10 Feiten over Elvis en Priscilla Presley's relatie die onlangs zijn opgedoken

Inhoudsopgave:

10 Feiten over Elvis en Priscilla Presley's relatie die onlangs zijn opgedoken
10 Feiten over Elvis en Priscilla Presley's relatie die onlangs zijn opgedoken
Anonim

Volgende zomer kunnen fans van de King of Rock and Roll zijn verhaal op het grote scherm bekijken wanneer de biopic van Elvis wordt uitgebracht. Priscilla Presley onthulde onlangs dat de film, die wordt geregisseerd door Baz Luhrmann en met Austin Butler en Tom Hanks in de hoofdrollen, haar nerveus maakt, omdat ze het script nog moet zien.

Fans herinneren zich Elvis als een van de meest iconische muzikanten van de 20e eeuw - hij ontving 14 Grammy-nominaties, had 18 nummer 1-hits (waaronder "Blue Suede Shoes" en "Hound Dog") en speelde hij in verschillende populaire films. De King of Rock and Roll stierf tragisch in 1977, op 42-jarige leeftijd, na jarenlang drugsgebruik. Hij wordt overleefd door zijn ex-vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie.

Hoewel Priscilla Elvis de 'liefde van haar leven' heeft genoemd, was het leven van het paar achter de schermen tijdens hun 6-jarige huwelijk ronduit tumultueus. Hier zijn 10 feiten over het paar dat onlangs weer is opgedoken.

10 Elvis en Priscilla ontmoetten elkaar voor het eerst toen Priscilla 14 was

In 1959 woonde de 14-jarige Priscilla Beaulieu in Duitsland, waar de 24-jarige Elvis diende bij de Amerikaanse strijdkrachten. Priscilla werd benaderd door een van Elvis' vrienden en werd uitgenodigd voor een feest bij Elvis' huis. Toen ze arriveerde in een matrozenjurk, viel Elvis meteen op haar.

Ondanks hun leeftijdsverschil begonnen Elvis en Priscilla te daten, hoewel ze ervoor zorgden dat ze niet in het openbaar werden gezien. Toen de familie van Priscilla werd ondervraagd over de relatie, zei Elvis: "Ik ben toevallig erg gesteld op haar. Ze is veel volwassener dan haar leeftijd en ik geniet van haar gezelschap."

9 Hun relatie was twee jaar lang ver weg

Toen Elvis' tijd in het leger ten einde liep, keerde hij terug naar de VS en liet Priscilla achter in Duitsland om de middelbare school af te maken. Priscilla's ouders waarschuwden haar dat Elvis haar waarschijnlijk zou vergeten, maar ze kregen ongelijk toen het paar foto's, telefoontjes en romantische brieven bleef uitwisselen. Uiteindelijk verhuisde Priscilla tijdens haar laatste jaar van de middelbare school naar Memphis om bij Elvis' vader en stiefmoeder te gaan wonen. Ze zou binnenkort bij Elvis in Graceland logeren en elke avond een bed met hem delen.

8 Elvis en Priscilla wachtten tot hun huwelijksnacht om hun relatie te voltooien

Voordat Elvis Duitsland verliet, smeekte Priscilla hem om hun relatie te voltooien. Hij wees haar af vanwege haar leeftijd en suggereerde later dat hij Priscilla's zuiverheid waardeerde. Hun relatie bleef seksloos tot hun huwelijksnacht in Las Vegas in 1967. Op 21-jarige leeftijd werd Priscilla Beaulieu Priscilla Presley.

7 Elvis voelde zich onder druk gezet om met Priscilla te trouwen

Elvis' manager, kolonel Tom Parker, maakte zich zorgen over hoe mensen zouden reageren op een minderjarige die in Graceland woont, en stond erop dat Elvis Priscilla ten huwelijk vroeg. Elvis was tijdens zijn hele relatie met Priscilla ontrouw geweest, en hoewel hij zich onder druk voelde om te trouwen en er de avond ervoor over huilde, stemde hij in met zijn manager en zette hij de bruiloft door.

6 Hun leven veranderde nadat Priscilla bevallen was

Priscilla werd kort na de bruiloft zwanger van Lisa Marie Presley en beviel op 1 februari 1968. De zaken waren al gespannen voor het paar - Elvis had een proefscheiding voorgesteld zeven maanden na de zwangerschap van Priscilla - en werd nog meer gespannen na de geboorte van Lisa Marie, toen Priscilla erachter kwam dat Elvis zich niet langer seksueel tot haar aangetrokken voelde. "Elvis had het er moeilijk mee dat ik een moeder was en het kleine meisje dat ik voor hem was. Ik wist het toen niet, maar dat is wat ik me in latere jaren realiseerde - dat hij een vader voor me was, "vertelde Priscilla aan Barbara W alters.

5 Zowel Elvis als Priscilla hadden affaires

Nadat ze besefte dat haar relatie met Elvis aan het afnemen was, zocht Priscilla ergens anders bevrediging. Ze onthulde dat ze affaires had met een karate-expert genaamd Mike Stone en een dansinstructeur genaamd Mark. Elvis was blijkbaar zo jaloers dat hij dreigde een huurmoordenaar in te huren om Mike Stone te laten vermoorden, hoewel de plannen nooit zijn uitgekomen.

Echter, Elvis was zelf ontrouw - zijn affaires begonnen voor zijn huwelijk, toen hij contact had met Ann Margret op de set van Viva Las Vegas. De bodyguard van Elvis onthulde later dat Elvis proberen trouw te blijven hetzelfde was als "proberen celibatair te worden in een bordeel". Priscilla heeft ook verklaard dat ze bang was om Elvis ergens alleen heen te laten gaan, vanwege zijn hartzeer status.

4 Elvis beheerste Priscilla's uiterlijk

Toen Priscilla in Graceland begon te wonen, kreeg Elvis de controle over het uiterlijk van zijn vriendin. Elvis zette Priscilla onder druk om kapjes op haar tanden te zetten, haar haar zwart te verven en te dragen wat hij haar vroeg te dragen. Ze liet haar man haar ook nooit zien zonder make-up. Priscilla noemde zichzelf zelfs "de levende pop van Elvis, om te kleden zoals hij wilde."

3 Priscilla en Elvis hielden contact na hun scheiding

Elvis en Priscilla scheidden in oktober 1973, na zes jaar huwelijk. "Ik ben niet van hem gescheiden omdat ik niet van hem hield", zei Priscilla. "Hij was de liefde van mijn leven, maar ik moest de wereld leren kennen." Na jarenlang zich verloren te hebben gevoeld, verliet Priscilla de echtscheidingsrechtbank terwijl ze Elvis' hand vasthield, waarmee ze de wereld bewees dat het einde van hun relatie vriendschappelijk was verlopen.

Elvis bleef lang na hun scheiding contact opnemen met Priscilla, en de twee werkten hard om op goede voet te blijven voor hun dochter. "Liefde is erg bedrieglijk. Hoewel we gescheiden waren, was Elvis nog steeds een essentieel onderdeel van mijn leven," zei Priscilla.

2 Priscilla was er kapot van toen Elvis stierf

Elvis
Elvis

Toen Elvis in 1977 dood werd gevonden, gaf Priscilla toe dat ze zich nog nooit "banger en alleen" had gevoeld. De twee waren hecht gebleven na hun scheiding, en Priscilla's verwoesting werd duidelijk gemaakt in haar memoires. "Ik sloot mezelf op in de slaapkamer en liet instructies achter dat ik met niemand zou praten, dat ik alleen wilde zijn. Sterker nog, ik wilde dood", schreef ze.

1 Priscilla veranderde Graceland in een toeristische attractie

In 1979 stierf de vader van Elvis en liet Priscilla achter om toezicht te houden op het landgoed van Elvis totdat Lisa Marie 25 werd. Op dat moment schommelde het vermogen van Elvis rond de $ 5 miljoen, vanwege zijn buitensporige uitgaven.

Priscilla slaagde erin zijn fortuin om te draaien door samen te werken met financiële experts om van Graceland een toeristische attractie te maken. Ze onderhandelde ook over imago-deals, merchandising en roy alty's van liedjes, waardoor Elvis' landgoed in 1993 meer dan $ 100 miljoen bedroeg.

Aanbevolen: