren en academici waren ook negatief in de jaren zeventig toen hogescholen de liedjes van Bob Dylan begonnen op te nemen als onderdeel van hun poëziecursussen. Dylan kreeg in 2016 de Nobelprijs voor Literatuur.

Aanbevolen: