20 Feiten die iedereen vergeet over de 57-jarige Jon Bon Jovi

Inhoudsopgave:

20 Feiten die iedereen vergeet over de 57-jarige Jon Bon Jovi
20 Feiten die iedereen vergeet over de 57-jarige Jon Bon Jovi
Anonim

Ralph Waldo Emerson zei ooit: "Het is niet de bestemming, het is de reis." Jon Bon Jovi's tijd als rockster past perfect bij dat citaat, aangezien hij al tientallen jaren in de muziekindustrie zit. Mensen die in de jaren 80 zijn opgegroeid, kennen de band Bon Jovi. Hun leadzanger, Jon Bon Jovi, was ooit een van de grootste sterren in de rockmuziek.

De nummers van zijn band zijn tijdloos en het album, Slippery When Wet, is slechts een van de iconische platen van de band. Bon Jovi heeft misschien niet het meest dramatische verhaal als het gaat om zijn roem, maar hij is zeker een levende legende, dankzij talloze prestaties.

Hier zijn twintig feiten die iedereen Jon Bon Jovi vergeet, die nu 57 jaar oud is.

20 Zijn eigen fundament

Een van de meest opbeurende eigenschappen van Bon Jovi is vriendelijkheid - hij doet veel voor liefdadigheid. In 2006 richtte hij de Jon Bon Jovi Soul Foundation op, een non-profitorganisatie die mensen helpt die honger hebben en dakloos zijn. Als het op rocksterren aankomt, is hij zeker een ongelooflijke persoon om naar op te kijken, aangezien hij iets teruggeeft.

19 Verbeteren in de studio van zijn neef

Soms kunnen mensen hun familieleden als vanzelfsprekend beschouwen, maar Jon hecht veel waarde aan familie. Bon Jovi had het geluk om aan zijn muzikale talent te werken in een studio die eigendom was van zijn neef, Tony Bongiovi.

Toen hij zeventien was, werkte Bon Jovi in de opnamestudio van Tony's Power Station, waar hij vloeren veegde, maar het was allemaal goed toen hij de kans kreeg om daar als zanger te trainen.

18 Een nerd in hart en nieren

Tijdens de adolescentie van Bon Jovi was Star Wars een hot item in de media. Het kan als een schok komen dat Bon Jovi's eerste officiële opname een Star Wars-kerstlied was. Toen platenproducent Meco in de platenstudio van Tony was, moedigde de laatste Bon Jovi aan om met hem op te nemen. Zo werd "R2-D2 We Wish You A Merry Christmas" werkelijkheid.

17 Cher's carrière tot leven brengen

Als Jon Bon Jovi er niet was geweest, zou Cher waarschijnlijk niet zo succesvol zijn geworden als zij. Ze had albums terug voordat ze met Jon begon te werken, maar ze kwam eind jaren 80 (professioneel gesproken) met hem samen… en haar carrière veranderde ten goede.

Bon Jovi was verantwoordelijk voor de productie van haar titelloze album Cher, dat platina werd.

16 Aan het acteren

Bon Jovi zit niet alleen in zijn band, maar heeft ook bewezen een charmante en getalenteerde acteur te zijn. Hij vertrok in de jaren 90 en speelde in films als Moonlight en Valentino en Destination Anywhere: The Film.

Wat betreft tv-shows, hij is ook verschenen in Sex and the City en 30 Rock.

15 Oprichter van de ziel

Bon Jovi's bijdragen aan de samenleving zijn gewoon eindeloos. Een feit dat een toevallige fan van Bon Jovi misschien niet weet, is dat hij het professionele voetb alteam Philadelphia Soul heeft opgericht. Hij zou echter niet lang het hoofd van dat team zijn. Toch was het iets interessants waar Bon Jovi een tijdje aan heeft bijgedragen.

14 Verantwoordelijk zijn met recepten

Bon Jovi geeft oprecht alles tijdens zijn concertuitvoeringen. Tijdens de tournee die het Slippery When Wet-album promootte, werd zijn stem zo hard geraakt dat hij steroïden op recept moest nemen.

Het was een vermoeiende tijd, maar gelukkig heeft Bon Jovi het overleefd, samen met zijn band.

13 Hun grootste fout

Terugkijkend hebben de platenlabels die Bon Jovi afwezen daar zeker spijt van. Beroemde platenmaatschappijen, Atlantic en Mercury, waren degenen die hem afwezen. Ironisch genoeg tekende Mercury later Jon en de band. Hij en de band verlieten dat label na tweeëndertig jaar. De breuk met Mercurius was bitter.

12 Onderdeel van een raad

Erkend worden door de leider van een land is een enorme prestatie. Toen Barack Obama in 2010 de POTUS was, benoemde hij Bon Jovi tot de White House Council for Community Solutions. Vanwege Bon Jovi's werk met zijn non-profitorganisatie was dit de juiste keuze.

11 ingewijd in 2009

Voordat hij werd geëerd door Obama, ontving Bon Jovi nog een prestatie. In 2009 werd Bon Jovi opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Hij bereikte ook andere doelen, zoals zijn opname in de Rock and Roll Hall of Fame in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten.

Hij heeft net een lange weg afgelegd.

10 In het begin niet zo helder

Terwijl hij naar school ging, was Bon Jovi niet de slimste op het gebied van academici, maar zijn slechte cijfers waren vooral te wijten aan zijn toewijding aan muziek en zang. Hij sloeg soms lessen over om zich in plaats daarvan te concentreren op muziekactiviteiten, samen met zijn vrienden. Op zijn minst hielp de school Bon Jovi op weg.

9 Later een diploma behaald

Eén ding om te weten, ongeacht je leeftijd, is dat het nooit te laat is om af te studeren van een educatief programma. Bon Jovi ontving in 2019 een eredoctoraat in de muziek van de University of Pennsylvania. Deze graad koestert hij echt.

Als je hem persoonlijk ziet, moet je weten dat het niet ongepast is om hem Dr. Bon Jovi te noemen.

8 Geliefd bij de lokale bevolking voor roem

Tegenwoordig kunnen aspirant-zangers onmiddellijk worden herkend op YouTube of andere sociale-mediasites. Voor Bon Jovi begon de weg naar roem toen hij de aandacht trok van muziekfans in zijn omgeving. Hij trad op in lokale clubs en vormde zelfs kleine bands, waaronder Atlantic City Expressway en The Rest.

7 De band bezitten

Veel bands hebben leden die begonnen als vrienden. Bon Jovi's benadering van bandleden is heel anders. Bon Jovi zorgde er niet alleen voor dat zijn band naar hem werd vernoemd, maar zorgde er ook voor dat zijn bandleden in dienst namen. De reden hiervoor was om de bedrijfsvoering gemakkelijker hanteerbaar te maken.

6 Zijn unieke familiewortels

Bon Jovi groeide grotendeels op in New Jersey en brengt zijn zomers door in Pennsylvania, bij zijn grootouders. Zijn vader, die marinier was, heeft Siciliaanse en Slowaakse afkomst, terwijl zijn moeder, een marinier en bloemist, van Duitse en Russische afkomst is. Hij heeft twee broers genaamd Matthew en Anthony.

5 Gezegend met een vrouw en kinderen

Bon Jovi is al meer dan dertig jaar getrouwd met zijn geliefde vrouw, Dorothea Hurley. Ze trouwden in 1989 in het geheim toen Bon Jovi de New Jersey Syndicate Tour deed. Samen hebben de twee een dochter genaamd Stephanie, en drie zonen genaamd Jesse, Jacob en Romeo.

4 Liefdadige man

Bon Jovi is slechts een van de meest genereuze mannen in de rockmuziek, wat voor sommigen misschien verrassend is vanwege de stoere sfeer van sommige van zijn muziek. Samen met zijn stichting heeft hij bijgedragen aan het repareren van huizen in Philadelphia.

Hij nam ook deel aan het opnemen van het nummer "Everybody Hurts", voor het goede doel, om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010 te helpen.

3 Gerelateerd aan een legende

Voor veel gezinnen loopt talent door de generaties. Als er iets is waarvoor Bon Jovi opschept, is het het feit dat hij een bloedverwant is van de enige echte Frank Sinatra.

Als dat je op geen enkele manier verbaast, weten we het ook niet meer.

2 Goede smaak in films

Omdat hij zelf acteur is, heeft Bon Jovi de tijd genomen om de schoonheid van het filmmaken te bewonderen. Wat betreft zijn favoriete film aller tijden, het is The Godfather. Een grappig toeval is dat een videogame-adaptatie van de film een personage met de naam Jean Bongiovi bevat, verwijzend naar Jon Bon Jovi.

1 Een andere naam

We kunnen ons eerlijk gezegd niet voorstellen dat de bandnaam iets anders is dan Bon Jovi. Voordat de naam officieel was, wilde Bon Jovi de band Johnny Electric noemen. Het was vrij algemeen, dus een vriend van hem raadde aan om zijn achternaam te gebruiken. Jon paste de spelling een beetje aan en de rest is geschiedenis.

Sources: Wklh.com, Needsomefun.net, Boomsbeat.com, USAtoday.com, Soulfoundation.org, Loudersound.com, Nytimes.com

Aanbevolen: