11 van de nepste HBO-shows (en 9 die veel te echt voelen)

Inhoudsopgave:

11 van de nepste HBO-shows (en 9 die veel te echt voelen)
11 van de nepste HBO-shows (en 9 die veel te echt voelen)
Anonim

In de afgelopen decennia heeft HBO programma's van goede kwaliteit uitgebracht. Toen de premiumzender in de jaren zeventig voor het eerst tot stand kwam, vertoonde het alleen films aan klanten met een abonnement. Klanten konden ook sporten krijgen die geen enkel ander kanaal had (zoals de beroemde bokswedstrijd "Thrilla in Manila" tussen Muhammad Ali en Joe Frazier), waardoor het zich onderscheidde. Het steeg in de jaren '80 en in de jaren '90 begon het zijn eigen originele shows te lanceren.

Tegenwoordig produceert HBO de meest boeiende originele shows van alle netwerken samen en heeft het talloze prijzen gewonnen voor programmering. Hoewel de overgrote meerderheid van hen geweldig is, zijn sommigen van hen, nou ja, een beetje aan de nepkant.

Hier zijn 11 HBO-programma's die op de valse lijn vallen, en 8 die te echt voor woorden zijn.

20 Zo nep: Game of Thrones

Afbeelding
Afbeelding

Begrijp ons niet verkeerd - Game of Thrones was de meest boeiende en verbazingwekkende show ter wereld, maar toen de meeste mensen het zouden beschrijven, gebruikten ze vaak de woorden "draken" en "drieogige raven" en dergelijke. Oké, het IS dus een fantasieshow, maar dat betekent niet dat het zijn tijd niet ver vooruit was qua verhaallijn.

19 Too Real: Six Feet Under

Afbeelding
Afbeelding

Het drama over een familie die een uitvaartcentrum runt in Los Angeles is gevaarlijk verontrustend en gaat over de complexiteit van de dood van alledag. De Fisher-familie bestaat uit personages die maar al te echt zijn en in feite zijn opgevoed om de val uit de dood aan te pakken, zozeer zelfs dat ze er vreemd verdoofd voor zijn geworden.

18 Zo nep: seks en de stad

Afbeelding
Afbeelding

Je wilt dat het publiek gelooft dat een schrijver, die maar één keer per week een ENKELE column schrijft, het zich kan veroorloven om niet alleen in Manhattan te huren, maar ook designerkleding te betalen, en haar nachtleven door te feesten met haar vrienden? Dit was het uitgangspunt van een show die zich concentreerde op Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) en haar drie beste vrienden (die trouwens veel betere banen hadden). Oké, zeker.

17 Too Real: The Wire

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de dramaserie meer dan 10 jaar geleden eindigde, blijft The Wire een meesterwerk in de televisiewereld. Het richt zich op de onderbuik van B altimore door zowel de ogen van wetshandhavers als de ogen van criminelen. Het verdiende talloze Emmy-awards en schoot Dominic West, Michael K. Williams en een aantal anderen naar roem.

16 Zo nep: Westworld

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel deze show waanzinnig briljant is, bidden we dat het geen blik is in een verre toekomst voor de wereld waar je kunstmatige intelligentie niet echt kunt onderscheiden van echte mensen. De show met Evan Rachel Wood, Thandie Newton en Jeffrey Wright is zeker aanlokkelijk en slim, maar het is geen wereld waarin we willen leven.

15 Te echt: Euforie

Afbeelding
Afbeelding

Het drama Euphoria ging dit jaar in première en kreeg lovende kritieken dankzij een realistische weergave van een tiener in een zeer technologisch tijdperk. De show met in de hoofdrol Zendaya, de nieuwe komst Hunter Schafer en Sydney Sweeney, is notoir moeilijk om naar te kijken, vooral als je een ouder bent van een tiener. Het is erg brutaal en eye-openend op een vreemd mooie manier.

14 Zo nep: True Blood

Afbeelding
Afbeelding

Deze fantasie-/horrorserie ging in première in 2008 toen heel Hollywood die 'vampierkick' leek te hebben die de Twilight-boeken leken te beginnen. En hoewel het VEEL beter was dan die boeken (en films), draaide het nog steeds, nou ja, om vampiers. Het hielp dat de cast (Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell) geweldig was.

13 Te echt: echtscheiding

Afbeelding
Afbeelding

Deze komedie laat zowel de donkere als de lichte kanten zien van wanneer een huwelijk na zoveel jaren gewoon stukloopt en hoe je in de nasleep daadwerkelijk kunt functioneren met het gezin dat je samen hebt gevormd. In de show schitteren Sarah Jessica Parker en Thomas Haden Church als Frances en Robert, het echtpaar wiens huwelijk langzaam aan het mislukken is en hun therapiesessies.

12 Zo nep: The Sopranos

Afbeelding
Afbeelding

The Sopranos zal de geschiedenis ingaan als een van de beste, meest complexe shows op televisie, maar dat betekent niet dat ALLES klopte. De show, gebaseerd op het persoonlijke leven van Tony Soprano (James Gandolfini) en het gepeupel, leek de Italiaanse Amerikanen van streek te maken die beweerden dat de show hen stereotypeerde en helemaal niet levensecht was.

11 Te echt: Tsjernobyl

Afbeelding
Afbeelding

De miniserie die eerder dit jaar in première ging, was gericht op de gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl die plaatsvond in april 1986. De show concentreerde zich op de gruizige aspecten die plaatsvonden tijdens de gevolgen en hoe de regering probeerde verslag uit te brengen het op. Het is vandaag de dag nog steeds waanzinnig controversieel omdat de regering nog steeds beweert dat de dingen NIET zo erg waren als ze leken.

10 Zo nep: VEEP

Afbeelding
Afbeelding

VEEP, een politieke satire gebaseerd op Julia Louis-Dreyfus' grofgebekte vice-president Selina Meyer en haar chaotische staf van evenzo smerige karakters. Louis-Dreyfus won zoveel Emmy's voor haar vertolking van Meyer, maar veel van de scenario's in de show lijken een beetje te ongeloofwaardig voor woorden. Maar desalniettemin was het een geniale show.

9 Zo nep: de restjes

Afbeelding
Afbeelding

Creatief was deze show op zichzelf al episch. Realistisch? Mwah, niet zo veel. De show gaat over hoe de wereld op zoek is naar, wat zij noemen, het "plotselinge vertrek", waar twee procent van de wereldbevolking plotseling verdween. Natuurlijk geloven religies dat het een soort oogst is, aangezien de show zich richt op de familie Garvey en hun gevolgen van het evenement.

8 Too Real: Silicon Valley

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit in de technische sector hebt gewerkt of technische mensen kent, weet je dat de personages in deze specifieke komedie perfect zijn. De show is eigenlijk gebaseerd op het leven van mede-maker Mike Judge als ingenieur in Silicon Valley in de jaren 80. De show draait om een groep die probeert geld te verdienen met een app die ze hebben gemaakt.

7 Zo nep: meisjes

Afbeelding
Afbeelding

De show Girls was gewoon Sex and the City voor millennials. De show, gemaakt door Lena Dunham, ging over een aspirant-schrijver en haar vriendengroep die in New York woonden. Natuurlijk is het net zo onrealistisch als SATC was in termen van de levensstijl van de personages. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het notoir moeilijk was om naar te kijken vanwege de persoonlijkheden van elk personage.

6 Te echt: onzeker

Afbeelding
Afbeelding

De komedie Insecure wordt geprezen als een 'al te echt' meesterwerk dat draait om twee beste vrienden die omgaan met de ongemakkelijkheid van het dagelijks leven. De show is gemaakt door zijn ster, Issa Rae, die de ontberingen wilde laten zien die gepaard gaan met het zijn van een zwarte vrouw in de moderne wereld.

5 Zo nep: de jonge paus

Afbeelding
Afbeelding

Dit drama met Jude Law in de hoofdrol ging over de allereerste Amerikaanse paus die werd gekozen. Het punt is, hij is zo mysterieus als ze komen en vanwege dit en het feit dat hij zo erg jong is, heeft hij de verkeerde soorten volgers aangetrokken - of is hij het die eigenlijk het "verkeerde type" is? Hoe dan ook, het is een nep-premisse en het is onwaarschijnlijk dat het HELEMAAL zal gebeuren.

4 Too Real: The Comeback

Afbeelding
Afbeelding

We kennen Lisa Kudrow als de duizelige Phoebe van Friends-faam, maar in The Comeback speelt ze een actrice op de B-lijst die wanhopig probeert haar carrière in Hollywood nieuw leven in te blazen, dus besluit ze de reality-tv-route te nemen (zoals de meeste B-lijstacteurs die van de radar zijn gevallen wel). Niet alleen dat, maar ze probeert wanhopig haar jeugd vast te houden, wat ook behoorlijk typisch is.

3 Zo nep: Big Little Lies

Afbeelding
Afbeelding

Big Little Lies is een fenomenaal boeiende show met een geweldige cast en een geweldige verhaallijn - ik heb maar één waarschuwing: als je ooit in Monterrey Bay in Noord-Californië bent geweest, weet je dat huizen niet precies kunnen zijn DIRECT op het strand zoals sommigen in deze show (kom erachter, sommige scènes zijn opgenomen in Zuid-CA) vanwege de sterke golven.

2 Zo nep: Ballers

Afbeelding
Afbeelding

Deze show richt zich op het glamoureuze leven van de sportwereld vanuit de ogen van een voormalig voetballer die manager is geworden (gespeeld door de Rock). Hoewel hij in de duistere kant van de rijkdom en roem graaft die gepaard gaat met jonge atleten, is het een beetje te vergezocht en voelt het als een spin-off van Entourage.

1 Too Real: Opvolging

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel door de ogen van je gemiddelde, alledaagse hardwerkende persoon, opvolging misschien een beetje vergezocht is. Maar in werkelijkheid is het hoe miljardairs met te veel tijd aan hun handen daadwerkelijk handelen (om nog maar te zwijgen van hoe ze met hun familieleden spelen, zoals deze specifieke show laat zien). Bovendien is het ook duister hilarisch.

Referenties: hbo.com, imdb.com, tvguide.com, indiewire.com, ew.com

Aanbevolen: