Dit is waarom Kesha het iconische dollarteken in haar naam heeft verwijderd

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Kesha het iconische dollarteken in haar naam heeft verwijderd
Dit is waarom Kesha het iconische dollarteken in haar naam heeft verwijderd
Anonim

Toen singer-songwriter Kesha in 2010 haar debuutsingle 'Tik Tok' uitbracht, herinneren fans zich misschien dat haar artiestennaam een beetje anders was. Ja, in het begin van de jaren '00 ging Kesha eigenlijk langs Ke $ ha - met het enige verschil dat het dollarteken de letter 's' verving. Maar toen de hitmaker "Crazy Kids" in 2014 besloot om de verandering door te voeren, was de switch-up behoorlijk belangrijk voor haar na een paar zware maanden waarin ze naar een afkickkliniek ging nadat ze had gevochten tegen een langdurige eetstoornis.

Hoewel fans niet veel deden aan de kleine naamsverandering, leek het belangrijk om terug te keren naar haar geboortenaam voor de 34-jarige, die ook een pauze had genomen in de muziekindustrie na een lange ruzie met haar -tijdproducent Dr. Luke, die volgens haar de reden was achter haar persoonlijke worstelingen. Door over te schakelen van Ke$ha naar Kesha kreeg de blonde schoonheid het gevoel dat ze een deel van haar leven had overwonnen dat werd geplaagd door negativiteit en slechte herinneringen, maar ze wist niet dat, hoewel haar naam was veranderd, ze onvermijdelijk geconfronteerd zou worden met een reeks problemen na het indienen van een rechtszaak tegen Luke voor aanranding datzelfde jaar.

Hier is het dieptepunt…

Waarom heeft Kesha haar artiestennaam veranderd?

Nou, de verandering was niet zo drastisch. Toen Kesha in 2010 haar solocarrière begon, ging ze onder de naam Ke$ha, en de naam leek ergens in de lijn te zijn blijven hangen. Het was een beetje vervelend om toen een dollarteken in het zoektabblad te plaatsen bij het zoeken naar Kesha's muziek, maar de meesten van ons slaagden erin om door het gedoe heen te komen om twee toetsenbordknoppen in te drukken in plaats van één bij het typen van Ke$ha's naam op YouTube.

Copy-editors, in het bijzonder, moeten enthousiast zijn geweest over het nieuws, aangezien het dollarteken in haar naam de zoekresultaten zou hebben beïnvloed - maar laten we niet te technisch worden over hoe het $-teken problematisch is in de artiestennaam van een artiest wanneer het gaat om verslaglegging. In 2014 woonde (en voltooide) ze een verblijf van twee maanden in Timberline Knolls, gelegen in Illinois, nadat haar eetstoornis was verergerd. Vrienden en familieleden spoorden de zangeres aan om professionele hulp te zoeken, wat ze deed, en toen ze uit de faciliteit kwam, voelde ze zich een nieuw persoon.

Kesha wist dat toen ze de afkickkliniek verliet, ze niet langer meer met haar demonen zou worstelen. Het behandelprogramma had haar duidelijk geholpen en ze was klaar om een compleet nieuw leven te leiden, weg van wat ze in het verleden misschien had moeten doorstaan, terwijl ze nog steeds haar artiestennaam met het dollarteken droeg. Nadat ze de afkickkliniek had verlaten, ging de "Cannibal" -ster naar haar Twitter-account en schreef: "Blij om terug te zijn! Je gezond voelen en werken aan tonnen nieuwe muziek. Ik kan mijn fans niet genoeg bedanken voor alle liefde en steun die jullie me hebben gegeven. Het leven is mooi. Ik ben zo gezegend dat ik jullie allemaal heb."

Haar social media-handvat was ook veranderd van @KeshaSuxx in @KeshaRose. In 2017 ging ze in detail in op wat haar ertoe bracht de verandering aan te brengen die op het podium verscheen van het Reclaim Your Domain Discussion Panel van Refinery29 als onderdeel van het SXSW-festival in Austin, Texas. Ze deelde: Mijn façade moest sterk zijn, en ik besefte dat het totale onzin was. Ik haalde de $ eruit omdat ik me realiseerde dat dit een deel van de façade was. Het was een reis en ik ben blij - dat was ik in dat deel van mijn leven.”

“Ik heb het idee van wat mijn afbeelding wel of niet zou moeten zijn, op dit moment gedumpt. Ik heb de controle over dingen losgelaten. En de nieuwe muziek is gewoon dat ik voor het eerst eerlijk over mijn leven praat zonder dat iemand iets dicteert. Ik spreek de waarheid vanuit mijn lef.”

Na Kesha's tijd in de afkickkliniek, was het haar moeder, Pebe Sebert, die zichzelf had ingecheckt bij dezelfde behandelfaciliteit in de omgeving van Chicago nadat ze had geconstateerd dat ze last had van een posttraumatische stressstoornis, vermoedelijk veroorzaakt door de eetstoornis van haar dochter strijd.

In 2014 diende Kesha een rechtszaak aan tegen haar producer Dr. Luke, die de zanger in 2005 tekende bij zijn label Kemosabe voor een contract van zes albums in samenwerking met RCA. Ze moest de gruwelijke momenten opnieuw beleven waarvan ze beweert getuige te zijn geweest van en te hebben doorstaan door de handen van Luke, die haar niet alleen emotioneel had misbruikt, maar ook fysiek en seksueel. Terwijl de zaak nog aan de gang is, oordeelde een rechtbank in New York dat Kesha de producer had belasterd nadat hij in sms-berichten aan Lady Gaga beweerde dat haar voormalige medewerker ook zangeres Katy Perry seksueel had misbruikt - een bewering die de laatste in de rechtbank ten stelligste had ontkend. Kesha werd ook veroordeeld tot het betalen van $ 374.000 aan rente op roy altybetalingen aan Dr. Luke in strijd met haar contract.

Aanbevolen: