Waarom Lady Gaga een hekel heeft aan de muziekvideo die ze deed met Beyoncé

Inhoudsopgave:

Waarom Lady Gaga een hekel heeft aan de muziekvideo die ze deed met Beyoncé
Waarom Lady Gaga een hekel heeft aan de muziekvideo die ze deed met Beyoncé
Anonim

Lady Gaga verdiende haar indrukwekkende vermogen van $ 320 miljoen niet door zich te verstoppen voor creatieve risico's. Gedurende de bijna 15 jaar dat ze in de schijnwerpers staat, heeft ze voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe geluiden en stijlen, waarbij ze haar creativiteit de vrije loop liet in haar kostuums, optredens en in haar beroemde muziekvideo's. Meestal wierpen die risico's hun vruchten af en droegen ze bij aan de groei van Gaga als artiest. Haar album 'Born This Way' uit 2011 veranderde het leven van miljoenen fans en zou dat niet hebben gedaan als Gaga zich niet authentiek had uitgedrukt als artiest.

Een van de carrièrestappen waarvan Gaga denkt dat het niet zo goed werkte, was de onvergetelijke videoclip die ze deed met Beyoncé voor haar hit 'Telephone' uit 2009. Schijnbaar geïnspireerd door Thelma en Louise, evenals geruchten over Gaga's anatomie, haalde de video de krantenkoppen, maar Gaga is geen fan. Lees verder om erachter te komen waarom ze er een hekel aan heeft.

Lady Gaga's carrière in 2010

Toen de videoclip 'Telephone' begin 2010 werd uitgebracht, was Lady Gaga een gecertificeerde superster. Na de release van haar debuutalbum 'The Fame' in 2008, gevolgd door 'The Fame Monster' in 2009, had Gaga haar eigen gigantische leger fans voor zich gewonnen. Ze haalde de krantenkoppen voor haar pakkende nummers als 'Poker Face' en 'Paparazzi', haar geweldige optredens en haar unieke kostuums.

Hoewel de single 'Telephone' van het album van Gaga uit 2009 kwam, moesten fans wachten tot het volgende jaar voordat de video werd uitgebracht. En toen dat zo was, brak het internet zeker (in ieder geval volgens de 2010-normen).

De muziekvideo voor 'Telephone'

De muziekvideo begint met Gaga die naar de gevangenis wordt gebracht. Terwijl ze daar is, redt Beyoncé haar en de twee gaan naar een restaurant waar ze Beyoncé's slonzige vriendje en een stel andere mensen vergiftigen. Dan ontvluchten ze de plaats delict.

In echte Gaga-stijl is de video compleet met gekke kostuums en kopstukken, goed ingestudeerde choreografie en cryptische dialoog. Terwijl de video destijds de krantenkoppen haalde, is Gaga sindsdien naar buiten gekomen om te zeggen dat ze geen fan was.

Waarom Gaga het haat

In een interview met Time Out gaf Gaga toe dat ze de video 'Telephone' 'zo erg haat'. Waarom? De zangeres legde uit dat er te veel ideeën in de video zitten en ze wenste dat ze "mezelf een beetje meer had bewerkt."

Als je objectief naar de video kijkt, lijkt er veel aan de hand te zijn. De gevangenissequentie duurt enkele minuten en vereist meerdere kostuumwisselingen, dan zijn er nog de rijscènes en de dinerscènes. Al met al duurt de video bijna 10 minuten. Maar toch houden veel van Gaga's fans van de video, ook al voelt ze niet hetzelfde.

Haar kijk op Beyoncé's rol in de video

Hoewel Gaga denkt dat er te veel gaande is in de video, heeft ze helemaal geen probleem met Beyoncé. In een gesprek met Ryan Seacrest onthulde ze dat zij en de 'Formation'-zanger elkaar respecteren en helemaal niet competitief zijn.

“Ze is zo aardig. We kunnen goed met elkaar overweg', zei ze (via Entertainment Weekly). “Ze was erg moedig in deze video. Ik bedoel, kun je je voorstellen dat ik zeg: 'Oké, nu, Beyoncé, nu moet je me een heel stout meisje noemen en me een honingbroodje geven'? … Ze vertrouwde me omdat ze van mijn werk houdt, en ze vertrouwde me omdat ze wist dat ik van haar hou en dat het wederzijds respect is.”

Hoe ze over het nummer denkt

Helaas heeft Gaga niet alleen een probleem met de muziekvideo voor 'Telephone'. Ze is ook niet verliefd op het nummer zelf. Ze gaf in een interview in 2011 met Pop Justice toe dat ze het nummer eigenlijk haat en er moeite mee heeft om ernaar te luisteren.

Ze verduidelijkte echter wel dat haar gevoelens er niet op neerkomen dat het nummer zelf slecht is: "Uiteindelijk was de mix en het proces om de productie af te krijgen erg stressvol voor mij", legde ze uit. "Dus als ik zeg dat het mijn slechtste nummer is, heeft het niets met het nummer te maken, alleen mijn emotionele band ermee.

Haar favoriete liedjes die ze heeft gedaan

Oké, dus 'Telephone' staat niet op Gaga's lijst met favoriete nummers van haar. Welke nummers zijn?

Volgens Capital FM gelooft Gaga dat 'You and I' van haar 'Born This Way'-album een van de beste nummers is die ze ooit heeft geschreven. Er is ook een speciaal plekje in haar hart voor 'Bad Romance', samen met 'Poker Face', 'Marry the Night' en 'Americano'.

Het is een flink aantal jaren geleden dat Gaga deze nummers als haar favorieten opnam, en sindsdien heeft ze nog drie solo-albums uitgebracht, twee samenwerkingsalbums met Tony Bennett en een soundtrackalbum met Bradley Cooper voor de film 'A Star uit 2018' Is Born' waarin ze speelde. Het is dus heel goed mogelijk dat Gaga een aantal nieuwe favoriete Lady Gaga-nummers heeft.

Aanbevolen: