Hier is alles wat we weten over de geheime opnames van Mariah Carey

Inhoudsopgave:

Hier is alles wat we weten over de geheime opnames van Mariah Carey
Hier is alles wat we weten over de geheime opnames van Mariah Carey
Anonim

Herinner je je 'De betekenis van Mariah Carey?'

Niet te verwarren met 'Me, I Am Mariah' of 'The Emancipation of Mimi', 'Meaning' van Mariah was de officiële autobiografie die ze vorig jaar uitbracht.

Het droeg niet alleen bij aan haar toch al enorme vermogen, het boek bevatte diep persoonlijke feiten over het bewogen verleden van de zangeres. Ze had niet publiekelijk over haar dakloze zus en moeilijke jeugd gesproken voordat ze details in haar boek had verteld. De dichtstbijzijnde glimp die wij als trouwe lammeren in Mimi's verleden kregen, was via haar semi-autobiografische flop 'Glitter'…

'Glitter' deelde echter niet alles, en ook niet alle albums van Mariah. Ze heeft al tientallen jaren een heleboel HEEL BRAND-muziekgeheim gehouden!

Hier is alles wat we weten over nummers waar Mimi haar vaardigheden (maar niet haar naam) aan gaf in het midden van de jaren '90.

Geheime Rock Chick uit de jaren 90

"Leuk weetje: ik heb een alternatief album gemaakt terwijl ik 'Daydream' aan het maken was", twitterde MC zelf terwijl ze haar memoires promootte. "Gewoon om te lachen, maar het heeft me door een paar donkere dagen gesleept."

Wie wist dat ze een emoria-fase had? Mimi's zogenaamde alternatieve album omvatte een echt rollenspel als een scherpere alter ego-versie van zichzelf. Zoals ze in haar boek schrijft, kwamen haar rocknummers voort uit die angstaanjagende houding die ze in zich had, plus samenwerkingen met haar eigen studiomuzikanten.

"Ik zou mijn kleine alt-rocknummer naar de band brengen en een gekke gitaarriff neuriën", schrijft ze. "Ze pakten het op en we namen het meteen op. Het was oneerbiedig, rauw en dringend, en de band raakte erin. Ik begon echt van sommige nummers te houden. Ik zou me volledig inzetten voor mijn karakter."

Mariah nam die nummers op onder de artiestennaam 'Chick' en bracht ze uit op een album met de naam 'Someone's Ugly Daughter'. Ze was volledig niet genoemd in de liner notes van het album.

Je kunt hieronder video's van 'Someone's Ugly Daughter' bekijken (met Mariah's geliefde oude vriendin Clarissa Dane).

De anti-Mariah

Als 'Chick' moest Mariah transformeren in alles wat ze niet kon zijn toen ze haar glamoureuze poppersonage belichaamde. Denk aan Dr. Jekyll die Mr. Hyde wordt, of Garth Brooks die fans verwart door muziek uit te brengen als Chris Gaines.

"Ik speelde met de stijl van de luchtige grunge, punklichte blanke zangeressen die destijds populair waren", schrijft Mimi. "Je kent degenen die zo zorgeloos leken te zijn met hun gevoelens en hun imago. Ze konden boos, angstig en rommelig zijn, met oude schoenen, gerimpelde slips en weerbarstige wenkbrauwen…"

We denken dat ze mensen als Courtney Love en Alanis Morrissette in gedachten moet hebben gehad, niet?

"Elke film [sp] die ik maakte was zo berekend en gemanicuurd", vervolgt ze. "Ik wilde me losmaken, los laten en mijn ellende uiten - maar ik wilde ook lachen. Ik keek er enorm naar uit om elke avond mijn alter ego-bandsessies te doen na 'Daydream'."

Die nummers die Mariah schreef als 'Chick' werden uiteindelijk opgenomen en gedeeld in haar sociale kringen, maar Mimi verborg haar eigen stem onder haar 'vriend Clarissa die de hoofdrol speelt' met Mariah als 'een verborgen laag."

Kun je haar horen?

Woede over haar huwelijk

Mimi's geheime opnamegewoonte was waarschijnlijk een directe reactie op haar beroemde gewelddadige huwelijk met platenproducent Tommy Mottola. Terwijl nieuws over 'Chick' online de ronde doet, beweren de meest diehard Mariah Carey-fans (ook bekend als lammeren) dat het Tommy was die MC ertoe aanzette om 'Chick' te worden.

"Mariah Carey heeft een geheim Alternative Rock-album opgenomen om haar frustratie over haar huwelijk kwijt te raken", schreef een Lamb op Reddit, terwijl een ander "Tommy Mottola" verduidelijkte als de echtgenoot in kwestie.

Mariah had een relatie met Tommy van 1993 tot 1998. Ze heeft gezegd dat gedurende die tijd elke beweging van haar werd opgenomen via beveiligingscamera's in hun huis, en dat Tommy haar bedreigde met een mes in het bijzijn van hun vrienden.

Zoals gemeld door Vulture, haalde Tommy ooit een botermes over haar keel en langs haar wang in de laatste dagen van hun huwelijk.

Mariah's tweets over de opnames bevestigen vrijwel dat haar Tommy-tijdperk ongelooflijk isolerend was en dat 'Chick' een noodzakelijke release was.

"Clarissa!!! Ik ben nooit vergeten hoe goed je voor me was toen er niet veel anderen waren, "tweette ze naar haar belangrijkste rockalbum-medewerker. "Ik hou nog steeds van je alsof er geen tijd is verstreken…Chick!!!!!!"

Fans worden gepest

Afbeelding
Afbeelding

De meeste lammeren zijn stomverbaasd om Mariah's geheime grungekant te ontdekken. Een 'Today I Learned' Reddit-thread gewijd aan de geheime opnames staat vol met commentaren waarin Mariah wordt geprezen omdat ze een veilige manier heeft gevonden om 'artistiek te zijn en te ventileren' in zo'n donkere tijd.

"Veelzijdige koningin, Alanis trilt", luidt het Tweetantwoord van een fan op de recente onthulling van MC.

De meest populaire Tweets en opmerkingen hierover smeken Mariah om de versies van haar eigen stem te delen op 'Chick'-tracks zodat de wereld ze kan ervaren (of door Mariah-rockbewerkingen te maken zoals hierboven).

"Breng ook dit alternatieve album uit, ik hoor het graag!" leest een Tweet met honderden likes. Ze zijn niet verkeerd! ReleaseTheMimiEdit!

Aanbevolen: