Jennifer Aniston knipte naar Bill O'Reilly op live tv voor deze opmerkingen

Inhoudsopgave:

Jennifer Aniston knipte naar Bill O'Reilly op live tv voor deze opmerkingen
Jennifer Aniston knipte naar Bill O'Reilly op live tv voor deze opmerkingen
Anonim

Jennifer Aniston's meest recente acteeroptreden was het portretteren van het nieuwsanker Alex Levy in de veelgeprezen dramaserie van Apple TV+, The Morning Show. Daarin wordt Alex afgeschilderd als enigszins medeplichtig aan een cultuur waarin haar on-air partner Mitch Kessler seksueel misbruik pleegt op het fictieve UBA Network.

Mensen hebben parallellen getrokken tussen Mitch van The Morning Show en echte nieuwsman Matt Lauer, die onder vergelijkbare omstandigheden werd ontslagen bij NBC's Today-show.

Een andere nieuwspersoonlijkheid die werd ontslagen wegens seksuele ongepastheid is Bill O'Reilly, voorheen van Fox News. De voormalige presentator van Today interviewde O'Reilly ooit nadat de laatste was ontslagen, in wat een van de vele moeilijk te bekijken Lauer-momenten is geworden na zijn schandaal.

Jaren eerder bevond O'Reilly zich aan het scherpe einde van een live-air-rolllicking van Aniston, nadat hij haar rol in de film The Switch uit 2010 had bekritiseerd.

Jennifer Aniston betoogde dat vrouwen niet afhankelijk hoefden te zijn van mannen

Rotten Tomatoes vat de plot van The Switch samen als het verhaal van een 'neurotische Wally Mars, [die] één lichtpuntje in zijn leven heeft: zijn vriendschap met Kassie. Als Kassie haar voornemen om zwanger te worden met een spermadonor aankondigt, denkt Wally dat hij de gelukkige zal zijn, maar Kassie heeft iemand anders in gedachten.'

'Terwijl hij dronken was op Kassie's inseminatiefeestje, vervangt Wally zijn sperma door dat van de donor, en v alt dan flauw zonder zich iets te herinneren. Zeven jaar later ontmoet Wally Kassie's zoon.'

Aniston speelde Kassie, een rol waarvoor ze een nominatie voor 'Beste actrice in een speelfilm' verdiende tijdens de Women's Image Network Awards 2011. Tegenover haar in het personage van Wally stond Jason Bateman, de ster van Arrested Development.

Tijdens een persconferentie die bedoeld was om de film te promoten, betoogde Aniston dat vrouwen in de moderne samenleving niet afhankelijk hoeven te zijn van mannen om hun eigen gezin op te bouwen en te stichten.

"Vrouwen beseffen het steeds meer, wetende dat ze geen genoegen hoeven te nemen met een man alleen om dat kind te krijgen", werd ze geciteerd door het tijdschrift People. "De tijden zijn veranderd en dat is ook het verbazingwekkende, is dat we tegenwoordig zoveel opties hebben."

Aniston's opmerkingen wreven Billy O'Reilly op de verkeerde manier

Hoewel de opmerkingen van Aniston over het algemeen goed werden begrepen en ontvangen, leken ze O'Reilly in het verkeerde keelgat te schieten. Destijds presenteerde de in New York geboren journalist zijn eigen talkshow op Fox, getiteld The O'Reilly Factor.

In één aflevering richtte hij zich op Aniston vanwege haar opvattingen, waarbij hij volhield dat ze 'destructief waren voor de samenleving'. "[Aniston] stuurt een bericht naar 12-jarigen en 13-jarigen dat, 'Hé, je hebt geen man nodig, je hebt geen vader nodig'", de toen-60- jarige zei."Het is mogelijk, maar het is niet optimaal, en dat is waar mevrouw Aniston haar fout maakt."

Hij bleef beweren dat ze alle goede vaders in de wereld ondermijnde, terwijl hij haar in zijn show uitnodigde om context te geven voor haar opmerkingen. "De vaders die hun best doen, worden ondergewaardeerd en geminacht door mensen als Jennifer Aniston", zegt O'Reilly. "Als ze het wil uitleggen, kan ze hier haar kont krijgen."

Zijn klachten waren eigenlijk misplaatst in de context van de verhaallijn van de film. Aan het einde van de film stelt Wally Kassie voor, en ze accepteert. Een tijdsprong laat ook zien dat ze een jaar later getrouwd zijn.

Aniston kon de aanval van O'Reilly op haar liggen niet aan

Van haar kant was Aniston niet van plan om O'Reilly's aanval op haar liggend te accepteren, en ze was ook niet bereid om op het aanbod in te gaan om in zijn show te verschijnen. Ze heeft zich trouwens zoveel mogelijk van hem gedistantieerd, met behoud van haar recht op weerlegging.

Sprekend met George Stephanopoulos op ABC News' Good Morning America, gaf de actrice een stukje van haar eigen geest terug. "Ik had nooit gedacht dat mijn naam en die naam (O'Reilly's) ooit in één zin zouden staan," riep ze uit.

Ze nam toen een sarcastische toon aan en sloeg O'Reilly uit omdat ze niet verder kon kijken dan de oppervlakte van wat ze zei. "Ik was eigenlijk 12-jarigen aan het verheerlijken die eropuit gingen en in elkaar geslagen werden en het zelf deden. Want dat is wat ik graag predik!" grapte ze.

Aniston wordt in februari 53 en heeft nog nooit een kind gekregen. Het is een onderwerp dat ze weigert aan te pakken, ondanks constante vragen over haar redenen. Ze is zelf opgevoed door een alleenstaande moeder en ze vertelde Stephanopoulos dat O'Reilly's opmerkingen vernederend waren voor alle vrouwen die het alleen deden.

Aanbevolen: