10 filmsterren die overstapten naar tv en daar bleven

Inhoudsopgave:

10 filmsterren die overstapten naar tv en daar bleven
10 filmsterren die overstapten naar tv en daar bleven
Anonim

Veel acteurs en actrices beginnen op televisie en maken vervolgens de grote sprong naar films. Er zijn echter tal van beroemdheden die het tegenovergestelde hebben gedaan - beginnen op het grote scherm en in plaats daarvan de sprong naar het kleine scherm maken. Het zou je verbazen als je ontdekt dat veel van je favoriete filmsterren hebben besloten om hun carrière een andere wending te geven en de overstap naar de televisie te maken.

In sommige gevallen hebben deze beroemdheden zo nu en dan een film gemaakt, maar ze zijn voor het grootste deel op televisie gebleven en zijn zelf televisiesterren geworden. Voor de meeste van deze beroemdheden was de overstap naar televisie een geweldige carrièrekeuze, zozeer zelfs dat ze besloten hebben om de rest van hun carrière op het kleine scherm te blijven.

10 Angela Bassett

Angela Bassett maakte de overstap naar TV
Angela Bassett maakte de overstap naar TV

Angela Bassett is een geweldige actrice die speelde in enkele van onze favoriete films zoals Mission: Impossible - Fallout en Black Panther. Hoewel ze het goed deed in die films op het grote scherm, heeft Angela de afgelopen jaren echt geschenen op het kleine scherm. De actrice verscheen in een paar seizoenen van American Horror Story en werd al snel een favoriet bij de fans in de show. Meest recentelijk speelde Angela in de nieuwe populaire tv-show 9-1-1 als Athena Grant, een politieagent die reageert op krankzinnige 911-oproepen.

9 Zach Galifianakis

Zach Galifianakis maakte de overstap naar TV
Zach Galifianakis maakte de overstap naar TV

Natuurlijk kennen we Zach Galifianakis uit een aantal verschillende films, maar zijn meest memorabele film is toch wel The Hangover-franchise. Sindsdien heeft hij in nogal wat films gespeeld voordat hij besloot dat hij terug zou gaan naar televisie. Meest recent, van 2016-2019, speelde hij in het tv-programma Baskets, waar hij een mislukte clown speelde die gewoon zijn dromen probeerde te volgen. Hij is ook de stem van zowel Felix als Chet in de populaire animatieserie Bob's Burgers. Het lijkt erop dat Zach het beter doet als televisiester dan als filmster.

8 Jude Law

jude law maakte de overstap naar tv
jude law maakte de overstap naar tv

Jude Law is een andere acteur die ooit een grote filmster was die overschakelde naar het kleine scherm en daar een stuk gelukkiger lijkt te zijn. Hij staat bekend om een aantal iconische rollen - hij speelde Dr. John Watson in de Sherlock Holmes-films en speelde ook in The Talented Mr. Ripley en Dom Hemingway, om er maar een paar te noemen.

Hoewel hij sindsdien hier en daar in een paar films heeft gespeeld, wendt hij zich tot het kleine scherm voor nieuwe rollen. In 2016 speelde hij in de serie The Young Pope als Lenny Belardo. Hij hernam zijn rol als Lenny opnieuw in 2019 in The New Pope, beide shows een hit bij de kijkers.

7 America Ferrera

America Ferrera maakte de overstap naar tv
America Ferrera maakte de overstap naar tv

We ontmoetten America Ferrera voor het eerst toen ze speelde in de film Gotta Kick It Up op Disney Channel. Als dat je geheugen niet opfrist, herinner je je haar misschien ook van The Sisterhood of the Traveling Pants. Hoewel Amerika het goed deed in de films, deed ze het nog beter op het kleine scherm toen ze echt van start ging met Ugly Betty. Amerika's grootste televisiehit sinds Ugly Betty is Superstore die sinds 2015 in de lucht is en in 2020 afloopt. Amerika heeft zeker een betere carrière op televisie.

6 Kathy Bates

Kathy Bates maakte de overstap naar tv
Kathy Bates maakte de overstap naar tv

Kathy Bates is een geweldige bekroonde actrice die veel succes heeft op zowel het grote als het kleine scherm. Door de jaren heen heeft Kathy in een aantal grote films gespeeld, zoals Titanic en Misery, maar recentelijk stond Kathy bekend om haar rollen op het kleine scherm. In 2017 speelde ze in Feud: Bette and Joan waar ze Joan Blondell speelde, evenals mevrouw Fowler in The Big Bang Theory.

Kathy is echter het meest bekend vanwege haar rol in American Horror Story. Ze verscheen voor het eerst in het derde seizoen van de franchise, American Horror Story: Coven in 2013 en is sindsdien in elk seizoen verschenen. Ze is een favoriet bij de fans en heeft elk nieuw seizoen een aantal iconische rollen gespeeld.

5 Nicole Kidman

nicole kidman maakte de overstap naar tv
nicole kidman maakte de overstap naar tv

Nicole Kidman staat bekend om enkele van haar iconische rollen in films als Moulin Rouge, The Stepford Wives, Cold Mountain en The Hours, om er maar een paar te noemen. In de afgelopen jaren lijkt het er echter op dat Nicole verder weggaat van het grote scherm en in plaats daarvan succes boekt op het kleine scherm. Van 2017 tot 2019 speelde Nicole in Big Little Lies, een show waar veel mensen geobsedeerd door waren. Onlangs speelde Nicole in The Undoing op HBO, waar veel mensen verslaafd aan zijn om erachter te komen wie de moordenaar is in de korte miniserie-thriller.

4 John Travolta

john travolta maakte de overstap naar tv
john travolta maakte de overstap naar tv

Door de jaren heen heeft John Travolta een aantal gedenkwaardige rollen gespeeld in enkele van de meest iconische films. Van Saturday Night Fever, Grease, Pulp Fiction en zelfs Hairspray, John Travolta is misschien wel een van de beroemdste filmsterren die er zijn. De laatste tijd vindt John echter meer werk op televisie. Hij haalde de krantenkoppen toen hij speelde als Robert Shapiro in American Crime Story dat volgde op het moordproces van OJ Simpson. Hij speelt momenteel Ron Wilcox in Die Hart, wat bewijst dat hij tegenwoordig zeker succes boekt op televisie.

3 Drew Barrymore

Draw Barrymore maakte de overstap naar tv
Draw Barrymore maakte de overstap naar tv

Drew Barrymore speelt al in films sinds ze een klein meisje was en heeft carrière gemaakt als filmster. Tegenwoordig doet ze veel meer acteren op het kleine scherm en lijkt ze het net zo goed, zo niet beter te doen dan ooit tevoren. Sinds het begin van haar carrière speelde ze in een aantal grote films zoals Charlie's Angels en E. T. Van 2017 tot 2019 speelde Drew in Santa Clarita Diet als Sheila Hammond - een show waar veel fans en critici over spraken. Onlangs heeft Drew de televisie overdag overgenomen omdat ze haar eigen talkshow heeft, The Drew Barrymore Show, waar ze haar eigen draai geeft aan een talkshow overdag.

2 William H. Macy

william h macy maakte de overstap naar tv
william h macy maakte de overstap naar tv

Hoewel William H. Macy in de loop der jaren in een paar van onze favoriete films heeft gespeeld, zoals Fargo en Wild Hogs, is hij de laatste tijd verder van films afgedwaald, om alleen maar meer op televisie te verschijnen. Onlangs kun je hem zien in de hitshow Shameless, waar hij schittert als Frank Gallagher. Hij is sinds 2011 in de show en blijft tot seizoen 11 in 2021 in de favoriete televisieshow van fans. Naast het verschijnen in een paar andere nevenprojecten hier en daar, lag William's focus voornamelijk op Shameless en het is absoluut de beste carrièrestap voor hem.

1 Winona Ryder

winona ryder maakte de overstap naar tv
winona ryder maakte de overstap naar tv

Winona Ryder staat bekend om een aantal zeer iconische rollen in enkele van onze favoriete films aller tijden. Ze speelde in Betelgeuse, Edward Scissorhands, Heathers en Little Women, om er maar een paar te noemen. Tegenwoordig vind je Winona echter op het kleine scherm, of waar je Netflix ook streamt. Onlangs herken je Winona misschien als Joyce Byers op Stranger Things. Het Netflix-origineel steeg enorm in populariteit bij fans die op één dag nieuwe afleveringen bingewatchen. Winona was misschien populair op het grote scherm, maar het lijkt erop dat het kleine scherm nu haar thuis is.

Aanbevolen: