Hier is hoe Taylor Swift $ 90 miljoen verdiende in 2020

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Taylor Swift $ 90 miljoen verdiende in 2020
Hier is hoe Taylor Swift $ 90 miljoen verdiende in 2020
Anonim

Als het gaat om het domineren van de hitlijsten, doet niemand het zo goed als Taylor Swift. De zangeres "Shake It Off" bewees zichzelf als een kracht om rekening mee te houden na de enorme hoeveelheid succes die haar wegstroomde in 2020.

Tijdens de coronaviruspandemie, terwijl veel artiesten besloten om de releasedatum van hun album te verschuiven, was Swift stilletjes begonnen aan haar achtste studioalbum Folklore, waarvan ze bevestigde dat het in juli van dat jaar zou verschijnen.

De plaat, die werd ondersteund door de singles 'Cardigan', 'Exile', 'Betty' en 'The 1', verkocht op de openingsdag wereldwijd een indrukwekkende 1,3 miljoen exemplaren en in de eerste week, waarna Swift de eerste plaats behaalde in landen als de VS, het VK, Ierland, Canada en Australië, om er maar een paar te noemen.

Maar dat was niet alles: Swift verraste vervolgens de fans met haar negende album, Evermore, dat in december 2020 werd uitgebracht, en in de eerste week nog eens een miljoen exemplaren wereldwijd verkocht.

Swift bracht in 2020 twee zeer succesvolle albums uit, wat er sterk toe bijdroeg dat haar inkomsten binnen 12 maanden $ 90 miljoen bereikten, maar op welke andere manieren was de inwoner van Pennsylvania in staat om zulke hoge aantallen te verzamelen tot haar netto $ 400 miljoen? waard? Hier is het dieptepunt …

Taylor Swift domineert 2020

Hoewel Swift aanvankelijk geen plannen had om in 2020 twee albums uit te brengen, leek de pandemie van het coronavirus daar verandering in te brengen.

Door aan het begin van het jaar maanden thuis te blijven nadat ze haar hele Lover Fest-tour had afgezegd, had de voormalige countryzangeres genoeg vrije tijd om achterover te leunen, te ontspannen en aan nieuw muziekmateriaal te werken.

Vóór de wereldgezondheidscrisis had Swift zich voorbereid op haar wereldtournee, dus om van dat naar elke dag in haar huis te gaan, was nogal een omschakeling.

De Grammy-winnaar gebruikte haar vrije tijd om een reeks nieuwe nummers op te nemen, en het duurde niet lang voordat ze besefte dat ze genoeg materiaal had om een nieuw album samen te stellen, dat uiteindelijk Folklore werd.

“Ik heb deze muziek apart geschreven en opgenomen, maar heb mogen samenwerken met enkele muzikale helden van mij; @aarondessner (die samen met mij 11 van de 16 nummers heeft geschreven of geproduceerd), @boniver (die meeschreef en zo vriendelijk was om met mij op één nummer te zingen), William Bowery (die er twee met mij schreef) en @jackantonoff (die op dit moment in feite een muzikale familie is) Swift deelde in een lange Instagram-post.

“Vóór dit jaar zou ik waarschijnlijk te lang hebben nagedacht over wanneer ik deze muziek op het ‘perfecte’ moment zou uitbrengen, maar de tijd waarin we leven, herinnert me eraan dat niets gegarandeerd is. Mijn gevoel zegt me dat als je iets maakt waar je van houdt, je het gewoon de wereld in moet sturen. Dat is de kant van onzekerheid waar ik mee aan de slag kan. Hou zoveel van jullie.”

Natuurlijk werd Folklore, dat na de release tientallen onderscheidingen had opgeleverd, gevolgd door Evermore in december 2020, dat net zo commercieel succesvol was.

Swift krijgt waarschijnlijk niet genoeg lof voor het feit dat ze haar eigen liedjes schrijft, maar gezien het succes van zowel Folklore als Evermore in de hitlijsten wereldwijd, met een totale verkoop van meer dan 10 miljoen exemplaren, is het niet verwonderlijk dat ze de bijna $ 100 miljoen tegen het einde van het jaar.

In februari 2020, slechts enkele maanden voordat Folklore werd uitgebracht, had Swift een publicatieovereenkomst getekend met Universal Music Publishing Group.

De samenwerking was een goed idee voor de 'Love Story'-hitlijsttopper, die Universal Music Group al heeft laten dienen als haar exclusieve wereldwijde partner voor opgenomen muziek, terwijl UMG's Republic Records haar Amerikaanse labelpartner blijft.

In een verklaring van de blonde schoonheid zei ze: Ik ben er trots op mijn samenwerking met Lucian Grainge en de Universal Music-familie uit te breiden door te tekenen bij UMPG, en voor de mogelijkheid om samen te werken met Jody Gerson, de eerste vrouw om een grote muziekuitgeverij te runnen.

"Jody is een pleitbezorger voor de empowerment van vrouwen en een van de meest gerespecteerde en talentvolle leiders in de sector."

“Troy Tomlinson is al meer dan de helft van mijn leven een geweldig onderdeel van mijn team en een gepassioneerde fakkeldrager voor songwriters. Het is een eer om met zo'n geweldig team te mogen werken, vooral als het gaat om mijn favoriete ding in de wereld: songwriting."

Terwijl 2020 een belangrijk jaar was voor de zangeres, lijkt 2021 net zo goed te gaan, met de release van haar eerste opnieuw opgenomen album, Fearless (Taylor's Version), in april 2021.

In juni werd bevestigd dat Swift zich had aangemeld voor een nieuwe filmrol in de aankomende periode-komedie geregisseerd door David O. Russell, die aan blockbusterfilms heeft gewerkt zoals American Hustle, Silver Linings Playbook, Joy en De jager.

Voor de film voegt ze zich bij een met sterren bezaaide cast, waaronder Robert De Niro, David Washington, Mike Myers, Chris Rock en Margot Robbie.

Swift blijft een van de best verkopende artiesten aller tijden, met een verkoop van meer dan 200 miljoen wereldwijd.

Aanbevolen: