Fans zijn enthousiast K-Pop heeft de mode-industrie overgenomen

Inhoudsopgave:

Fans zijn enthousiast K-Pop heeft de mode-industrie overgenomen
Fans zijn enthousiast K-Pop heeft de mode-industrie overgenomen
Anonim

In een tijd waarin alleen Hollywood-sterren en westerse supermodellen werden geselecteerd als gezichten van high-end merken, begon de opkomst van K-popartiesten in westerse landen de popcultuur te beïnvloeden.

Een paar jaar vooruit, en hun waanzinnige populariteit heeft ertoe geleid dat veel Koreaanse artiesten de rol van modeambassadeurs hebben overgenomen.

K-Pop Is The Korean Wave (Hallyu)

Seoul is een van de grootste modecentra vanwege de populariteit van Koreaanse muziekartiesten en de impact ervan, niet alleen landelijk maar wereldwijd: K-popsterren staan bekend om meer dan alleen hun zang en choreografie.

Terwijl K-pop naam blijft maken in het Westen, hebben K-popsterren niet alleen een hand in de muziekindustrie, maar ook in de mode-industrie.

Na de populariteit van K-popsterren op het muziekpodium, beïnvloedt en domineert de Koreaanse mode de mode-industrie, doorbreekt het de barrières en maakt het haar internationale aanwezigheid.

Hun impact is zo groot dat het niet alleen andere muzikanten en hun fans inspireert, maar ook de grootste modemerken ter wereld, en hun fans zien het graag.

Ze zijn niet alleen uitgenodigd om op de eerste rijen van Fashion Week te zitten, maar sommigen van hen zijn merkambassadeurs geworden van high-end modehuizen zoals Louis Vuitton, Saint Laurent en Chanel.

K-Pop Stars worden modeambassadeurs

Louis Vuitton heeft zeven nieuwe leden gescout voor het merk en dat zijn toevallig leden van de populairste boyband ter wereld: het gevoel voor mode en de populariteit van BTS hebben de aandacht getrokken van veel merken.

Aangezien BTS in het verleden geen merksponsoring accepteerde omdat ze meerdere ontwerpers wilden dragen die ze graag droegen in hun muziekvideo's en off-schedules, hebben de leden van BTS zich officieel aangemeld bij het Franse modehuis.

BTS is niet de enige groep die ophef maakt. Alle leden van BLACKPINK werden door verschillende merken genoemd om hen te vertegenwoordigen. Niet zomaar een merk, maar de grootste namen in de mode-industrie!

Omdat ze allemaal verschillende stijlen hebben, zijn de vier grote modefiguren geworden die veel van de nieuwe trends hebben beïnvloed. Omdat ze het gezicht zijn van zulke grote Parijse modehuizen, hebben de meisjes hun macht (en het bereik van K-Pop-invloed) laten zien.

De allereerste Koreaan zijn die een collectie onder zijn naam heeft met een van de grootste modemerken ter wereld, is een prestatie die Kai van EXO van zijn bucketlist heeft afgevinkt.

De trendsetter in K-pop vertegenwoordigt het merk sinds 2019 en heeft het merk geboeid met zijn visuals, waardoor het merk de zanger als een 'inspirerend gezicht' beschouwt.

AESPA, een meidengroep die debuteerde in 2020, heeft al krachtige en modieuze bewegingen gemaakt met Givenchy. Het heeft niet lang geduurd voordat ze het gezicht van een bekend merk werden, aangezien ze ook de eerste K-popartiest werden waarmee het merk ooit heeft samengewerkt.

De meiden hebben bewezen dat een lange en succesvolle carrière niet nodig is om het gezicht van een luxemerk te worden.

Mode gedragen door K-Pop-artiesten is uitverkocht

'Idols' worden geobserveerd door hun geïnvesteerde fandoms. Elke outfit die door een K-popidool wordt gedragen, heeft fans die uit hun dak gaan, en het is geen verrassing als het binnen enkele dagen (zo niet uren) uitverkocht is.

Er werd gemeld dat Jimin, een lid van BTS, ervoor zorgde dat de items van de outfits die hij droeg voor de uitgave van januari 2022 van Vogue Korea in samenwerking met Louis Vuitton volledig uitverkocht waren, inclusief een blouson met monogram naar schatting kosten $ 8, 212. Het is duidelijk dat fans geobsedeerd zijn, alles over Jimin willen weten en zich ook als hem willen kleden.

K-popidolen dragen deze luxe goederen tijdens evenementen, luchthavens en evenementen, en foto's van Jennie van BLACKPINK in high-end outfits verdienen veel aandacht.

Lisa en Jennie van BLACKPINK staan bekend als K-popidolen die items lijken uit te verkopen wanneer hun fans erachter komen waar hun outfits en accessoires vandaan komen.

Vanwege de invloed die K-pop heeft in de mode-industrie, hebben merken een piek in hun verkoop gezien sinds de zangers aan deze luxe merken werden gekoppeld.

Fans kopen dezelfde of vergelijkbare items om zich te kleden als hun favoriete K-popsterren, wat eens te meer bewijst dat hun modekeuzes net zo impactvol zijn als hun liedjes.

Hun fans hebben ze door hun stijlen en esthetiek vermengd met hun eigen persoonlijkheden, waardoor ze een beetje K-Pop in hun dagelijks leven hebben gebracht.

Aanbevolen: