De meest bekende Elphabas uit 'Wicked' op Broadway

Inhoudsopgave:

De meest bekende Elphabas uit 'Wicked' op Broadway
De meest bekende Elphabas uit 'Wicked' op Broadway
Anonim

Wicked verscheen voor het eerst op 10 juni 2003 en is daarmee de vijfde langstlopende Broadway-musical. Alleen al op Broadway is Wicked de enige andere show naast The Phantom of the Opera en The Lion King die meer dan $ 1 miljard opbrengt. De show richt zich op een goede heks (Glinda) en een boze heks (Elphaba) en het almachtige land Oz. Er zijn over de hele wereld veel getalenteerde artiesten die de leidende heksen spelen. De eersten die ooit in die glitterkostuums stapten, waren Kristin Chenoweth en Idina Menzel. Nadat Idina was vertrokken, was ze bijna onmogelijk te vervangen als de Boze Heks van het Westen.

Elphaba heeft veel hoeden gedragen, maar de dames onder alle groene make-up zijn wat er echt toe doet. Cynthia Erivo zal de rol voor de aankomende film vertolken, maar voor haar speelden meer dan twintig verschillende acteurs de rol op Broadway. Nu is het tijd om een lijst met het beste van het beste samen te stellen. Elphaba is een van de meest begeerde rollen in het muziektheater en het is echt een eer om in deze iconische rol te stappen. Laten we eens kijken naar onze favorieten om deze iconische groene rol op Broadway te spelen!

7 Shoshana Bean

Shoshana Bean had de zwaarste baan ter wereld… in de schoenen van Idina Menzel stappen als Elphaba. Bean was Menzel's understudy en nam de rol volledig over in 2006. Shoshana Bean debuteerde in 2002 in de productie van Hairspray! en verdiende haar plek op het Wicked podium.

6 Kerry Ellis

Ellis was de stand-by van Idina Menzel voordat ze haar in 2007 opvolgde als Elphaba, na Shoshana Bean. Kerry Ellis werd de eerste Britse persoon die de rol van Elphaba speelde en al snel zouden er nog veel meer volgen. Voor haar optreden won Ellis "Best Takeover in a Role" bij de 2008 Theatregoer's Choice Awards.

5 Louise Dearman

Louise verdient een speciale shoutout omdat ze de enige actrice op deze lijst is die zowel Elphaba als Glinda speelt. Het is één ding om in een Broadway-show op te treden als de hoofdpersoon, maar het is iets heel anders om beide hoofdrollen onder de knie te krijgen. Louise Dearman speelde Glinda tegenover Rachel Tucker en toen het nieuws bekend werd dat ze Elphaba zou spelen, stond de wereld versteld. Dearman vatte de essentie van beide rollen volledig op, wat haar veelzijdige talent echt liet zien.

4 Jessica Vosk

Jessica Vosk begon haar reis op Wicked in 2016 en veegde haar groene make-up af in 2017. Na een jaar op de nationale tour te hebben gespeeld, ging Vosk nog een jaar naar het Broadway-podium, wat haar de 2019 Broadway opleverde. com Publieksprijs voor beste vervanging. De South Bend Tribune schreef: "Vosk is bijzonder inspirerend als Elphaba, vooral tijdens het slotnummer van Act I, "Defying Gravity", waar ze letterlijk op de vlucht slaat. Haar zang wedijvert met de originele opname van de Broadway-cast, een compliment dat niet lichtvaardig wordt gegeven. Kippenvel en koude rillingen gingen door het publiek…”

3 Rachel Tucker

Rachel Tucke r is een in Noord-Ierland geboren zangeres en actrice die vooral bekend is om haar rol als Elphaba in Wicked. Tucker verscheen voor het eerst in de Londense productie van 2010 tot 2012. Ze werd daarna beroemd in de Britse tv-show I'd Do Anything, maar hernam daarna haar rol als Elphaba op Broadway tussen 2015 en 2016! Ze was de ontvanger van een "WhatsOnStage.com" award voor Best Takeover in a Role. Ze won ook de West End Frame Award voor de beste uitvoering van een nummer in een musical voor haar uitvoering van "Defying Gravity".

2 Willemijn Verkaik

Willemijn Verkaik is de langstlopende Elphaba en de enige actrice die in vier landen schittert als de heks en de rol vertolkt in drie talen (Engels, Nederlands en Duits)! Deze recordbrekende Wicked-ster heeft internationaal in meer dan 2.000 shows opgetreden. In 2007 speelde Verkaik voor het eerst als Elphaba in de Duitse productie gedurende drie jaar, totdat ze het jaar daarop haar rol in de Nederlandse productie hernam. Daarna schitterde ze op Broadway in 2013 en in Londen in zowel 2014 als 2017. De Nederlandse ster heeft eindeloze tijden naar de Western Sky gereisd en tartte alle kansen!

1 Idina Menzel

Het zou niet goed voelen om deze lijst te beëindigen zonder Idina Menzel de eer te geven die ze verdient. Menzel werd beroemd toen ze de rol van Elphaba speelde en de weg vrijmaakte voor toekomstige actrices. Iedereen die achter haar aan kwam kijkt naar haar en haar verbluffende zang op. Idina Menzel zal voor altijd een Broadway-legende zijn, en haar Tony Award bewijst het. Niemand kan het zo goed als Idina Menzel het deed… maar ze kunnen het zeker proberen.

Idina herinnerde zich: "Voor mij ging 'Rent' helemaal over uit mezelf komen, ontdekken wie ik was, de kracht leren die ik als artiest kon hebben. En 'Wicked' ging over het benutten van al die kracht. Een rolmodel zijn betekent trouw zijn aan mezelf."

Aanbevolen: