Giancarlo Esposito's geheim om Gus Fring te spelen in zowel Better Call Saul als Breaking Bad

Inhoudsopgave:

Giancarlo Esposito's geheim om Gus Fring te spelen in zowel Better Call Saul als Breaking Bad
Giancarlo Esposito's geheim om Gus Fring te spelen in zowel Better Call Saul als Breaking Bad
Anonim

Wat schurken betreft, kun je geen dynamischer en ronduit zenuwslopend personage vinden dan Gus Fring. Het lijdt geen twijfel dat hij een van de belangrijkste redenen is waarom Breaking Bad zo'n hit was en waarom zowel critici als het publiek dol waren op de voltooiing van Better Call Saul. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er meer dan een paar mensen zijn die hopen dat het heelal zal uitdijen.

Al meer dan een decennium leeft Giancarlo Espositio in de huid van dit personage. En in een interview met Vulture over het einde van Better Call Saul, onthulde de veelgeprezen acteur zijn geheimen om hem te spelen…

De waarheid over het angstaanjagende gevoel van rust van Gus Fring

Zoals een paar van de grootste schurken van tv en film, heeft Gus Fring een ronduit zenuwslopend gevoel van kalmte. Dit maakt hem onmogelijk om te lezen en daarom positief angstaanjagend.

In zijn interview met Vulture ging Giancarlo in detail over hoe hij dit gevoel van rust kon vinden voordat hij elke scène filmde.

"Wat het voor mij doet, is om in stilte te zitten en stil te zijn," beweerde Giancarlo.

Tijdens het maken van Breaking Bad leunde Giancarlo zwaar op zijn yogabeoefening om dit 'stil' te vinden.

"Het stelde mijn geest in staat om stil te zijn en aan niets anders te denken dan een eenpuntige gedachte. Ik probeer al mijn gedachten te laten gaan en mijn hoogst mogelijke gedachte te denken, wat niets is zodat mijn geest kan kalmeren en ontspan. Dat is een gewoonte die ik al jaren heb."

Toen hij zijn rol in Better Call Saul hernam, liet Giancarlo deze praktijk zich verdiepen.

"Ik realiseerde me opnieuw dat dit het enige was dat me een pauze zou geven. Omdat mijn energie heel anders is dan die van Gustavo," zei Giancarlo tegen Gier.

Hoe Giancarlo veranderde in Gus

In zijn interview met Vulture legde Giancarlo zijn ideologie uit achter de stilte van Gus Fring en de stem diep in hem.

"Dus mensen zijn spiegels. Iemand lacht naar je, jij lacht terug. Iemand zegt: 'Oeps.' Jij gaat, 'Oeps.' Het is schattig; je lacht. Iemand zegt iets waardoor ze gekieteld worden, jij wilt ook gekieteld worden. Maar wat als je je niet echt gekieteld voelt? Wat als je gewoon respecteert wat hun emotie is?" Giancarlo uitgelegd.

In plaats van te spiegelen of helemaal eerlijk te zijn over zijn gevoelens, laat Giancarlo Gus alles achterhouden. En dat inzicht heeft Giancarlo als acteur echt geholpen.

"Ik acteer maar acteer niet omdat ik me op zo'n plek bevind waar ik als acteur alleen maar hoef te luisteren. Of het nu jouw stem is, met wie ik praat of het is de stem in mij - en misschien is dat de sleutel waar ik nog nooit over heb gesproken. Het is de stem in Gus."

Die stem gaat helemaal over zelfbescherming. Nooit zijn waakzaamheid verslappen of zichzelf blootgeven. En volgens Giancarlo komt dat door het achtergrondverhaal van Gus.

Giancarlo Esposito gelooft dat Gus Frings geheime achtergrondverhaal hem heeft geleid

Giancarlo creëerde uiteindelijk een achtergrondverhaal voor Gus dat niet precies werd ontleed in Breaking Bad of Better Call Saul. Dit komt omdat de mede-makers van de serie, Vince Gilligan en Peter Gould, leefden volgens het ethos dat weinig weten over Gus essentieel was voor zijn macht.

Maar Giancarlo's keuze om Gus een geheime militaire achtergrond te geven, was de basis voor veel van de creatieve beslissingen die hij in de serie nam.

"Het verwijst naar het moment in Breaking Bad waar [Gus] naar buiten loopt en er is een sluipschutter. Hij heeft net een van zijn mannen gedood bij de Pollos-truck. Hij loopt naar buiten en heeft zijn armen wijd open de woestijn in en zegt gewoon: 'Schiet me neer.' Dat moment was veelzeggend."

Hoewel het punt van het moment was dat Gus een "made man" was die niet bang was om te sterven, zorgde het er ook voor dat Giancarlo zich afvroeg wat zijn afkomst was.

Ik denk dat hij waarschijnlijk opkwam als de zoon van een militaire leider die het misschien via een staatsgreep heeft overgenomen. Want wat hij nu doet, is in feite een staatsgreep van de Salamanca-organisatie. Hij is een buitenstaander. Hij komt uit Chili. kijk op hem neer,' zei Giancarlo.

"Het is een racistische, jaloerse houding die ze tegenover Gustavo hebben omdat hij een andere achtergrond heeft. Hij is niet de Spanjaard die ze zijn. In mijn hoofd is hij veel stijlvoller, veel toepasselijker en op een heel ander niveau dan dat zijn ze. Ik denk dat hem een baan in Chili werd aangeboden om zich kandidaat te stellen en het land te leiden, en hij had het gevoel dat hij bij het volk hoorde."

Door middel van een prachtig vormgegeven scène in de originele serie, was Giancarlo ook in staat om Gus' verarmde afkomst te bepalen.

"Als je teruggaat naar het coyote-verhaal over dit dier dat de vrucht van de boom nam - en Gus dit dier met een gebroken poot ving en het in leven hield en verzorgde, want dat betekende het vangen van wat zijn voedselvoorraad bedreigde - het had te maken met zijn armoede toen hij opgroeide."

Giancarlo vervolgde door te zeggen: "Ik denk dat hij iemand is die zich een weg door de rangen heeft gewerkt tot aan de top. Toen het allemaal naar beneden kwam, kreeg hij de positie aangeboden, hij zei: 'Nee, ik wil niet wil het niet.' Hij realiseerde zich dat hij het bieden van iemand anders moest doen en dat wilde hij niet. Toen verliet hij Chili en kwam hij naar Amerika om zijn eigen imperium te creëren dat hij kon controleren en waar hij trots op kon zijn."

Zelfs met al dit achtergrondverhaal in zijn hoofd, gelooft Giancarlo dat Gus veel meer heeft dat nog niet is onderzocht in Breaking Bad of Better Call Saul. Dit is waarom hij er gewoon nog niet klaar mee is om het personage te spelen.

Aanbevolen: