Waarom praat Twitter nog steeds over Kanye West en Jay Z's 'Watch The Throne?

Waarom praat Twitter nog steeds over Kanye West en Jay Z's 'Watch The Throne?
Waarom praat Twitter nog steeds over Kanye West en Jay Z's 'Watch The Throne?
Anonim

Toen rappers Jay-Z en Kanye West het gezamenlijke album Watch the Throne uitbrachten, ontvingen ze bijna onmiddellijk lofbetuigingen van fans en critici. Na zijn debuut op nummer één op de Amerikaanse Billboard 200, brak het het record voor verkopen in de eerste week op iTunes.

Vandaag is het de verjaardag van de release van Watch the Throne, tien jaar geleden, en fans herinneren zich het album en de nummers zoals "Otis" en "Gotta Have It" nog steeds met veel plezier.

Afgezien van de populariteit, heeft het album als geheel volgens fans op Twitter een persoonlijke betekenis voor velen. Sommigen zeggen dat het een verschil in hun leven heeft gemaakt en ervoor heeft gezorgd dat gebeurtenissen gedenkwaardig zijn geworden, en dat het hen zelfs heeft geholpen om relaties op te bouwen.

De overvloed aan tweets illustreert wat een enorme verrassing - en succes - Watch The Throne was in 2011. Kanye en Jay-Z waren destijds twee van de grootste sterren in hiphop, en een samenwerking tussen de twee van hen hadden fans absoluut waanzinnig.

Voordat er iets officieel was, verraste West zijn fans met een remix van zijn nummer "Power", met Jay-Z. Later gaf hij toe dat hij en Jay-Z van plan waren een EP uit te brengen met de titel Watch the Throne, die later een album zou worden.

Hoewel het album werd uitgebracht onder Jay-Z's label Roc Nation, diende West als een van de producers.

De artiesten namen het album op in 2010-2011. Ze namen allebei deel aan het schrijven van de teksten voor alle nummers, en namen ook vocale samples op van Otis Redding en Curtis Mayfield. Andere artiesten die in de nummers voorkomen zijn onder meer Frank Ocean, Beyoncé en The-Dream.

West en Jay-Z hebben allebei Grammy Awards gewonnen voor hun werk na Watch the Throne, waaronder Jay-Z's samenwerkingsalbum met vrouw Beyoncé getiteld Everything is Love.

Een andere reden voor de vlaag van gepraat rond de rappers is hun onlangs hernieuwde vriendschap: na jaren van ruzie hebben ze nu een goede verstandhouding. Onlangs verscheen een songtekst van Jay-Z in een nummer dat werd uitgevoerd op een luisterfeestje voor Donda, zijn lang uitgestelde en langverwachte volgende album.

Er beginnen ook geruchten te circuleren over de mogelijkheid van een ander samenwerkingsalbum met de titel Watch the Throne 2.

Watch the Throne is momenteel beschikbaar om te streamen op Spotify en Apple Music. Vanaf deze publicatie zal West's aankomende album Donda worden uitgebracht op 15 augustus, en vanmorgen is er net een nieuwe single gelekt.

Jay-Z heeft geen aankomende projecten aangekondigd. Hij werd echter onlangs opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en werd de eerste levende solo-rapper die werd ingewijd.

Aanbevolen: