Caitlyn Jenner sluit zich aan bij JK Rowling in anti-trans-rij

Inhoudsopgave:

Caitlyn Jenner sluit zich aan bij JK Rowling in anti-trans-rij
Caitlyn Jenner sluit zich aan bij JK Rowling in anti-trans-rij
Anonim

Caitlyn Jenner heeft het debat rond transatleten die deelnemen aan vrouwensporten gewogen, door te zeggen dat ze vrouwen en meisjes wil 'beschermen'.

De transmedia-persoonlijkheid en gepensioneerde atleet heeft zich aangesloten bij 'Harry Potter'-auteur J. K. Rowling bij het ondermijnen van transrechten. Jenner's opmerkingen volgen trans-zwemmer Lia Thomas die eerder deze week een National Collegiate Athletic Association (NCAA) won, te midden van gejoel van de menigte.

Caitlyn Jenner zegt dat transatleten niet mogen concurreren in vrouwensporten

Jenner heeft onlangs haar standpunt herhaald in een interview met 'The Daily Mail' en zei: "Ik denk niet dat biologische jongens zouden moeten concurreren in vrouwensporten - we moeten vrouwensporten beschermen… dat is de bottom line."

"Ik begrijp niet hoe je onder deze omstandigheden gelukkig kunt zijn om andere meisjes te verslaan. Je moet een gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid hebben. Je kunt nog steeds van sport genieten, maar niet op een competitief niveau spelen, toch?"

Ze had er eerder dit jaar over getweet: "Ik heb vanaf het begin gezegd dat biologische jongens niet moeten concurreren met biologische meisjes…deze Woke-wereld waarin we nu leven, werkt niet."

Nadat ze kritiek had gekregen op sociale media voor haar interview, ging Jenner opnieuw naar Twitter en zei: "Ik had gewoon de ballen om op te komen voor vrouwen en meisjes in de sport."

'PinkNews' meldde dat Jenner in 2016 wel meedeed aan het golftoernooi voor vrouwen, waarbij velen op sociale media haar uitlachten vanwege haar schijnbaar hypocriete opvattingen.

"Ik respecteer [Lia's] recht op overgang en ik hoop dat ze een geweldig, geweldig leven heeft. Maar ze groeide op als een biologische jongen en ik vind het niet eerlijk dat ze meedoet aan vrouwensporten," Jenner zei over Thomas in haar chat met 'The Daily Mail'.

"Haar cardiovasculaire systeem is groter, haar hart is groter, ze heeft langere armen en benen", voegde ze eraan toe.

Lia Thomas werd geprofileerd in 'Sports Illustrated': "Ik wil jongere transatleten laten zien dat ze niet alleen zijn"

Wat Thomas betreft, de atleet werd onlangs geprofileerd in 'Sports Illustrated' en zei: "Ik wil transkinderen en jongere transatleten laten zien dat ze niet alleen zijn… ze hoeven niet te kiezen tussen wie ze zijn en de sport waar ze van houden."

In het artikel zegt Thomas dat ze zichzelf ziet als een zwemster.

"Ik ben een vrouw, net als iedereen in het team," zei ze.

"Ik heb mezelf altijd als een zwemmer beschouwd. Dat is wat ik al zo lang doe; daar hou ik van."

Ze voegde eraan toe: "Ik ga elke dag het water in en doe mijn best."

Aanbevolen: