Angelina Jolie's beste films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Angelina Jolie's beste films, volgens IMDb
Angelina Jolie's beste films, volgens IMDb
Anonim

Hollywood-ster Angelina Jolie werd halverwege de jaren '90 beroemd en sindsdien is de ster in tal van blockbusters en bekroonde films gecast. Fans over de hele wereld kunnen maar geen genoeg krijgen van de actrice - of het nu gaat om alles te weten komen over haar relaties met mede-Hollywood-sterren Brad Pitt of Billy Bob Thornton of om te volgen wat ze doet in haar humanitaire werk bij de VN.

Angelina Jolie krijgt echter de meeste aandacht via haar films en dat is precies waar de lijst van vandaag over gaat! Blijf scrollen om erachter te komen welke van haar films de beste zijn, volgens IMDb.

10 A Mighty Heart (2007) - IMDb-beoordeling 6.6

Angelina Jolie in Een machtig hart
Angelina Jolie in Een machtig hart

De start van de lijst op plek 10 is het drama A Mighty Heart uit 2007. Daarin speelt Angelina Jolie Mariane Pearl die op reis gaat om haar man Daniel te vinden nadat hij vermist is geraakt in Pakistan. Naast Angelina Jolie zijn er in de film ook Dan Futterman, Irrfan Khan, Archie Panjabi en Will Patton te zien. Momenteel heeft A Mighty Heart een beoordeling van 6,6 op IMDb.

9 Maleficent: Mistress Of Evil (2019) - IMDb-beoordeling 6.6

Angelina Jolie in Maleficent Meesteres van het Kwaad
Angelina Jolie in Maleficent Meesteres van het Kwaad

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de moeder van zes kinderen accepteerde om in een Disney-film te schitteren en het is precies een van degenen die plek nummer negen heeft gehaald - de fantasie Maleficent: Mistress of Evil uit 2019, de vervolg op Maleficent uit 2014. In de film speelt Angelina de Dark Fey Maleficent en speelt ze samen met Elle Fanning, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Ed Skrein en Michelle Pfeiffer. Momenteel heeft Maleficent: Mistress of Evil een beoordeling van 6,6 op IMDb, wat betekent dat het op deze lijst staat met A Mighty Heart.

8 The Good Shepherd (2006) - IMDb-beoordeling 6.7

Angelina Jolie in De Goede Herder
Angelina Jolie in De Goede Herder

De volgende op de lijst is de spionagefilm The Good Shepherd uit 2006. Daarin speelt Angelina Jolie Margaret "Clover" Russell Wilson en schittert ze naast beroemde Hollywood-namen zoals Matt Damon, Alec Baldwin, Tammy Blanchard, Billy Crudup, Timothy Hutton, Lee Pace, Eddie Redmayne, Joe Pesci en Robert De Niro.

Momenteel heeft The Good Shepherd een beoordeling van 6,7 op IMDb, waardoor het nummer acht op de lijst staat.

7 The Bone Collector (1999) - IMDb-beoordeling 6.7

Angelina Jolie in The Bone Collector
Angelina Jolie in The Bone Collector

Nummer zeven op de lijst van beste Angelina Jolie-films gaat naar de thriller The Bone Collector uit 1999. In de film speelt Angelina politieagent Amelia Donaghy en speelt ze samen met Denzel Washington, Queen Latifah, Michael Rooker, Mike McGlone en Luis Guzman. De film - die draait om het opsporen van een seriemoordenaar die New York City terroriseert - heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb, wat betekent dat hij zijn plek deelt met The Good Shepherd.

6 Wanted (2008) - IMDb-beoordeling 6.7

Angelina Jolie in Gezocht
Angelina Jolie in Gezocht

Laten we verder gaan met de actiethriller Wanted uit 2008 die de zesde plaats op de lijst inneemt. In de film speelt Angelina Jolie de mentor Fox van Wesley Gibson en schittert ze naast Hollywood-acteurs als James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp en Thomas Kretschmann. Momenteel heeft Wanted een beoordeling van 6,7 op IMDb, wat betekent dat het zijn plek deelt met The Bone Collector en The Good Shepherd.

5 Playing By Heart (1998) - IMDb-beoordeling 7.0

Angelina Jolie in Playing by Heart
Angelina Jolie in Playing by Heart

Voordat Angelina Jolie VN-ambassadeur werd in een moeder van zes, deed ze nogal wat wilde dingen en haar oude filmrollen schilderen de ster zeker in een ander beeld. De top vijf van beste Angelina Jolie-films opent met het comedy-drama Playing by Heart uit 1998 met een ensemblecast bestaande uit Gillian Anderson, Ellen Burstyn, Sean Connery, Anthony Edwards, Ryan Phillippe, Dennis Quaid, Jon Stewart, Madeleine Stowe en van natuurlijk - Angelina Jolie die Joan speelt. Op dit moment heeft Playing by Heart een beoordeling van 7.0 op IMDb.

4 Maleficent (2014) - IMDb-beoordeling 7.0

Angelina Jolie in Maleficent
Angelina Jolie in Maleficent

Nummer vier op de lijst gaat naar de fantasie Maleficent uit 2014 waarin Angelina Jolie het titelpersonage speelt. De film - die de prequel is van plek nummer negen van de lijst - vertelt het verhaal van de antagonist van Doornroosje en haar conflictueuze relatie met de prinses en het koninkrijk.

Momenteel heeft Maleficent een beoordeling van 7,0 op IMDb, wat betekent dat het op deze lijst staat met Playing by Heart.

3 Gia (1998) - IMDb-beoordeling 7.0

Angelina Jolie in Gia
Angelina Jolie in Gia

De top drie van beste Angelina Jolie-films openen is de biografische dramafilm uit 1998 die werd gemaakt voor televisie, genaamd Gia. Daarin speelt een jonge Angelina Jolie een van de eerste supermodellen Gia Marie Carangi wiens leven de film verbeeldt. Momenteel heeft Gia een beoordeling van 7,0 op IMDb, wat betekent dat het zijn plek deelt met Playing by Heart en Maleficent.

2 Girl, Interrupted (1999) - IMDb-beoordeling 7.3

Angelina Jolie in Meisje, onderbroken
Angelina Jolie in Meisje, onderbroken

De nummer twee op de lijst van vandaag is het psychologische drama Girl, Interrupted uit 1999. In de film behaagt Angelina Jolie Lisa Rowe, een gediagnosticeerde sociopaat en ze schittert naast Stranger Things-castlid Wynona Rider, evenals Clea DuVall, Brittany Murphy, Elisabeth Moss, Jared Leto en Whoopi Goldberg. Momenteel heeft Girl, Interrupted een beoordeling van 7,3 op IMDb.

1 Changeling (2008) - IMDb-beoordeling 7.7

Angelina Jolie in vormverwisselaar
Angelina Jolie in vormverwisselaar

Op nummer één staat het mysterieuze misdaaddrama Changeling uit 2008. Daarin speelt Angelina Jolie Christine Collins, een moeder wiens zoon vermist wordt en als ze eenmaal met hem herenigd is, realiseert ze zich dat hij het niet echt is. Naast Angelina Jolie zijn er in de film ook John Malkovich, Jeffrey Donovan, Michael Kelly en Denis O'Hare te zien. Momenteel heeft Changeling een 7,7 rating op IMDb.

Aanbevolen: