Amy Schumer deelt oprechte video na de operatie: 'Mijn baarmoeder is eruit

Inhoudsopgave:

Amy Schumer deelt oprechte video na de operatie: 'Mijn baarmoeder is eruit
Amy Schumer deelt oprechte video na de operatie: 'Mijn baarmoeder is eruit
Anonim

Benieuwd naar het privéleven van Amy Schumer? Vraag het haar maar.

Deze komiek is een open boek, en vaak met een heel goede reden.

Amy onthulde eerder dit jaar de autismespectrumstoornis van haar man om 'de-stigmatiseren, denk ik'. Ze sprak zich uit over de ziekte van Lyme toen mensen haar gewichtsverlies bleven complimenteren. Nu wordt ze persoonlijk over endometriose.

Endometriose is een langdurige reproductieve aandoening die de enorme hoeveelheid pijn verergert waar veel mensen elke maand mee te maken hebben. Dat gold voor Amy.

Als je preuts bent over dit soort dingen, wil je misschien naar het einde van dit artikel gaan - Amy deelt hieronder wat mooie grafische informatie over haar lichaam! Lees anders verder om erachter te komen hoe ze zich voelt en welke celebs het kunnen vertellen:

Grote operatie voor Amy

Amy plaatste dit vanmorgen op haar IG, samen met wat advies voor haar fans met het bijschrift "Als je echt pijnlijke menstruatie hebt, heb je misschien endometriose."

Klik voorbij de eerste afbeelding om Amy in haar eigen woorden over haar operatie en herstel te horen praten.

"Dus het is de ochtend na mijn operatie voor endometriose en mijn baarmoeder is eruit", begint ze. "De dokter vond 30 plekken met endometriose en hij verwijderde mijn appendix omdat de endometriose hem had aangevallen. Er zat veel bloed in mijn baarmoeder."

Ze voelt zich al beter

Hoewel de ervaring erg grimmig klinkt, heeft Amy nog steeds een positieve houding. Ze legt verder (schijnbaar?) uit hoeveel beter ze zich voelt sinds haar artsen de aangetaste organen hebben laten behandelen.

"Je weet dat ik pijn heb, en ik heb wat gaspijn, maar ik voel al dat mijn energie, ook al ben ik […]" begint ze, voordat de video wordt afgebroken. Zij en haar man (die achter de camera staat) lachen zelfs een paar keer terwijl hij haar filmt.

Ze plaatste ook een IG-verhaal van haar die lachte in een ziekenhuisjas plus de woorden "Rustig endometriose! Bedankt Dr. Seckin en Dr. Bill."

(UPDATE: Amy heeft sindsdien een vervolgvideo toegevoegd die je hier kunt bekijken:)

Beroemde vrienden steunen haar

Amy's commentaargedeelte staat vol met liefde van enkele van haar mede-beroemdheden.

Selma Blair, wiens MS-reis heeft geleid tot schrijnende eigen ziekenhuisopnames, zei: "Het spijt me zo. Rust. Herstel."

"Heel erg bedankt voor het delen van je endo-verhaal", zei Padma Lakshmi, die ook de organisatie @endofound linkte. "Meer dan 200 miljoen vrouwen wereldwijd hebben hier last van. Ik hoop dat je je snel beter voelt!"

"Oh mijn god, 30?!" merkte Debra Messing op. "Zo blij dat ze weg zijn en dat je die pijn niet meer zult hebben. Genees goed Am!"

Ex-actrice Jennette McCurdy's opmerking was extra persoonlijk en vertelde dat ze zelf net een endometriose-diagnose heeft gekregen:

"Dit is mij net verteld door mijn gynaecoloog!" zij schreef. "Ik ben een keer per maand 24 uur bedlegerig. Bedankt dat je hierover praat. Ik wens je een spoedig herstel."

Aanbevolen: