Dit is wie sommige fans denken dat de biologische vader van prins Harry is

Inhoudsopgave:

Dit is wie sommige fans denken dat de biologische vader van prins Harry is
Dit is wie sommige fans denken dat de biologische vader van prins Harry is
Anonim

Deel uitmaken van een van de meest geheimzinnige families ter wereld gaat gepaard met serieuze complottheorieën. De koninklijke familie is een broedplaats voor hen, maar Prins Harry voelt de hitte van een bepaalde theorie sinds zijn geboorte en zou waarschijnlijk willen dat deze gewoon zou verdwijnen.

Wat je mening over hem ook is, Prins Harry is altijd een van de meest spraakmakende Royals geweest, lang voordat hij ervoor koos om zich met de familie te verbreken. Hij haalde altijd de krantenkoppen omdat hij opstandig was en het zwarte schaap van de familie. Dit zorgde er natuurlijk voor dat mensen dachten dat hij onmogelijk een van hen kon zijn.

Hij is het onderwerp geweest van een van de langst bestaande samenzweringstheorieën tijdens de lange regeerperiode van de koninklijke familie, en er zijn in de afgelopen decennia enkele doozies geweest. Als hij zo anders is dan de Royals, vooral zijn eigen broer, dan mag hij niet biologisch verwant zijn aan hen, dus niet de zoon van prins Charles. Maar zwarte schapen gebeuren wel degelijk, en er zijn ook al eerder zwarte schapen-royals geweest.

Deze samenzwering is slechts een bijproduct van fans die proberen te rationaliseren hoe prins Harry zo anders kon zijn. En waar komt dat rode haar vandaan? Hier is alles wat we weten over de samenzweringstheorie die zegt dat prins Harry geen koninklijk bloed heeft.

Ze denken dat de vader van prins Harry de rij-instructeur van Diana is

De complottheorie circuleert al zo lang; we weten niet eens zeker wanneer het begon.

Het eerste dat je moet begrijpen, is dat prins Charles en prinses Diana affaires hadden tijdens hun huwelijk. Toen prins Charles Camilla Parker Bowles weer begon te zien, begon Diana in 1986 haar eigen affaire met de rij-instructeur van de familie, de Britse cavalerie-officier James Hewitt.

Het duurde vijf jaar en eindigde vanwege buitensporige media-aandacht. De affaire was zelf schandalig, maar het werd erger toen de complottheorie begon te circuleren.

Diana bekende de affaire in 1995 tijdens haar beroemde interview voor BBC Panorama, en wat ze onthulde had de samenzwering toen moeten verdrijven.

Ze bevestigde dat de affaire begon in 1986, twee jaar nadat prins Harry zelfs was geboren. Hewitt ondersteunde dat en vertelde de Sunday Mirror: "Toen ik Diana ontmoette, was hij al een peuter." Diana bleef zeggen dat zij en Hewitt verliefd waren geweest.

Hewitt zei: "Het was nooit haar bedoeling om verliefd op mij te worden, en het was zeker niet mijn bedoeling om verliefd te worden op Diana, maar het gebeurde vanwege de omstandigheden die ons bij elkaar brachten. […] Het is erg moeilijk om te zeggen hoe fysiek ze wilde dat de relatie zou worden. En ik ga niet op de een of andere manier suggereren wiens fout het was, het ontwikkelde zich en het was wederzijds."

Diana's voormalige lijfwacht Ken Wharfe, van wie sommigen ook denken dat hij de vader van prins Harry zou kunnen zijn, schreef in zijn boek Diana: Closely Guarded Secret dat Diana en Hewitt "ontmoeten in een oud huisje in Devon dat toebehoorde aan Shirley, Hewitt's moeder, waar de krakende vloerplanken van de slaapkamer vertelden het verhaal luider dan welke bekentenis dan ook."

Het lijkt alsof ze de rest van hun leven samen willen doorbrengen. Maar na alles is het uit de hand gelopen. "Hoewel we geen van beiden iets zeiden, denk ik dat we ons allebei realiseerden dat de situatie onmogelijk was", legde Hewitt uit. "Het werd me steeds duidelijker dat ze de relatie wilde beëindigen."

The Daily Beast denkt echter dat hun relatietijdlijn vóór 1986 begon. Journalist Jon Conway beweert dat Hewitt ooit zei dat hij en Diana elkaar voor het eerst ontmoetten "meer dan een jaar voordat Harry werd geboren. Dat bewijst nog niet dat ik zijn vader. Het is gewoon de ongemakkelijke waarheid." Er is geen bewijs dat hij dit zei, maar het is de enige verklaring die het verschil in jaren uitdaagt.

Een ander ding dat de vlammen van de samenzwering leek aan te wakkeren, was dat Hewitt veel tijd doorbracht met Diana's jongens toen ze jonger waren, op een stiefvaderachtige manier.

Hewitt heeft gesproken

Hewitt ontkent al decennialang de vader van prins Harry te zijn.

In 2002 zei hij tegen de Sunday Mirror: "Er is echt geen enkele mogelijkheid dat ik Harry's vader ben. Ik kan je absoluut verzekeren dat ik dat niet ben. Toegegeven, het rode haar lijkt op het mijne, en mensen zeggen dat we Ik heb deze vergelijkingen nooit aangemoedigd, en hoewel ik lange tijd bij Diana was, moet ik voor eens en voor altijd zeggen dat ik niet Harry's vader ben."

Datzelfde jaar schreef Wharfe in zijn boek: "De kwaadaardige geruchten die nog steeds bestaan over het vaderschap van prins Harry maakten Diana enorm boos. De onzin moet hier en nu worden gescotched … Het rode haar, roddels zo liefde aanhalen als bewijs is natuurlijk een eigenschap van Spencer."

Het rode haar lijkt het enige bewijs van de complottheoreticus. Maar zelfs dat is ontkracht. Het is een recessieve eigenschap. Diana's zus en broer, Earl Spencer, hadden rood haar, net als de betovergrootmoeder van prins Harry, Queen Mary.

Volgens koninklijke biograaf Penny Junor testte News of The World het haar van prins Harry in 2003, maar het kwam negatief terug. Als het positief was teruggekomen, "kun je er zeker van zijn dat we het hadden geweten", schreef ze.

Hoewel sommigen naar prins Harry en Hewitt kijken en opmerkelijke overeenkomsten zien, heeft prins Harry onmiskenbare eigenschappen van de familie Mountbatten-Windsor. Als prins Harry een baard heeft, lijkt hij precies op zijn grootvader prins Phillip en prins Charles.

In 2017 zei Diana's butler Paul Burrell dat hij de koninklijke familie nooit had horen praten over Hewitt als de vader van prins Harry.

Hewitt stopte datzelfde jaar de samenzwering voor de laatste keer in een Australische tv-show. Toen hem werd gevraagd waarom de samenzwering al zo lang bestaat, zei hij: "Het verkoopt kranten. Het is erger voor [Harry], waarschijnlijk, arme kerel."

Dus als dat allemaal niet genoeg bewijs is dat prins Harry inderdaad de zoon van prins Charles is, weten we niet wat het is. Het is zoals wat Hewitt zei; de samenzwering verkoopt papieren. Het is misschien niet voor dat doel ontstaan, maar de hype eromheen zorgde zeker voor publicaties. De samenzwering maakte Diana bedroefd, en prins Harry moet er inmiddels ook genoeg van hebben. Dus om haar nagedachtenis te eren, is het het beste als deze samenzwering voor eens en voor altijd sterft.

Aanbevolen: