NCIS: Los Angeles': 10 interessante feiten over de cast

Inhoudsopgave:

NCIS: Los Angeles': 10 interessante feiten over de cast
NCIS: Los Angeles': 10 interessante feiten over de cast
Anonim

CBS' militaire drama en politieprocedure, NCIS: Los Angeles, volgt de elite-afdeling van de Naval Criminal Investigative Service die undercoveropdrachten op zich neemt. De eerste spin-off van de originele hitserie NCIS, NCIS: Los Angeles, heeft een ongeëvenaarde en eigenzinnige cast. De charme van de show hangt af van de interacties tussen ongebruikelijke personages, zoals Leon Vance en Linda Hunt, LL Cool J en Chris O'Donnell, of Eric Christian Olsen en Barrett Foa.

De show ging in première in 2009 en zal naar verwachting worden vernieuwd voor het 13e seizoen in 2021. Hoewel de cast in de loop der jaren is veranderd, heeft de show gedurende de twaalf seizoenen een trouw publiek behouden. Fanfavorieten, zoals Hetty en Nell Jones, zijn een grote trekpleister voor kijkers vanwege hun magnetisme op het scherm. Van LL Cool J tot Renée Felice Smith, hier zijn 10 interessante feiten over de NCIS: Los Angeles Cast.

10 Linda Hunt speelde grootmoeder Willow in 'Pocahontas'

Linda Hunt in NCIS: Los Angeles
Linda Hunt in NCIS: Los Angeles

Bekend om haar hese stem, heeft Linda Hunt professioneel stemwerk gedaan in documentaires, tekenfilms, radio en nog veel meer. Je herkent haar stem misschien als de grootmoeder Willow in de geanimeerde Disney-film Pocahontas uit 1995. In de Disney-klassieker speelt Hunt de rol van een sprekende wilg die fungeert als de vertrouwelinge en persoonlijke gids van Pocahontas.

9 Daniela Ruah heeft 'Dancing With The Stars' in Portugal gewonnen

Daniela Ruah
Daniela Ruah

Daniela Ruah is een Portugees-Amerikaanse actrice die speciaal agent Kensi Blye speelt in NCIS: Los Angeles. Ruahs acteercarrière begon in Portugal, waar ze als tiener in Portugese soapseries speelde. Ze is niet alleen een getalenteerde actrice, maar heeft ook een dansachtergrond. In 2006 deed ze mee aan Dancing With The Stars in Portugal en werd ze tot winnaar gekroond.

8 Eric Christian Olsen werd genomineerd voor een Razzie Award

Bekend om zijn rol als rechercheur Marty Deeks in NCIS: Los Angeles, heeft Eric Christian Olsen in verschillende Hollywood-projecten gespeeld, zoals The Backup Plan en Battle of the Sexes. Zijn meest amusante claim op roem was echter zijn nominatie voor "Worst On-Screen Couple" bij de Razzies. Zijn rol in Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd leverde hem in 2004 bijna een 24e Golden Raspberry Award op.

7 De naam van LL Cool J staat voor 'Ladies Love Cool James'

Buiten de NCIS-franchise is LL Cool J vooral bekend als een Grammy Award-winnende hiphopartiest. LL Cool J, oorspronkelijk geboren als James Todd Smith, is een van de weinige rapsterren van de jaren tachtig die een succesvolle muziekcarrière langer dan tien jaar volhoudt. Smith vestigde zijn artiestennaam op 16-jarige leeftijd toen hij een deal tekende met het label Def Jam. De naam LL Cool J staat voor "Ladies Love Cool James."

6 Chris O'Donnell is de jongste van zeven kinderen

Chris O'Donnell speelt al meer dan tien jaar Special Agent Grisha "G" Callen in NCIS: Los Angeles. O'Donnell is tijdens zijn carrière in verschillende geliefde series verschenen, waaronder Grey's Anatomy, Hawaii Five-0 en Robot Chicken. Ondanks zijn decennialange succes als Hollywood-acteur, is de grootste prioriteit van O'Donnell zijn gezin. Hij en zijn vrouw, Caroline Fentress, hebben samen vijf kinderen. O'Donnell kwam ook uit een groot gezin en was de jongste van zeven kinderen.

5 Renee Felice Smith's eerste optreden was in een yoghurtreclame

Renée Felice Smith
Renée Felice Smith

NCIS: Favoriet bij Los Angeles, Renee Felice Smith, maakte haar televisiedebuut op zesjarige leeftijd. Ze werd gecast in een Dannon Yoghurt-commercial in 1991. Smith heeft onlangs aangekondigd dat ze van plan is vrij te nemen van NCIS: Los Angeles aan het einde van het elfde seizoen van de serie. Volgens TV Line hoopt ze een ander creatief project na te streven terwijl ze afscheid neemt.

4 Barrett Foa is een Broadway-ster

Barrett Foa
Barrett Foa

Voor zijn rol als Eric Beale was Barrett Foa een Broadway-acteur, met in de hoofdrol de hoofdrol in Avenue Q en The 25th Annual Putnam County Spelling Bee. Foa maakte ook deel uit van de originele cast voor Mama Mia op Broadway. Foa scherpte zijn acteer- en prestatie-karbonades aan op de universiteit en studeerde Shakespeare aan de Royal Academy of Dramatic Arts in Londen.

3 Miguel Ferrer speelde in 'Robocop'

Miguel Ferrer, die assistent-regisseur Owen Granger speelde in NCIS: Los Angeles, werkte van 2012 tot 2017 aan de show. Ondanks zijn vertrek uit de serie blijft Granger een van de populairste personages van de show. Miguel Ferrer's acteercarrière begon in de vroege jaren 80 en verscheen in hitshows zoals Magnum P. I., Miami Vice en CHiPs. Zijn beroemdste rol was zijn optreden als Morton in Robocop.

2 Medalion Rahimi heeft twee keer een prinses gespeeld

Medaille Rahimi
Medaille Rahimi

Een recente toevoeging aan de NCIS: Los Angeles cast, Medalion Rahimi speelt speciaal agent Fatima Namazi, een voormalige marine-inlichtingenofficier. Voor haar dagen als veldagent werd Rahimi gecast als roy alty, waarbij ze twee keer een prinses uitbeeldde. In 2016 speelde ze de rol van prinses Zara Al Salim op ABC's The Catch. Een jaar later aanvaardde ze de rol van prinses Isabella in de Shonda Rhimes-serie Still Star-Crossed.

1 Rocky Carrolls eerste speelfilm won twee Oscars

Rocky Carroll in scène uit NCIS
Rocky Carroll in scène uit NCIS

Rocky Carroll speelde sinds 2008 regisseur Leon Vance in de NCIS-franchise. Zijn status als favoriet bij fans was bijna onmiddellijk en hij is sindsdien blijven werken aan de show. Carroll heeft altijd een meeslepend optreden op het scherm gegeven. De eerste film waarin hij speelde, Geboren op 4 juli, ontving twee Oscars.

Aanbevolen: