T-Pain vraagt om meer originaliteit in hiphop: hier zijn zijn eigen bijdragen

Inhoudsopgave:

T-Pain vraagt om meer originaliteit in hiphop: hier zijn zijn eigen bijdragen
T-Pain vraagt om meer originaliteit in hiphop: hier zijn zijn eigen bijdragen
Anonim

T-Pain staat bekend als een rauwe stem in de hiphopgemeenschap. Maar in een tirade op 14 juli over twitch, straalde hij "gehomogeniseerde muziek" uit en de Godfather van Auto-Tune eiste meer originaliteit van opkomende artiesten.

HipHopDX legde uit dat de artiest "verbolgen" was tijdens de Twitch-tirade die snel viraal zou gaan. Hij concentreerde zich op de frustratie die hij voelde bij het ontvangen van samples die klonken als alle samples die hij eerder had gehoord.

"Je weet wanneer je shit klinkt als de shit van iemand anders," zei hij. "Stop daarmee! Stop! Je bent niet origineel! Geef me wat originele shit! … Stop! Doe verdomme gewoon iets anders! … "Doe eens wat andere muziek."

Hij vatte samen hoe beu hij is met niet-originele muziek, zeggende: "Het zijn mensen die me dezelfde verdomde muziek sturen die iedereen doet en dan boos worden als ik zeg 'nou, ik heb dit al gehoord'.' Dat is het enige waar ik boos van word."

Als iemand het waard is om originaliteit van nieuwe artiesten te eisen, dan is T-Pain iemand die het waard is om naar te luisteren. Zijn bijdragen aan de muziekwereld zijn onmiskenbaar en dit is waarom.

6 'Rappa Ternt Sanga'

Een van de eerste grote bijdragen die T-pain aan de hiphopscene heeft geleverd, was zijn album Rappa Ternt Sanga. Met dit unieke album ging T-Pain naadloos over van rappen naar zingen.

In veel opzichten was dit het begin van een "nieuw tijdperk voor hiphop en R&B", aldus Genius. Tegenwoordig is het heel gewoon dat artiesten van het ene genre naar het andere overstappen. Neem bijvoorbeeld Taylor Swift, die is geëvolueerd van een hybride van kauwgompop/country naar haar meer recente folk/indie-albums. Die trend kan, althans gedeeltelijk, worden toegeschreven aan de baanbrekende zet van T-Pain om Rappa Ternt Sanga uit te brengen.

5 Automatisch afstemmen

De grootste bijdrage die T-Pain aan de hiphopgemeenschap heeft geleverd, is ongetwijfeld het gebruik van auto-tune. The Undefeated beschreef zijn gebruik van auto-tune als "de basis leggen voor een heel ecosysteem", hoewel hij er uiteindelijk weerklank voor zou krijgen.

Hoewel T-Pain auto-tune niet heeft uitgevonden, heeft hij het gebruik ervan in de muziek populair gemaakt. In zekere zin bracht hij auto-tune in de schijnwerpers en vond hij innovatieve manieren om het te gebruiken. Deze tool zou uiteindelijk echter worden gebruikt als een manier om een karikatuur van de kunstenaar te maken.

Ondanks de kritiek op Auto-Tune had T-Pain ongelooflijk succes, met 17 Top 20-hits op de Billboard Hot 100-lijst tussen 2005 en 2009. Daarnaast werd Auto-Tune een vast onderdeel van de muziek, wordt gebruikt door mensen als Rihanna, Kesha en zelfs Bon Iver. Het lijkt erop dat, ongeacht het genre,

4 Het geluid

Auto-Tune terzijde, T-Pain bracht een nieuw geluid naar hiphop en R&B. Door Genius omschreven als "hard &B", vond hij een manier om de party-rap beats te combineren met zachte melodieën, terwijl hij ondertussen Auto-Tune als een handtekening in zijn geluid verwerkte. Deze combinatie van genres en geluiden zou zich uiteindelijk over het hele muzikale vlak verspreiden en van invloed zijn op alles, van trapmuziek tot country tot pop en indierock.

In acht jaar tijd slaagde T-Pain erin om in totaal 46 nummers op de Billboard Hot 100-lijst te krijgen. Drie daarvan waren nummer 1-hits.

In zekere zin, dankzij T-Pain, heeft hiphop R&B geabsorbeerd, zegt Genius.

"T-Pain is een baanbrekende artiest die een opmerkelijke verandering in het geluid van muziek heeft veroorzaakt", zei de geniale Head of Artist Relations Rob Markman voor een interview met de artiest. "Je kunt een directe invloed van T-Pain zien in de carrières van artiesten als Kanye West, Lil Wayne en Diddy, maar de waarheid is dat er geen populaire artiest is die niet een klein beetje T-Pain in zich heeft. hen."

3 Originaliteit

T-Pain heeft een reputatie opgebouwd door dingen op zijn eigen manier te doen. Hij heeft vooral geprobeerd origineel te blijven.

Hij begon aanvankelijk in de muziekindustrie in een hiphopgebied genaamd Nappy Headz. Gedurende die tijd realiseerde T-Pain zich dat de meeste artiesten in het genre aan het rappen waren. Hij was niet iemand die achterop de menigte viel, hij draaide zich om en begon te zingen.

Toen iedereen in hiphop begon te zingen, zette T-Pain zijn streven naar originaliteit voort door zich te wenden tot Auto-Tune, de stemmodulator die uiteindelijk zijn carrière zou bepalen.

Sprekend over zijn verlangen om anders te zijn, vertelde T-Pain aan NPR: Ik ga mijn stijl niet veranderen omdat andere mensen het te veel gaan gebruiken. Ik ga doen waar ik in geloof.

2 Geestelijke gezondheidsbewustzijn

Een minder bekende bijdrage van T-Pain is het bewustzijn dat hij heeft gebracht voor geestelijke gezondheidsproblemen in de muziekindustrie. T-Pain is vaak radicaal eerlijk geweest als het gaat om zijn geestelijke gezondheid.

Vooral gerelateerd aan de ommekeer in zijn reputatie en de beschuldiging van Usher dat hij verantwoordelijk was voor het "uitwissen van de puurheid van de kunst", heeft T-Pain openhartig verteld over de depressie die hij voelde toen hij zich realiseerde welke negatieve impact Auto-Tune heeft gehad had op zijn carrière.

"Toen ik uit de game kwam, gebruikte ik Auto-Tune om mezelf anders te laten klinken," legde hij uit. "En toen iedereen het begon te gebruiken, deed het me weer hetzelfde klinken … Het is een slechte zaak om te doen, maar ik begon tegen mezelf te zeggen: 'Ik deed dit voor niets…' Het was eigenlijk gewoon een verschrikkelijk gevoel van eigenwaarde."

Deze openheid over geestelijke gezondheid zal een blijvende impact hebben op de muziekindustrie. Naarmate meer artiesten in staat zijn om openbaar te zijn over hun problemen met hun geestelijke gezondheid, zal dit zowel collega-artiesten als fans helpen bij het oplossen van hun eigen problemen.

1 levensstijl van een rapper

Waar denk je aan als je aan een rapper denkt? Is het een gigantisch jacht, een feestleven, drank, meisjes en drugs? Wat de mal ook is voor een rapper, T-Pain past er niet in. In plaats van zich te concentreren op cool zijn, zegt Genius, richt de getrouwde vader van drie kinderen zich in plaats daarvan op familie, zijn vrouw en zijn kinderen.

Door de uiterlijke perceptie van wat een rapper moet zijn te veranderen, zal T-Pain de cultuur en kunst van de hiphop- en R&B-muziekgemeenschap blijven beïnvloeden. Temidden van de strijd blijft hij een origineel, een enigma binnen de industrie en een invloed op artiesten over de hele linie.

Aanbevolen: