20 Originele zwemshows voor volwassenen die niemand zich herinnert (en 10 die overschat zijn)

Inhoudsopgave:

20 Originele zwemshows voor volwassenen die niemand zich herinnert (en 10 die overschat zijn)
20 Originele zwemshows voor volwassenen die niemand zich herinnert (en 10 die overschat zijn)
Anonim

Hoewel The Simpsons zich richtte op een voorheen genegeerde markt van animatiefans voor volwassenen en tieners, had niets een grotere invloed op de ontwikkeling van animatie voor volwassenen dan het populaire nachtprogramma van Cartoon Network, Adult Swim. Sinds de première in 2001 heeft Adult Swim westerse animatie onderverdeeld in twee verschillende categorieën: de door Disney beïnvloede helft gericht op kinderen en de door Adult Swim beïnvloede helft gericht op een ouder publiek. In relatief korte tijd heeft Adult Swim zijn eigen unieke merk van cartoon-entertainment ontwikkeld, een combinatie van surrealisme, anti-humor en slechte animatie. Ten goede en ten kwade heeft Adult Swim consequent de grenzen verlegd van hoe raar tv kan worden terwijl het nog steeds mainstream is. Hoewel Adult Swim zich heeft uitgebreid en een aantal live-actieshows heeft gemaakt, wijkt hun live-actiemateriaal zelden af van het pad dat door hun tekenfilms is gesmeed.

Natuurlijk zal elk succesvol netwerk naast de hits missen. Voor elk groot succes dat Adult Swim heeft gehad, heeft het drie of vier shows geproduceerd die een seizoen of minder duurden. Bovendien heeft de populariteit van sommige zwemshows voor volwassenen ertoe geleid dat ze op zijn minst een beetje overschat zijn. Met dat in gedachten zijn hier 20 originele zwemshows voor volwassenen die niemand zich herinnert (en 10 die overschat zijn).

30 Niemand herinnert zich: Lucy, Daughter Of The Devil

Afbeelding
Afbeelding

Adult Swim heeft een merk opgebouwd uit culturele overtredingen en wat is er meer grensoverschrijdend dan een show met de Antichrist als sympathieke protagonist? Misschien zou zo'n uitgangspunt in een vroeger tijdperk veel grensoverschrijdender zijn, maar het bleef trouw aan de anarchistische geest van Adult Swim.

Het uitgangspunt van de show had voor veel gelach kunnen zorgen, maar ze kwamen nooit, waardoor de show na slechts elf afleveringen werd geannuleerd.

29 Overschat: Family Guy

Afbeelding
Afbeelding

Family Guy blijft een van de meest polariserende shows in de geschiedenis van de televisie. Zelfs de meest fervente fans van de show moeten zich realiseren dat het geen bastion van slim schrijven is, en het is vaak gebaseerd op clichés, goedkope grappen en stereotypen. Fans genieten van die aspecten van Family Guy, maar de tegenstanders vinden dat de show steeds meer formule-achtig en moe wordt.

Family Guy's stafschrijvers moeten leren dat de karakters van een tv-show op zijn minst een beetje sympathiek moeten zijn om het te laten werken en dat slechte smaak niet inherent grappig is.

28 Niemand herinnert zich: Mary Shelly's Frankenhole

Afbeelding
Afbeelding

Mary Shelley's Frankenhole was een kortstondige televisieserie waarin elke aflevering draaide om een beroemde historische figuur of fictief personage die naar Victor Frankenstein ging voor hulp met een probleem dat ze hebben. De meeste humor in de show is scatologisch of richt zich op geliefde mannen en vrouwen uit de geschiedenis.

Het is een platgetreden terrein voor zwemmen voor volwassenen. Wat de serie deed opvallen, was de blokkerige stop-motionanimatie die doet denken aan het werk van Rankin/Bass Entertainment.

27 Overschat: Rick en Morty

Afbeelding
Afbeelding

Rick and Morty heeft een aantal goed uitgewerkte personages en geweldige grappen. Het basale nihilisme van de universiteitsjongen is echter lang niet zo briljant als zijn fans het zien, en de sciencefiction-tropen die het gebruikt zijn allemaal zo oud als de heuvels. Hoe moeilijk het voor sommigen ook is om te horen, de aflevering waarin Rick zichzelf zonder reden in een augurk verandert, is in het minst niet grappig of slim.

Het feit dat het een van de meest iconische televisie-afleveringen van het afgelopen decennium is geworden, maakt deze Gouden Eeuw van de tv een beetje minder gouden.

26 Niemand herinnert zich: Moral Orel

Afbeelding
Afbeelding

Er is nog een show die vooral memorabel is vanwege de animatiestijl. De show viel een aantal zeer voor de hand liggende veilige doelen aan - christelijk fundamentalisme en Midden-Amerikanen.

Er was echt iets slims aan: de show was geanimeerd in de stijl van de populaire evangelische stop-motionserie, Davey en Goliath, waarbij Orel van Moral Orel zo sterk op Davey van Davey en Goliath leek waar de producers van Davey en Goliath Cartoon Network misschien willen aanklagen, als ze maar het geld hadden.

25 Overschat: The Venture Bros

Afbeelding
Afbeelding

The Venture Bros.is een show die duidelijk is geschreven door mensen die veel Amerikaanse populaire cultuur hebben geabsorbeerd zonder er veel over te zeggen. De serie verwijst naar alles van The SCUM Manifesto en The Village People tot Johnny Quest en Scooby-Doo, Where Are You? maar wordt zelden gelachen om te verwijzen naar deze fenomenen van de popcultuur.

Deze problemen worden niet verholpen door de lelijke tekenstijl van de show.

24 Niemand herinnert zich: God, de duivel en Bob

Afbeelding
Afbeelding

Ongeacht iemands gevoelens over religie, God en de duivel zijn twee eindeloos fascinerende figuren om over te schrijven. God, the Devil and Bob bereikt echter niet de artistieke hoogten van John Miltons Paradise Lost en Paradise Regained. Het bereikt niet eens de dieptepunten van Rosemary's Baby.

De cartoon werd na slechts dertien afleveringen geannuleerd, deels vanwege een onder druk staande campagne die was georkestreerd door religieuze activisten, maar ze hadden het net zo goed kunnen negeren.

23 Overschat: Aqua Teen Hunger Force

Afbeelding
Afbeelding

Dwaasheid kan soms slim zijn - iedereen die films als Airplane of The Kentucky Fried Movie heeft gezien, weet dat. Aqua Teen Hunger Force is het bewijs dat domheid gewoon dom kan zijn.

Cartoon Network was zich er blijkbaar van bewust dat het belangrijkste publiek tieners en twintigers zijn die graag rondhangen en giechelen met hun vrienden terwijl ze de munchies hebben, dus natuurlijk zijn de hoofdpersonen van Aqua Teen Hunger Force een antropomorfe gehaktbal en een antropomorfe milkshake. Als er iets de moeite waard was in dat uitgangspunt, vond de show het niet.

22 Niemand herinnert zich: Verplaatst

Afbeelding
Afbeelding

Reality-televisie is vanaf het begin het onderwerp van satire geweest. De allereerste realityshow, An American Family, was het doelwit van de veelgeprezen komedie Real Life van Albert Brooks, die slechts een paar jaar na de annulering van An American Family werd uitgebracht. Sindsdien is reality-tv het onderwerp geweest van alles, van Saturday Night Live-sketches tot The Truman Show.

Het feit dat Adult Swim's Delocated, een nep-realityshow over een man in het getuigenbeschermingsprogramma, in staat was om lachen te redden toen het onderwerp zo wijdverbreid was, is een bewijs van de kwaliteit ervan.

21 Niemand herinnert zich: The Oblongs

Afbeelding
Afbeelding

The Oblongs was zo impopulair dat het niet een heel seizoen duurde - er zijn slechts acht van de dertien afleveringen van de serie ooit uitgezonden. Hoewel de volledige serie voor fans op dvd werd uitgebracht, trok de show nooit veel publiek, wat echt jammer is.

De show ging over een familie van mensen die gemuteerd zijn door de straling die door de hogere klassen naar hun stad is gebracht, een commentaar op sociale stratificatie en de minachting van de elite voor het milieu.

20 Niemand herinnert zich: Tom gaat naar de burgemeester

Afbeelding
Afbeelding

Tom gaat naar de burgemeester is waarschijnlijk het minst geanimeerde animatieprogramma aller tijden. De personages van de show worden afgebeeld via foto's van de cast van de show met verschillende gezichtsuitdrukkingen die door een filter zijn geplaatst, waardoor ze een stijve en goedkope look krijgen.

Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, het is een look die ongetwijfeld aansluit bij de vreemde humor van het komische sterduo van de show, Tim Heidecker en Eric Wareheim. Hoewel de show polariseert, slaagt het er nog steeds in om vreemd te zijn op een netwerk dat is gebouwd op vreemd zijn - een echte prestatie.

19 Niemand herinnert zich: Mission Hill

Afbeelding
Afbeelding

Als Mission Hill niet wordt herinnerd, komt dat omdat mensen smaak hebben. De show ging over een reeks kinderloze volwassen vrienden die in hetzelfde flatgebouw wonen. Behalve dat het geanimeerd was, deed het weinig om zich te onderscheiden van soortgelijke sitcoms als Seinfeld, Friends of How I Met Your Mother, behalve dat het de charmes van een Jerry Seinfeld of een Jennifer Aniston miste.

Het beste van de show was de soundtrack, die regelmatig muziek bevatte van populaire artiesten als Culture Club en Dolly Parton, naast indie-darlings als Cake en Basement Jaxx.

18 Overschat: Squidbillies

Afbeelding
Afbeelding

Squidbillies is een show over een familie van redneck-stereotypen, met een van de zonen als de stem van de rede van de show. En het zijn allemaal inktvissen zonder aanwijsbare reden buiten de al lang bestaande en aantoonbaar beperkende obsessie van Adult Swim met het ongebruikelijke.

Terwijl de King of the Hill met hetzelfde thema Midden-Amerika viert en zachtjes satiriseert, is Squidbillies een show gemaakt met onaantrekkelijk-g.webp

17 Niemand herinnert zich: nieuwslezers

Afbeelding
Afbeelding

Nieuwslezers lijkt vaag op de populaire Weekend Update-schets van Saturday Night Lives, uitgerekt tot een heel programma. In plaats van commentaar te geven op actuele gebeurtenissen, die steeds meer het brood en boter van Saturday Night Live zijn geworden, was nieuwslezers fictief materiaal dat alleen in zijn eigen universum bestond.

Een deel van de oproep was een indrukwekkend optreden van Ray Wise..

16 Niemand herinnert zich: Eagleheart

Afbeelding
Afbeelding

Eagleheart was een parodie op politieprocedures die slechts vierendertig afleveringen duurde. Dat is niet zo erg als sommige van de shows op deze lijst, maar Eagleheart had misschien langer geduurd, ware het niet dat het werd uitgezonden in een tijd dat politieshows niet bijzonder populair waren.

Een groot deel van het Adult Swim-publiek was waarschijnlijk niet eens bekend met het hoofddoel van de satire van de show, de Chuck Norris-serie, Walker Texas Ranger; het publiek van het netwerk kende de heer Norris in ieder geval alleen via memes.

15 Niemand herinnert zich: NTSF: SD: SUV

Afbeelding
Afbeelding

Nee, die titel is niet het resultaat van iemand die willekeurig op een toetsenbord klopt. Cartoon Network maakte nog een parodie op politieprocedures genaamd NTSF: SD: SUV - de titel van de show moest de acroniem-zware titels van shows als Law & Order: SVU en CSI: Miami hekelen.

Die titel is maar matig grappig en dat is ongeveer net zo geestig als de show ooit wordt. NTSF: SD: SUV had niets te bieden dat Eagleheart niet had, daarom werd het snel geannuleerd.

14 Overschat: The Eric Andre Show

Afbeelding
Afbeelding

De Eric Andre Show heeft de wereld memes gegeven die best goed zijn, wat memes betreft. Dat betekent niet dat het bijzonder de moeite waard is om te programmeren. Soms voelt The Eric Andre Show aan als Tim en Eric Awesome Show, Good Job verwaterd voor een publiek dat Tim en Eric's stijl van surrealistische komedie een beetje te avant-garde vond voor hun smaak.

Andre heeft laten zien dat hij getalenteerd is door een aantal van zijn minder prominente rollen, dus hij kan, en hopelijk zal hij de zaken opvoeren voor het komende vijfde seizoen van deze show.

13 Niemand herinnert zich: de pyjama's

Afbeelding
Afbeelding

The PJs was een kortstondige sitcom, mede gemaakt door Eddie Murphy. Het bevatte enkele van de meest unieke stop-motion-tv-animaties aller tijden. Dat maakt de animatie niet per se goed. In feite was het uiterlijk van de show vaak grotesk maf, zoals veel van de personages die Murphy heeft gespeeld, zoals Nutty Professor 2: The Klumps en Norbit.

De show zelf was niets bijzonders, maar het had een schokkend goede soundtrack met bijdragen van een van de grootste sterren van de hiphop en R&B van eind jaren negentig.

12 Niemand herinnert zich: The Heart, She Holler

Afbeelding
Afbeelding

The Heart, She Holler was een poging om de Zuid-gotische traditie te mengen met soapseries en surrealistische humor. Het is alsof een toneelstuk van Tennessee Williams werd omgezet in een serie door de schrijvers achter de cult-klassieke soapparodie uit de jaren 80, Soap.

Mel Brooks zei ooit dat een parodist moet houden van de doelwitten van hun grappen, anders komen ze bitter en onaangenaam over. The Heart, She Holler lijkt niet veel om de grootsheid en complexiteit van de Zuid-gotische traditie te geven. Sterker nog, het lijkt er een hekel aan te hebben. Kijkers hebben (terecht) de show niet met veel zuidelijke gastvrijheid opgenomen en het werd na drie seizoenen geannuleerd.

11 Niemand herinnert zich: Toonheads

Afbeelding
Afbeelding

Toonheads kwam het dichtst in de buurt van Cartoon Network ooit bij de programmering van Turner Classic Movies, en dat is een goede zaak. De serie zond een reeks korte tekenfilms uit van meesters van de vorm zoals Tex Avery, Chuck Jones, de Fleischer Brothers en Friz Freleng, naast commentaar over hun creatie.

Het was een geweldige manier om deze klassieke tekenfilms aan een nieuwe generatie voor te stellen en een geweldige manier voor Cartoon Network om hulde te brengen aan de reus op wiens schouders ze stonden. Kon deze serie maar opnieuw worden uitgevonden!

Aanbevolen: