Hier is hoe Adele's ex-vriend ooit probeerde haar roem te verzilveren

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Adele's ex-vriend ooit probeerde haar roem te verzilveren
Hier is hoe Adele's ex-vriend ooit probeerde haar roem te verzilveren
Anonim

Multi-Grammy-winnares Adele (deze zangeres heeft tot nu toe 15 overwinningen behaald) heeft de laatste tijd veel meegemaakt in haar leven.

Om te beginnen onderging ze een dramatische fysieke transformatie, waarbij ze een bewuste beslissing nam om af te vallen om een gezonder zelf te worden. Tegelijkertijd scheidde Adele in 2019 ook van haar man Simon Konecki. Sindsdien heeft de zangeres een relatie met sportagent Rich Paul.

Fans zijn zeker blij dat alles nu goed lijkt te gaan voor Adele. Per slot van rekening heeft de zanger in het verleden veel liefdesverdriet meegemaakt.

Eén bepaalde ex-vriend heeft zelfs ooit geprobeerd haar roem te verzilveren. De niet nader genoemde man achtervolgde Adele zelfs meedogenloos rond de tijd dat ze verschillende hitnummers in de ether had.

Adele's ex-vriend probeerde haar uit te buiten voor geld

Adele werd voor het eerst beroemd na het uitbrengen van twee singles, Chasing Pavements en Hometown Glory, in 2008. Het maakte deel uit van haar debuutalbum 19, genoemd naar de leeftijd waarop ze het begon op te nemen.

Na de release werd 19 een enorme hit, met een geschatte verkoop van 6,5 miljoen exemplaren over de hele wereld. Het album bevat verschillende nummers over liefdesverdriet en het blijkt dat Adele's inspiratie voor de nummers haar eigen leven was geweest.

Voordat Adele een enorm populaire zangeres werd, had ze een moeilijke relatie met een man die ze tot op de dag van vandaag weigert te identificeren. Die relatie had veel van haar liedjes en als zodanig beweerde de ex-vriend dat hij het verdiende om een deel van haar verdiensten van het album te krijgen.

De man belde naar verluidt Adele non-stop en eiste financiële compensatie. "Hij was ongeveer een week aan het bellen en meende het bloedserieus", herinnert de zanger zich tijdens een interview met The Sun."Hij dacht echt dat hij wat inbreng had in het creatieve proces door een p te zijn."

Die ex-vriend dacht misschien dat hij iets van Adele kon krijgen, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan zette de zanger hem op zijn plaats.

"Ten slotte zei ik: 'Nou, je hebt mijn leven tot een hel gemaakt, dus ik heb het geleefd en nu verdien ik het'", herinnert Adele zich. En voor het geval fans zich afvragen, het was de zanger die deze vluchtige relatie had beëindigd. Sterker nog, ze dumpte hem zonder hem weer te hoeven zien. "Toen ik het uitmaakte met mijn vriend, deed ik het door te sms'en , " Adele vertelde The Guardian en schreef: "'Schat, ik kan het niet meer.'"

Hij is niet de enige persoon die de liedjes van Adele heeft geïnspireerd

Voor Adele zijn liedjes altijd persoonlijk geweest. Het is tenslotte de manier waarop ze graag met iedereen in haar leven communiceert.

"Ik heb geen gat in mijn ziel, ik ben op geen enkele manier onzeker", legde de zangeres uit. 'Wat ik denk dat het is, is dat ik heel slecht kan zeggen hoe ik me voel. Terwijl ze doorging met haar muziekcarrière, werden de liedjes van Adele geïnspireerd door dingen die ze tegen verschillende mensen zou willen zeggen, waaronder een andere ex-vriend.

Het blijkt dat haar tweede album, 21, geïnspireerd was door een andere man, met name de hit Something Like You.

“Adele kwam naar de sessie met tekst en melodie voor in ieder geval de eerste helft van het couplet – er was al een echte sfeer en een idee”, vertelde Dan Wilson, haar co-schrijver op het nummer, aan American Songwriter.

“Ze vertelde me dat ze een lied wilde schrijven over haar liefdesverdriet… zo zei ze het. Ze vertelde me een beetje over de man die het uitmaakte met haar, en ik denk dat een deel van mijn bijdrage misschien was om het lied heel eenvoudig en direct te houden - heel persoonlijk."

Ondertussen was Adele's andere hit, Rolling in the Deep, ook geïnspireerd door een andere man, hoewel hij deze keer niet de minnaar van de zanger was. Toegegeven, ze had net een breuk meegemaakt rond de tijd dat ze aan het nummer werkte. Het geluid werd echter geïnspireerd door de tourbuschauffeur van de zanger tijdens een muziektour door de zuidelijke staten van de VS.

"Hij luisterde naar al deze geweldige countrymuziek en we rockten 's avonds laat, kettingrokend en luisterend naar Rascal Flatts," vertelde Adele aan Spin. "Het was echt spannend voor mij omdat ik nooit ben opgegroeid met [die muziek]." Van het nummer heeft de zanger het beschreven als 'gospeldisco'.

Adele maakte ook duidelijk dat ze zich niet wil verzoenen met de ex in kwestie. "Ik ben het die zegt: 'Ga verdomme mijn huis uit' in plaats van dat ik hem smeek om terug te komen." Net als in het verleden maakte de zangeres de identiteit van de man nooit bekend. Rolling in the Deep verkocht volgens schattingen wereldwijd meer dan acht miljoen exemplaren.

Vandaag gaat het veel beter met Adele, tot grote vreugde van de fans. Over haar huidige relatie met Paul vertelde de zangeres aan Rolling Stone dat het de "meest ongelooflijke, openhartige en gemakkelijkste" is die ze ooit heeft gehad.

Aanbevolen: