Fans zijn verbaasd over hoe oud Viggo Mortensen vandaag is

Inhoudsopgave:

Fans zijn verbaasd over hoe oud Viggo Mortensen vandaag is
Fans zijn verbaasd over hoe oud Viggo Mortensen vandaag is
Anonim

Viggo Mortensen acteert al sinds zijn twintigste. De rol die hem naar wereldwijde faam katapulteerde, kwam in 2001, toen hij de hoofdrol speelde als de Ranger met de naam Aragorn in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Hij was toen 43 jaar oud. Hij hernam de rol in elk van de twee jaren die volgden, in The Two Towers en The Return of the King.

Aragorn speelde een zeer vormende rol voor Mortensens carrièresucces: al zijn BAFTA-, Oscar- en Golden Globe-nominaties kwamen achteraf. Hij won zelfs een SAG-prijs voor Return of the King in 2004.

Een van Mortensens belangrijkste mede-sterren in de Lord of the Rings-franchise was de legendarische Engelse acteur Sir Ian McKellen, die de tovenaar speelde die bekend staat als Gandalf the Grey. Sir Ian was 62 toen The Fellowship of the Ring in december 2001 in première ging. Mortensen bereikte zelf deze mijlpaal in oktober 2020, een feit dat niet onopgemerkt bleef bij ongelovige fans.

Het verbluffende besef van hoe oud Mortensen is

Het verbluffende besef van hoe oud Mortensen nu is, is ongeveer zes maanden geleden voor het eerst opgedoken op Reddit. Een gebruiker met de naam 'matias2028' deelde een bericht met de titel 'Viggo Mortensen is nu ouder dan Ian McKellen was toen The Fellowship of the Ring werd uitgebracht. ' De post maakte vervolgens een uitsplitsingsberekening van de respectieve, exacte leeftijden van de twee sterren - tot op de maand en de dag.

Een poster voor 'LOTR: The Fellowship of the Ring&39
Een poster voor 'LOTR: The Fellowship of the Ring&39

Het begon ook een draad van verbijsterde reacties. 'Kerel nee. Ik had deze informatie vandaag niet nodig', zei een van hen verrast door de ontdekking. Ze werden gesteund door een ander die uitriep: 'Hierdoor voel ik me oud', en nog een die schreef: 'Dit feit maakt me om de een of andere reden verdrietig.'

Er waren mensen die een nog morbider pad insloegen: 'Het is alsof een vreemdeling op straat staat en zegt: 'Je bent oud, je gaat langzaam dood, en zo is die prins van een man Ian McKellen. Ook Viggo, engel op aarde, gaat ook dood. Als je de wiskunde doet, gaat iedereen dood. Prettige dag!' observeerde de Redditor met de gebruikersnaam 'verguenzapato.'

Mortensen stapt over van acteren naar regie

In feite zijn menselijke sterfelijkheid en de vluchtige aard van het leven geen realiteit die Mortensen verloren gaat. Inderdaad, een van zijn citaten die hij door de jaren heen heeft aangehaald, gaat precies over deze feiten: 'Het leven is kort en hoe ouder je wordt, hoe meer je het voelt. Inderdaad, hoe korter het is. Mensen verliezen hun vermogen om te lopen, rennen, reizen, denken en het leven te ervaren. Ik besef hoe belangrijk het is om de tijd die ik heb te gebruiken.'

Viggo Mortensen als Aragorn de Ranger in 'The Lord of the Rings&39
Viggo Mortensen als Aragorn de Ranger in 'The Lord of the Rings&39

Naarmate hij ouder werd, heeft Mortensen ook geprobeerd zijn carrière verder te verrijken door naast acteren ook regisseren en schrijven. Hij maakte zijn regiedebuut met de dramatische speelfilm uit 2020 getiteld Falling, over een homoseksuele man genaamd John Peterson wiens homofobe vader de eerste tekenen van dementie ervaart. Als gevolg hiervan verkoopt hij zijn boerderij en trekt hij in bij John en zijn man, Eric.

Falling is een verhaal over de kostbaarheid van liefde en familie, die meestal in het scherpste contrast komen te staan naarmate mensen ouder worden. Mortensen speelde ook de hoofdrol van John in de film, een beslissing die hij nam om de financiering ervan te vergroten.

Mortensen is slechts twee jaar schuw voor 65

Mortensen is een heteroseksuele man die nooit de homofobie heeft hoeven doorstaan waar zijn personage John mee te maken heeft in Falling. Desalniettemin waren veel elementen van de film ontleend aan zijn eigen persoonlijke relatie met zijn vader, die tegen het einde van zijn leven ook aan dementie leed. In een interview met GQ magazine in februari 2021 legde hij uit dat het voor hem een louterende ervaring was om die elementen tot leven te brengen op het scherm.

Een scène uit Viggo Mortensens regiedebuut, 'Falling&39
Een scène uit Viggo Mortensens regiedebuut, 'Falling&39

"Er is veel dementie in mijn familie", zei Mortensen. "Mijn stiefvader, drie van mijn vier grootouders, tantes, ooms. Ik heb het van dichtbij gezien. Dat was iets dat ik wilde onderzoeken, maar door dat te onderzoeken, hield het deze dingen levend. een wond om te sluiten, maar niet op een negatieve manier. Ik vond het productief."

Vanuit medisch oogpunt is bekend dat dementie vooral mensen boven de 65 treft. Mortensen is dat nu nog maar twee jaar en heeft een test gedaan om te bevestigen of hij aanleg heeft om de ziekte te krijgen. Gelukkig bleek uit de test dat hij dat niet is, nieuws waar hij net zo blij mee zal zijn als zijn fans.

Aanbevolen: