De dochter van Malcolm X dood gevonden slechts enkele dagen nadat de moordenaars van haar vader waren vrijgesproken

Inhoudsopgave:

De dochter van Malcolm X dood gevonden slechts enkele dagen nadat de moordenaars van haar vader waren vrijgesproken
De dochter van Malcolm X dood gevonden slechts enkele dagen nadat de moordenaars van haar vader waren vrijgesproken
Anonim

Met diepe droefheid berichten de krantenkoppen over de hele wereld over de tragische dood van Malikah Shabazz, de dochter van wijlen Malcolm X en Betty Shabazz. Terwijl familie en geliefden worstelen met het verlies van zo'n levendige vrouw, met nog zoveel leven te geven, laten de details rond haar dood en de tragische timing van haar overlijden een griezelig, verontrustend gevoel achter.

In een schokkende wending, slechts een paar dagen voor haar dood, had Malikah een verontrustende update ontvangen over de moord op haar vader en over degenen met wie we in verband werden gebracht. Ze had net vernomen dat de twee mannen die waren veroordeeld voor de moord op haar vader in 1965, net waren vrijgesproken.

De plotselinge dood van Malikah Shabazz

Malikah Shabazz is de jongste van de zes kinderen van Malcolm X. Ze werd geboren 7 maanden nadat hij werd vermoord in New York City, en groeide op om te leren van de monumentale impact die haar vader op de wereld had.

Als dochter van zo'n historisch burgerrechtenfiguur was ze zich altijd bewust van de diepe, betekenisvolle betekenis van de wortels van haar familie.

Malkah wordt overleefd door haar man en dochter, en hoewel de details van haar dood nog worden onderzocht, is onthuld dat ze in haar eigen huis is overleden. Uit rapporten blijkt dat haar levenloze lichaam door haar dochter in hun huis werd gevonden. Malikah's dochter, Bettih Bahiyah, trof haar moeder bewusteloos aan en lag met haar gezicht naar beneden op de grond in hun huis in Brooklyn, en schoot haar onmiddellijk te hulp.

Helaas was het te laat.

De timing van Malikah's dood doet wenkbrauwen fronsen

Het nieuws van het overlijden van Malikah komt slechts enkele dagen nadat ze een schokkende update had ontvangen over de moord op haar vader. Vorige week, op donderdag, kreeg Malikah te horen dat twee mannen die waren aangeklaagd en veroordeeld voor de dood van Malcolm X waren vrijgesproken tijdens een rechtszitting.

Vorige week keurde het Hooggerechtshof van New York County het verzoek goed om de veroordelingen van Muhammad A. Aziz en wijlen Khalil Islam op te heffen. Dit schokkende nieuws kwam na een onderzoek dat tientallen jaren heeft geduurd, en het was zeker niet wat Malikah hoopte te horen. Muhammad A. Aziz is nu 83 jaar oud en Khalil Islam is in 2009 overleden.

Op dit moment is de exacte doodsoorzaak nog niet bekend.

Gecondoleerd met haar familie.

Aanbevolen: