Waarom fans denken dat Sydney Sweeney de nieuwe Dakota Johnson is

Inhoudsopgave:

Waarom fans denken dat Sydney Sweeney de nieuwe Dakota Johnson is
Waarom fans denken dat Sydney Sweeney de nieuwe Dakota Johnson is
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Sydney Sweeney een van de meest veelbelovende sterren is in de cast van HBO's Euphoria. Ze verdient niet alleen een legitieme bank en geeft ze uit, maar ze is ook een van de meest herkenbare sterren van het tienerdrama geworden, afgezien van Zendaya. Haar fans willen alles over haar weten, ook waarom ze haar vriend geheim houdt. De in de staat Washington geboren acteur (die ook haar eigen productiebedrijf is begonnen) heeft een aantal buitengewoon slimme carrièrestappen gemaakt. Maar velen van hen hebben ervoor gezorgd dat fans haar vergelijken met Fifty Shades of Grey-ster Dakota Johnson. Dat is niet bepaald een belediging. Hoewel Dakota sinds Fifty Shades Freed van 2018 langzaam uit de schijnwerpers is verdwenen, heeft ze sindsdien consequent gewerkt en is ze een waar icoon geworden. En het lijkt erop dat Sydney snel dezelfde status verdient.

De specifieke icoonstatus die Dakota al jaren heeft en die Sydney snel voor zichzelf verdient, is die van het betekenisvolle sekssymbool. Niet degene zonder dimensie, maar degene die vrouwen in staat stelt tot hun recht te komen, controle te krijgen over wat ze willen, en er tegelijkertijd voor zorgt dat iedereen die naar hen verlangt, probeert hun kaken van de vloer op te rapen. Hoewel Sydney's rol als Cassie Howard op Euphoria is vergeleken met Dakota's Anatasia Steele, is het haar meest recente rol die de sterkste vergelijkingen tussen de twee getalenteerde vrouwen heeft getrokken…

Bijgewerkt op 16 maart 2022: De overeenkomsten tussen Sydney Sweeney en Dakota Johnson blijven maar komen! Volgens een exclusief rapport van Deadline is Sydney Sweeney gecast om naast Dakota Johnson te verschijnen in de aankomende film Madam Web, die deel zal uitmaken van het Sony Marvel Universe. Deadline had eerder gemeld dat Johnson het mysterieuze Madame Web zou spelen, maar het is nog niet bekend wie Sweeney in de film gaat spelen. Sweeney voegt zich bij haar Euphoria-tegenspeler Zendaya in het Song Marvel Universe, die MJ speelde in de laatste drie Sony Spider-Man-films.

'The Voyeurs' is het nieuwe 'Fifty Shades Of Grey' en Sydney het nieuwe Dakota

Het is moeilijk om geen overeenkomsten te zien in de maniertjes en het uiterlijk van Sydney en Dakota. Beiden hebben delicate stemmen en grote doe-ogen die gewoon in je ziel staren. Filmmakers weten het, want ze blijven er vaak bij hangen als ze de kans krijgen om met deze twee talenten te werken. Maar ze hebben ook vergelijkbare carrièrekeuzes gemaakt.

Of Sydney het nu leuk vindt of niet, haar nieuwe film, The Voyeurs van Amazon, wordt constant vergeleken met Fifty Shades of Grey. Hoewel, om eerlijk te zijn, fans beweren dat het Fifty Shades Of Grey is met "een beter verhaal", aldus The Daily Mail. Terwijl Fifty Shades Of Grey even de tijd nam om het erotische thrillergebied te betreden dat Basic Instinct, Eyes Wide Shut, Disclosure en Chloe zo goed deden, draait het vanaf het begin allemaal om The Voyeurs.

Voor degenen die het niet weten, de film uit 2021 volgt een jong stel (gespeeld door Sydney en Justice Smith) die aan de overkant van een stel (Ben Hardy en Natasha Liu Bordizzo) verhuizen en verliefd worden op hun geslacht leven. Zozeer zelfs dat de verder onschuldige Pippa (Sydney's personage) afda alt in een spannende en erotische reis waar ze niet meer van terug kan komen.

Net als Fifty Shades volgt The Voyeurs een buurmeisje (letterlijk in het geval van The Voyeurs) die zichzelf verliest op een erotische reis met een dominantere man, maar er uiteindelijk haar eigen kracht doorheen vindt. In Fifty Shades is het een beetje een cheesier proces. In The Voyeurs is het een veel, veel, donkerdere.

Maar je kunt deze twee acteurs niet zomaar vergelijken voor één soortgelijk project. De waarheid is dat fans op internet dezelfde overeenkomsten zien in meerdere rollen die ze hebben gespeeld. Voor Dakota werd haar vleselijke reis gedeeltelijk verkend in Bad Times At The El Royale, A Bigger Splash en Suspiria. Voor Sydney duikt haar ongelooflijk genuanceerde, respectvolle en doordachte rol op Euphoria diep in dit onderwerp en hoe het zich verhoudt tot een verlangen om geliefd te voelen en lief te hebben. Sydney heeft dit aspect van haar acteerprestaties echter tot op zekere hoogte ook gebruikt in The White Lotus, Vikes, Everything Sucks! en Clementine.

Zowel Sydney als Dakota hebben een niche gevonden in de entertainmentindustrie. Maar in tegenstelling tot veel acteurs die in het verleden een erotische rol hebben gespeeld, hebben zowel Dakota als Sydney er een punt van gemaakt om vrouwen te spelen die niet alleen sekssymbolen zijn. In plaats daarvan verkennen ze een dieper en betekenisvoller aspect van de mensheid via hun seksualiteit.

Hoe alle intieme scènes van Sydney haar leven hebben veranderd

In een interview met Collider, Sydney en haar medespeler van Voyeurs, sprak Justice Smith over hoe het was om alle intieme scènes voor de film op te nemen. Sydney legde uit dat ze dacht dat de scènes krachtig waren, hoewel ze herhaalde wat veel beroemdheden zeggen over seksscènes, dat ze lang niet zo hot zijn om te maken als om naar te kijken.

"Het is een zakelijke transactie. Iedereen is er om te werken", legde Sydney uit. "Er is niets sierlijks aan. Er is letterlijk een man die een giek vasthoudt [microfoonstick boven je hoofd tijdens de intieme momenten]."

Hoewel het filmen van dit soort scènes niet zo aantrekkelijk is voor Sydney voor degenen die kijken, heeft het haar emotioneel geholpen. Tijdens een interview met Good Morning America besprak Sydney hoe het fotograferen van Euphoria, met name alle intieme scènes in de show, daadwerkelijk heeft geholpen met haar lichaamsdysmorfie.

"Ik ben zeker vrijer en zelfverzekerder geworden met mijn lichaam", legde Sydney uit aan GMA. "Ik heb absoluut geworsteld met veel lichaamsdysmorfie en ik ben zelfbewust geweest en beoordeelde mezelf op een erg zieke, harde manier. Maar met Cassie is alles in het openbaar en ik heb daar geen controle over. Dus het heeft me op een therapeutische, rare manier geholpen om mijn lichaam op een andere manier te accepteren, want zelfs toen ik jonger was, had ik borsten op de middelbare school. En ik werd er vreselijk voor gepest omdat niemand anders de puberteit had doorgemaakt. En dus haatte ik mijn lichaam. Dus het hebben van een personage als Cassie en het omarmen ervan is heel krachtig voor mezelf geweest."

Aanbevolen: