Pearl Jam's debuutalbum kwam dertig jaar geleden uit, waar zijn ze nu?

Inhoudsopgave:

Pearl Jam's debuutalbum kwam dertig jaar geleden uit, waar zijn ze nu?
Pearl Jam's debuutalbum kwam dertig jaar geleden uit, waar zijn ze nu?
Anonim

2021 markeerde de 30e verjaardag van de release van een album dat een icoon van een generatie is geworden: Pearl Jam's debuutalbum, Ten. Over grunge-muziek wordt de laatste tijd veel gesproken omdat dit jaar ook de verjaardag is van Nirvana's Nevermind, en die twee albums waren essentieel voor de muziek van de jaren '90. Pearl Jam is een van de weinige mainstream grungebands die na al die jaren nog steeds samen zijn, en het is verbazingwekkend om te zien hoe ze de decennia hebben overleefd en bloeien. De band, opgericht eind 1990, heeft veel meegemaakt, waaronder enkele hartverscheurende tragedies, maar op de een of andere manier zijn ze erin geslaagd om droefheid om te zetten in creativiteit, en ze zijn relevant gebleven door de veranderingen in de muziekindustrie te omarmen. Laten we eens kijken wat ze hebben uitgespookt en wat hun plannen voor de toekomst zijn.

7 Hun nieuwste album heette 'Gigaton'

Begin 2020 bracht Pearl Jam hun nieuwste album Gigaton uit. Voor de fans was het net zo onverwacht als nodig was, aangezien het hun eerste nieuwe release sinds 2013 was. Het album zou al lang geleden zijn uitgekomen, maar de afgelopen jaren waren zwaar voor de band, en ze besloten om nemen hier de tijd voor. De eerste single die ze uitbrachten was 'Dance Of The Clairvoyants', een nummer dat een heel ander geluid bood dan alles wat mensen eerder van Pearl Jam hadden gehoord, en hoewel sommige fans er aanvankelijk niet mee instemden, werden ze uiteindelijk warm voor het. Het album was alom succesvol, zowel commercieel als kritisch, maar helaas werd de tour die ze ervoor hadden gepland, die hun eerste grote tour in bijna twee jaar zou worden, geannuleerd. Eddie Vedder zei onlangs tijdens een concert dat de naam Gigato n bedoeld was als woordspeling omdat ze "een ton zouden gaan optreden"." Gelukkig zullen ze de verloren tijd snel inhalen.

6 Ze hebben veel liefdadigheidsshows gedaan

Hun 2020-tour moest worden geannuleerd, maar dat betekent niet dat de band dat jaar niets heeft gedaan. Ze zijn altijd geweldige activisten geweest, die pleitten voor en geld inzamelden voor talloze doelen die zij belangrijk vonden. In 2020 nam Pearl Jam deel aan verschillende liefdadigheidsconcerten en evenementen, waaronder maar niet beperkt tot Global Citizen's One World: Together at Home, EB: Venture into Cures, All In WA, Vote Your Values en nog veel meer.

5 Ze deden een virtueel 'Ohana Fest'

The Ohana is een muziekfestival dat zanger Eddie Vedder jaren geleden creëerde. Het festival vindt plaats in Doheny State Beach in Dana Point en biedt elk jaar een aantal van de grootste bands en soloartiesten ter wereld, zoals de Red Hot Chili Peppers, The Strokes, Brandi Carlile en nog veel meer.

Vorig jaar moesten ze het annuleren, maar omdat ze niet wilden dat fans de ervaring volledig zouden missen, streamden ze een aantal archief- en enkele live-optredens van het Ohana Fest 2019, met Eddie die tussendoor verhalen vertelde sets.

4 Ze eerden hun mede-grunge-legendes

Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden en vele andere bands begonnen en werden vrijwel tegelijkertijd beroemd, in de hoogtijdagen van de grunge-muziek in het begin en midden van de jaren 90 in Seattle. Daarom waren (en zijn) velen van hen ontzettend goede vrienden. Vorig jaar ontving Alice in Chains de Founders Award in het Museum of Popular Culture in Seattle. Pearl Jam werd natuurlijk gevraagd om mee te doen. Ze speelden Alice in Chains-nummers met iconen als Nancy en Ann Wilson van Heart, Soundgarden en Guns n' Roses-leden, Robert Downey Jr. en anderen.

3 Ze gaan terug op het podium

Eindelijk, in het najaar van 2021, kon de band hun nieuwe album live spelen. Eind september verscheen Pearl Jam op het Sea Hear Now-festival.

Het was de eerste show die de band in drie jaar had gespeeld, en ze genoten van elke minuut. Op het podium beloofde Eddie dat er nog veel meer zou komen, en ze stelden niet teleur.

2 Het 'Ohana Fest' is terug

In 2020 moest het Ohana Music Festival online plaatsvinden, dus toen ze eindelijk konden terugkeren naar hun geliefde festival, wilde Pearl Jam niet dat het zou eindigen. Dus deden ze het traditionele driedaagse festival tijdens een weekend eind september, en de week daarop deden ze wat ze de Encore noemden. De Ohana Encore was als een tweede deel van het festival dat twee dagen duurde. Pearl Jam was headliner op de derde dag van het originele festival en de twee dagen van de Encore, terwijl Eddie een soloset speelde als headliner van de tweede dag van het eerste weekend.

1 Ze zijn van plan weer op pad te gaan

Fans krijgen dit jaar misschien niet meer shows (hoewel alles mogelijk is), maar maak je geen zorgen, want in 2022 gaat Pearl Jam weer op pad. Vanaf juni beginnen ze aan een grote tournee door Europa en bezoeken ze verschillende landen. Er zijn nog steeds niet veel details over de uitgestelde Noord-Amerikaanse tour die hen door heel Canada en de VS zou voeren, maar er is geen reden om aan te nemen dat ze niet snel antwoorden zullen geven. Het tourschema vanaf nu zou eind juli eindigen, maar het is nog vroeg, en als hun wens om hun nieuwe muziek over de hele wereld te brengen een indicatie is, zullen er veel concerten komen.

Aanbevolen: