Dit is wat fans dachten van Dave Navarro's film over de dood van zijn moeder

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans dachten van Dave Navarro's film over de dood van zijn moeder
Dit is wat fans dachten van Dave Navarro's film over de dood van zijn moeder
Anonim

Dave Navarro rockt al tientallen jaren, maar zijn leven is niet helemaal gecharmeerd. Een van de minder bekende feiten over Dave's verleden is dat hij zijn moeder verloor aan haar gewelddadige ex-partner. Het heeft Navarro eeuwen gekost om echt te herstellen van het verlies, maar een ding dat volgens hem hielp, was de documentaire die hij maakte over zijn leven en zijn moeder, Constance, oftewel Connie.

Hoewel Dave nu beroemd is om 'Ink Master' en een illuster cv heeft als rocker, kwam hij uit een behoorlijk donkere plaats.

Maar heeft zijn documentaire Navarro's leven goed samengevat, of was het tijdverspilling voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn moeder of verleden?

Dave's documentaire 'Mourning Son' trok wereldwijde fans aan

De beschrijving van Dave Navarro's documentaire, 'Mourning Son', leest als een misdaadspecial van epische proporties. De ex van Dave's moeder ontsnapte niet alleen nadat hij haar had vermoord, maar hij bleef ook acht jaar op de vlucht.

In die tijd worstelde Dave met zijn identiteit en met het verlies van zijn moeder. Hoewel de documentaire over het algemeen behoorlijke recensies heeft van kijkers, was niet iedereen enthousiast over de film of hoe Dave deze beïnvloedde.

De meeste mensen dachten dat de documentaire diepgang had

Over het algemeen kreeg de documentaire een behoorlijke beoordeling op Amazon; vier van de vijf sterren. Veel recensenten vonden het 'hartverscheurend en hartverwarmend', vooral omdat de film de menselijke kant van Dave Navarro liet zien, in plaats van de artiest, artiest en de bad boy met de roddelbladen.

Toch beginnen zelfs de meest positieve recensies van de film met een verklaring waarom mensen niet wilden gaan zitten om het hele gebeuren te bekijken; een persoon vermoedde dat de film meer dan wat dan ook een documentaire "over Dave Navarro's ego" zou zijn.

Toch vond zelfs die criticus dat de documentaire resoneerde met fans, ook al ging het meer om de emotionele reis van de mensen erin, dan om te ontdekken wat er met Dave's moeder was gebeurd.

Een recensent vatte hun gedachten samen door te schrijven: "Er waren zoveel belangrijkere thema's in deze film dan alleen een misdaaddrama of een muziekdocumentaire." Het lijkt er echter op dat sommige recensenten die specifieke memo hebben gemist.

Sommige fans hadden meer van een misdaadverhaal verwacht

De manier waarop Dave's documentaire op de markt werd gebracht, verwachtten veel kijkers meer een verhaallijn waarin de misdaad zelf centraal stond. Er is niets mis met Dave die een documentaire over zichzelf maakt, noodzakelijkerwijs, maar om het te bestempelen als een true-crime special lijkt oneerlijk, merken ze op.

In plaats van dat de film dieper ingaat op de kwestie van het overlijden van zijn moeder, dook het in plaats daarvan in op onderwerpen als Daves worsteling met middelen en al zijn worstelingen na het overlijden van zijn moeder.

Sommige kijkers dachten dat het meer leek op een excuus of uitleg van Dave's problemen, dan als iets dat de erfenis van zijn moeder onderzocht of gerechtigheid voor haar bereikte.

In een tijdperk waarin zoveel mensen gefascineerd zijn door echte misdaad, lijkt het erop dat Navarro's documentaire een ander subgenre van fans aantrok dan waar hij naar op zoek was.

Fans hebben het gevoel dat ze de ziel van Dave Navarro hebben gezien

Veel recensenten werden poëtisch over het feit dat ze Dave echt zagen, niet als een artiest of artiest, maar zijn innerlijke kind dat absoluut verwoest was toen zijn moeder van hem werd weggenomen. 15 op het moment van het overlijden van zijn moeder, heeft Dave verklaard dat er op dat moment echt geen middelen voor hem beschikbaar waren.

Hoewel hij zijn vader in zijn leven had - en bij zijn vader logeerde de nacht dat zijn moeder en ook zijn tante werden vermoord - voelde Dave zich verloren zonder zijn moeder.

Meerdere fans beschreven hoezeer Dave zijn ziel in de film stopte, wat suggereert dat het artistieke karakter van de documentaire hielp voorkomen dat het te macaber of, omgekeerd, te droog werd. In plaats daarvan werd het een kunstvorm die meer over Dave uitstraalde dan zijn carrière of muziek ooit heeft gedaan.

Heeft Dave de documentaire om de juiste redenen uitgebracht?

Hoewel veel critici nog steeds positieve dingen te zeggen hadden over de documentaire van Dave Navarro, kan een goede verhouding van negatieve feedback potentiële kijkers de andere kant op doen bewegen. Veel mensen dachten dat de documentaire egoïstisch was en 'in scene gezet'.

Verschillende mensen belden Dave - waaronder iemand die beweert hem te hebben ontmoet in een opvangcentrum - omdat hij een egoprobleem heeft en alleen de aandacht op zichzelf vestigt met de documentaire, in plaats van iets zinnigs te zeggen over de mensen die hij verloren.

Bovendien, merken critici op, is Dave niet anders dan andere mensen die een verlies hebben geleden, hoewel ze denken dat hij veel moeite heeft gedaan om te bewijzen dat hij anders en speciaal is vanwege het overlijden van zijn moeder.

Hoe dan ook, de documentaire uit 2015 is redelijk goed bekeken en kan interessant zijn voor nieuwere fans van Dave die meer willen weten over zijn achtergrond en leven voordat hij op de set van 'Ink Master' stuitte.

Aanbevolen: