Waarom 'House Of The Dragon' en wat te verwachten van de Game Of Thrones Spin-off

Inhoudsopgave:

Waarom 'House Of The Dragon' en wat te verwachten van de Game Of Thrones Spin-off
Waarom 'House Of The Dragon' en wat te verwachten van de Game Of Thrones Spin-off
Anonim

Als je het je herinnert, was HBO zich aan het voorbereiden om aan verschillende spin-offs voor Game of Thrones te werken. Destijds was seizoen 8 nog niet uitgebracht en Game of Thrones had niet veel controverse gekregen over het laatste seizoen. HBO had gewerkt aan een cursus voor de prequel-serie die zich zou concentreren op de voorouders van Daenerys Targaryen. Dus zelfs toen een piloot werd gefilmd, legde HBO-president Casey Bloys uit waarom de eerste spin-off van Game of Thrones werd geannuleerd.

Daar komen we op terug, maar je moet weten dat Jane Goldman erbij betrokken zou zijn, een cast met beroemdheden als Naomi Watts, Naomi Ackie uit Star Wars: The Rise of Skywalker, evenals Miranda Richardson, die verschillende Academy Award-nominaties, Oscar-nominaties, verschillende BAFTA-nominaties en winnaar van de ondersteunende actrice BAFTA-prijs heeft ontvangen.

Een piloot, een geweldige scenarioschrijver en cast, maar het werd geannuleerd, en HBO gaf geen commentaar op de redenen waarom dit gebeurde totdat Casey Bloys tussenbeide kwam en uitriep: "Jane Goldman was een belangrijke verandering omdat er te veel veel uitvinding."

De prequel waaraan zal worden gewerkt getiteld House of the Dragon, heeft tekst en geschiedenis voor die tijd, het heeft details waar aan kan worden gewerkt, een begrijpelijk verhaal dat gemakkelijk kan worden omgezet in een succesvolle serie. Velen zijn het ook eens met deze benadering, aangezien Game of Thrones zijn voorsprong begon te verliezen zodra het tv-programma uit de boeken werd afgeleid.

Afbeelding
Afbeelding

Dus het is begrijpelijk, George R. R. Martin heeft jaren gewijd aan het schrijven van deze geweldige saga, en dergelijk bronnenmateriaal is niet gemakkelijk om zo snel te doen.

House of the Dragon, bijvoorbeeld, is het verhaal van een boek genaamd Fire and Blood. Het richt zich in enorm detail op de geschiedenis van Huis Targaryen meer dan driehonderd jaar voordat de gebeurtenissen in Game of Thrones plaatsvonden.

Afgezien van het gebrek aan tekstmateriaal, zou het budget voor de andere prequel te extravagant zijn geweest, zelfs voor Game of Thrones.

Het is te vroeg om te zeggen, maar voorlopig heeft Casey Bloys van HBO bevestigd dat House of the Dragon ergens in 2022 zal worden uitgezonden.

Dus wat kunnen we verwachten van House of the Dragon

Afbeelding
Afbeelding

Nog twee jaar niets.. Veel kijkers zijn overgestapt om andere shows te bingewatchen, maar het v alt niet te ontkennen dat het briljante schrijven en verhalen vertellen kijkers ongetwijfeld missen in de eerste seizoenen van Game of Thrones. Onlangs heeft HBO wat informatie gedeeld over de nieuwe spin-off, die is gemaakt door George R. R. Martin en Ryan J. Condal.

Er werd wat geografie gedeeld, namelijk: Dragonstone, Slaver's Bay, Valyria, Summerhall en Crownlands. De serie zal ook 10 afleveringen bevatten.

Een ander belangrijk detail is dat, in tegenstelling tot GOT, dat is gebaseerd op het verhalende boek A Song of Ice and Fire, deze nieuwe show gebaseerd zal zijn op Fire and Blood, dat meer op een Targaryen-geschiedenisboek lijkt dan op een verhaal. Er is dus geen risico op overlappende details of tegenstrijdige verhalen tussen het boek en de show.

Het boek zou uit twee delen moeten bestaan, maar tot nu toe is alleen het eerste deel uitgebracht. HBO heeft genoeg materiaal voor een paar seizoenen, maar tot nu toe zijn er slechts 10 afleveringen aangekondigd.

Sommigen theoretiseren dat het hele boek het onderwerp van de serie zou kunnen zijn, terwijl anderen denken dat het zich vooral zou richten op de verovering van Aegon Targaryen, of Dance of the Dragons, dat verreweg het meest relevante thema heeft voor dat van GOT, burgeroorlog, en helden en schurken aan alle kanten van de oorlog.

Aangezien draken de leidende kracht achter elke Targaryen zijn, kunnen we er gerust vanuit gaan dat we ze weer zullen zien.

We zullen ook veel zien van Miguel Sapochnik, een regisseur die populair werd door zijn eerste twee Game of Thrones-afleveringen: The Gift en Hardhome, waarbij de laatste een van de beste afleveringen in de hele serie is.

Hij was echter niet aanwezig tijdens seizoen 7 omdat hij bezig was met de pilot-aflevering voor Netflix's Altered Carbon. Sapochnik regisseerde ook Battle of the Bastards, The Winds of Winter, The Long Night en The Bells, allemaal cruciale afleveringen in de serie.

House of the Dragon is de eerste keer dat Sapochnik als showrunner voor een serie zal werken, en vervolgens het eerste project in zijn "algemene deal waarbij hij inhoud zal ontwikkelen en produceren voor zowel HBO als HBO Max", aldus The Hollywood Reporter.

Aanbevolen: